Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Σε εύρος €6,4-7,2 η τιμή διάθεσης των μετοχών της Optima Bank

Το εύρος της τιμής διάθεσης των 21 εκατ. μετοχών στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς για την είσοδο στο Χρηματιστήριο ανακοίνωσε η Optima Bank

Το εύρος διαμορφώνεται μεταξύ κατώτατης τιμής 6,4 ευρώ και ανώτατης στα 7,2 ευρώ. 

Οπως έχει γράψει το -.gr, η δημόσια προσφορά θα λάβει χώρα με τρεις cornerstone investors.  

Για τον προσδιορισμό του εύρους Τιμής Διάθεσης ακολουθήθηκε η διαδικασία του pre-marketing, ήτοι συνεκτίμηση τόσο των συνθηκών των κεφαλαιαγορών στην Ελλάδα και διεθνώς όσο και της οικονομικής θέσης και των προοπτικών του Ομίλου. 

Με βάση την ανώτατη τιμή του ανωτέρω εύρους τα συνολικά έσοδα της Έκδοσης, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης αυτής, θα ανέλθουν σε €151.200.000.

Σε κάθε περίπτωση, η Τιμή Διάθεσης θα καθοριστεί εντός του προαναφερθέντος εύρους τιμών και θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 29.09.2023

Η Δημόσια Προσφορά σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς «αφορά την παράλληλη διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων έως 21.000.000 νέων μετοχών (δημόσια προσφορά έως 19.950.000 νέων μετοχών και παράλληλη διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων έως νέων 1.050.000 μετοχών), με καταβολή μετρητών για άντληση κεφαλαίων ύψους έως €151.200.000, με αποκλεισμό (κατάργηση) του δικαιώματος προτίμησης των υφισταμένων μετόχων και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του συνόλου των μετοχών της εταιρίας».

Η εταιρεία προχωρά στην έκδοση 19.950.000 νέων, κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών της Τράπεζας, ονομαστικής αξίας €3,45 εκάστης και την προσφορά μέσω παράλληλης διάθεσης σε περιορισμένο κύκλο προσώπων 1.050.000 νέων, κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών της Τράπεζας, ονομαστικής αξίας επίσης €3,45. Συνολικά δηλαδή 21.000.000 νέες μετοχές οι οποίες θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου της Τράπεζας κατά ποσό €72.450.000, με δυνατότητα μερικής κάλυψης, με καταβολή μετρητών και αποκλεισμό (κατάργηση) του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, σύμφωνα με την από 30.08.2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

*Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση στη δεξιά στήλη “Συνοδευτικό Υλικό”. 

Related posts

Εθνική: Επιταχύνει το ελληνικό ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο

admin

JP Morgan: Σταθερή στα… $34,5 εκατ. τον χρόνο η αμοιβή του Ντάιμον

admin

Ο Ελβετός τραπεζίτης που «έδωσε» τον Νίκα και τον Λαβίδα στις ΗΠΑ

admin

Πλήρη απαγόρευση των crypto ζητά η κεντρική τράπεζα Ρωσίας

admin

Ποιοι διεκδικούν την αγορά 40 χιλιάδων κόκκινων δανείων από την PQH

admin

Εκλεισε την τιτλοποίηση Mexico η Eurobank

admin

Η Alpha Bank «Best Private Bank in Greece» για δεύτερη συνεχή χρονιά

admin

Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου στη Βουλή ο νόμος για το APS

admin

Ολοκληρώνεται το carve out της Alpha Bank

admin