Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – προεδρικές: Ο εθνικιστής Μπαμπούριν, αφού κατέθεσε υποψηφιότητα, την αποσύρει και στηρίζει… Πούτιν

Ο Σεργκέι Μπαμπούριν, Ρώσος εθνικιστής πολιτικός που είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 15-17 Μαρτίου, δήλωσε την Τρίτη ότι αποχωρεί από την κούρσα και υποστηρίζει τον απερχόμενο και εκ νέου υποψήφιο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Μπαμπούριν, ηγέτης του κόμματος της κρατικιστικής, συντηρητικής Ρωσικής Παν-Λαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε την αλλαγή της γνώμης του λίγο μετά την υποβολή εγγράφων και υπογραφών στην κεντρική εκλογική επιτροπή για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από το διαδικτυακό ειδησεογραφικό πρακτορείο SOTA, ο Μπαμπούριν είπε ότι θα ήταν λάθος να υπονομεύσει την εθνική ενότητα “σε μια δύσκολη ώρα για την πατρίδα”, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κάλεσε “όλους τους πατριώτες Ρώσους” να ενωθούν γύρω από τον Πούτιν, του οποίου η νίκη στις εκλογές θεωρείται δεδομένη από υποστηρικτές και αντιπάλους.

Ο Μπαμπούριν είναι ένα από τα μακροβιότερα, αν και περιθωριακά, στοιχεία της ρωσικής εθνικιστικής πολιτικής σκηνής, έχοντας υπηρετήσει ως βουλευτής στην Κρατική Δούμα (κάτω σώμα του κοινοβουλίου) μέχρι το 2007, ενώ συμμετείχε και στο μπλοκ της ένοπλης αντιπολίτευσης στον πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν κατά τη διάρκεια των εμφυλίων αναταραχών στη Ρωσία το 1993.

Στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, το 2018, ήρθε τελευταίος μεταξύ οκτώ υποψηφίους, λαμβάνοντας 0,65% των ψήφων.

Η εκλογική επιτροπή της Ρωσίας έχει μέχρι στιγμής εγγράψει τέσσερις υποψηφίους, συμπεριλαμβανομένου του Πούτιν, για τις κάλπες. Αρκετοί ακόμη, συμπεριλαμβανομένου του υποψηφίου Μπόρις Ναντέζντιν, που τοποθετείται κατά του πολέμου στην Ουκρανία, έχουν διορία να υποβάλουν έγγραφα έως την Τετάρτη.

Related posts

Αύξηση κατα 17,8% σημείωσαν οι πωλήσεις κανούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Ιούνιο

admin

ΗΠΑ: Αν λυθεί το θέμα των S-400, μπορούμε να δεχτούμε την Τουρκία πίσω στην οικογένεια των F-35

admin

Ερντογάν: Η “νίκη” του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανοίγει “ευκαιρίες για ομαλοποίηση”

admin

Ογάν: “Θα στηρίξω Κιλιτσντάρογλου αν σπάσει τους δεσμούς με το HDP των Κούρδων”

admin

Ρωσία: Σφοδρή επίθεση σε ουκρανικά εδάφη με 90 πυραύλους και 60 drones

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολεμική Αεροπορία ανακοινώνει πως καταρρίφθηκαν 22 drones της Ρωσίας από τα 25 τα οποία στάλθηκαν να πλήξουν την Οδησσό

admin

Τουρκία: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε επεισόδια μετεκλογικής βίας

admin

UBS: “Απίστευτη” η ζήτηση για τα AT1

admin

Το πλεόνασμα του ελβετικού ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διευρύνεται στα 20 δισ. φράγκα το 2ο τρίμηνο

admin