Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Η βραδινή έξοδος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκωσία

Στην Κύπρο βρέθηκε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης από το απόγευμα της Τρίτης (3/10) προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Κασσελάκης κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης  στεφάνι στον Τύμβο Μακεδονίτισσας – Αεροσκάφος Norartlas – Mνημείο Μάνας του Αγνοουμένου και στη συνέχεια στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Μέσα σ’ όλα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξέκλεψε λίγο χρόνο από το απαιτητικό του πρόγραμμα προκειμένου να δει και να απολαύσει τη νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας. Έτσι το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκε σε νυχτερινό μαγαζί της κυπριακής πρωτεύουσας, όπου συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με θαμώνες.

Μαζί του ήταν ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης και η βουλευτής Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη.

Δείτε φωτογραφίες:

«Καθήκον μου η πρώτη επίσκεψη εκτός Ελλάδας να είναι στην Κύπρο»

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεώρησα καθήκον μου η πρώτη επίσκεψή μου εκτός Ελλάδας, να είναι εδώ στην Κυπριακή Δημοκρατία. Είχα μία εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όπου συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα ενδελεχώς» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισα τη σημασία που αποδίδουμε στην επανεκκίνηση των συνομιλιών, το συντομότερο δυνατόν, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, από εκεί που διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά το 2017. Συνομιλίες για λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας προς όφελος του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς εγγυήσεις και χωρίς κατοχικά στρατεύματα» συνέχισε.

Τι συζήτησαν

«Συζητήσαμε επίσης για τις διεθνείς εξελίξεις και τόνισα, από πλευράς μας, τη σημασία που αποδίδουμε στο συντονισμό και στη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Αυτό εξάλλου το έχουμε δει και τα τελευταία χρόνια και με το σχήμα «3 1» αλλά και με τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, που έχουν φέρει καρπούς στην προσπάθεια που κάνουμε. Είναι προσπάθειες οι οποίες καθιερώθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

«Επίσης, στο θέμα του συντονισμού, κάτι που είναι πολύ σημαντικό είναι η ελληνική ομογένεια. Είναι κάτι το οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και θεσμικά, θα προσπαθήσω να προωθήσω σε επικείμενη επίσκεψή μου στις ΗΠΑ.

Τέλος, όσον αφορά στον ελληνοτουρκικό διάλογο, είναι μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη αλλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο στην Τουρκία, ότι ενέργειες όπως στα Βαρώσια και στην Πύλα ή ενέργειες που αποσκοπούν σε προσπάθεια αναγνώρισης του ψευδοκράτους, θα είναι εξαιρετικά αρνητικές για τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι μονομερείς ενέργειες αλλά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», κατέληξε.

Related posts

Στην Αθήνα το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας

admin

Δημήτρης Βίτσας: Τι είπε για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η ρήξη των τάσεων…

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Το προβάδισμα Κασσελάκη και η «καθοριστική επόμενη Κυριακή» της Αχτσιόγλου

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κυριακή του μισού βήματος και των ερωτημάτων

admin

Guardian: Πολύ λίγο, πολύ αργά το μπλόκο στον Κασιδιάρη;

admin

Επιστολή Δένδια σε Μπορέλ: Η προκλητικότητα της Τουρκίας μπορεί να οδηγήσει σε «ατύχημα» και σε εργαλειοποίηση

admin

Φάμελλος για πυρκαγιές: Η ευθύνη είναι της πολιτείας

admin

«Ορόσημο τετραετίας» η μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ

admin