Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στασιμότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Συσσώρευση δυνάμεων στην περιοχή των 1.230 μονάδων

Στασιμότητα επικρατεί την Πέμπτη στο

Χρηματιστήριο Αθηνών

, με τους επενδυτές να επιδίδονται σε επιλεκτικές τοποθετήσεις, δίνοντας «μάχη» για τον έλεγχο του προσήμου. Τα εταιρικά αποτελέσματα, αναμφίβολα, παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ και η πορεία των διεθνών αγορών επίσης επηρεάζει την ψυχολογία στο εσωτερικό.

Στο ταμπλό, τώρα, η Intralot παραμένει σε θέση «πρωταγωνιστή», καθώς ενισχύεται κατά τουλάχιστον 3%, σε συνέχεια του χθεσινού 10%. Από εκεί και πέρα, ο Τιτάν λαμβάνει ώθηση από τα ικανοποιητικά τριμηνιαία μεγέθη, ενώ ο ΟΤΕ υποχωρεί κατά τουλάχιστον 1%, εξαιτίας των αδύναμων οικονομικών επιδόσεων.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,08% και διαμορφώνεται στις 1.228,30 μονάδες, κερδίζοντας λιγότερο από μία μονάδα σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης (1.227,27 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε τρεις μονάδες (από 1.227,27 έως 1.230,76 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 6 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης παραμένει σε αρνητικό έδαφος για 3η διαδοχική ημέρα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο -0,18% και τις 981 μονάδες, παρά τα άκρως ικανοποιητικά εταιρικά μεγέθη.

Η μετοχή της Eurobank, ενδεικτικά, υποχωρεί ήπια στο -0,4% και το 1,55 ευρώ, με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να έπεται στο -0,1% και τα 5,5 ευρώ. Από εκεί και πέρα, η μετοχή της Πειραιώς ενισχύεται οριακά στο 0,5% και τα 2,87 ευρώ, ενώ η μετοχή της Alpha Bank είναι σταθερή στο 1,46 ευρώ.

Alpha Bank 0% 1,46 ευρώ

Eurobank -0,39% 1,552 ευρώ

Εθνική Τράπεζα -0,07% 5,50 ευρώ

Πειραιώς 0,49% 2,872 ευρώ

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει τη συσσώρευση δυνάμεων πέριξ των 1.220 – 1.240 μονάδων, με τους επενδυτές να ακολουθούν την τάση των ξένων αγορών, εν μέσω της συνεχούς ροής δημοσίευσης των εταιρικών αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου.

ΟΤΕ και Titan, πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, ανακοίνωσαν τα τριμηνιαία τους κέρδη, με τον πρώτο να παρουσιάζει επιδόσεις ελαφρώς χαμηλότερες των εκτιμήσεων και τον δεύτερο να υπερβαίνει με άνεση τους στόχους των αναλυτών.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει η ΔΕΗ, με το πρόσημο στις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις να είναι κάτι παραπάνω από θετικό, παρέχοντας επιλεγμένα στηρίγματα στο ταμπλό. Μην ξεχνάμε ότι τις προηγούμενες ημέρες εξαιρετικά μεγέθη δημοσίευσαν οι Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, Mytilineos, ΟΛΠ, Coca – Cola και ΕΛΠΕ.

Την ίδια στιγμή, η διαδικασία της αποεπένδυσης του ΤΧΣ στις ελληνικές τράπεζες συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς την Παρασκευή ολοκληρώνεται η διάθεση του 9% της Alpha Bank στην UniCredit. Μέσα στον Νοέμβριο θα ακολουθήσει το πρώτο πακέτο στην Εθνική Τράπεζα (έως 25%), ενώ την άνοιξη η διαδικασία θα κλείσει με το 27% της Πειραιώς.

Στο εξωτερικό, οι κεντρικοί τραπεζίτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ αξιολογούν τους κινδύνους σε πληθωρισμό και οικονομία, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής, η οποία από το 2021 βρίσκεται σε σταθερή πορεία σύσφιγξης.

Οι αναλυτές αισιοδοξούν ότι η περίοδος των υψηλότερων επιτοκίων είτε έχει ήδη παρέλθει είτε βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της, κάτι το οποίο αναμφίβολα βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά, ιδίως ενόσω μια σειρά προκλήσεων (πόλεμος στη Μέση Ανατολή) ρίχνει… βαριά σκιά στις προοπτικές. Την ίδια στιγμή, ο φόβος περί ύφεσης στην Ευρωζώνη επίσης επηρεάζει το κλίμα στις αγορές.

Ειδήσεις σήμερα:Twitter εναντίον Κατερίνας Καινούργιου για όσα είπε για τη Φαίη Σκορδά και την εκπομπή τηςO Γιώργος Μητσικώστας μίλησε για το λίπωμα στον λαιμό του και την πίστη στον ΘεόΗ τελευταία δημόσια εμφάνιση της Κάτιας Νικολαΐδου πριν τον θάνατό της

Related posts

British American Tobacco Hellas: 200 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

admin

Επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά που λαμβάνουν οι πιο ψυχρές και οι πιο θερμές περιοχές της χώρας

admin

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 17 Νοεμβρίου

admin

Το «ελληνικό θαύμα» της Zara

admin

Με μίνι ράλι ολοκλήρωσε την εβδομάδα η Wall Street

admin

Κτηματολόγιο – Κυρανάκης: Τα επόμενα βήματα προς μια πλήρως ψηφιακή πλατφόρμα

admin

Youth Pass: Τελευταία ημέρα σήμερα για τις αιτήσεις

admin

Wall Street: Νέα ισχυρά κέρδη στους δείκτες έφεραν τα στοιχεία του πληθωρισμού

admin

Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή – Μέχρι τις 29 του μήνα οι βεβαιώσεις αποδοχών

admin