Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία»

Στην πρώτη για το 2024 διαδικτυακή ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το νομοσχέδιο για την «ισότητα στον γάμο» ήταν προτελευταίο – ενδέκατο στη δωδεκάδα των πρωθυπουργικών αναφορών. Αντίστοιχα, στην εισαγωγική τοποθέτησή του στο τελευταίο μπρίφινγκ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης το είχε θέσει ένατο σε μια δεκάδα θεμάτων.

Είναι σαφές ότι το Μαξίμου δεν θέλει μονοθεματική επικαιρότητα, ιδίως από τη στιγμή που το συγκεκριμένο ζήτημα προκαλεί γαλάζιες αναταράξεις με ανοιχτό το στοίχημα να… μαζευτεί έστω ένα μέρος των αντιδράσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τελικός στόχος, η εικόνα υπερψήφισης από τους γαλάζιους βουλευτές να είναι ισχυρότερη από εκείνες της αποχής και προπαντός της καταψήφισης. Εξού και σε αντίθεση με τις δημόσιες τοποθετήσεις, στο παρασκήνιο το νομοσχέδιο είναι ψηλά στην… ημερήσια διάταξη της ομάδας κρούσης η οποία τρέχει την εκστρατεία πειθούς. «Πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Να αναγνωρίσουμε νομικά μια πραγματικότητα που υφίσταται και στη χώρα μας» επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας για προσέγγιση από τη σκοπιά «της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης αδικιών και ανισοτήτων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών». Oπως σημείωσε, «η Ελλάδα που οραματίζομαι είναι μια συμπεριληπτική χώρα, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και στις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί».

Ενημερώσεις και ενστάσεις

Στο πλαίσιο αυτό στην κομματική έδρα της Πειραιώς αρχίζουν «ενημερώσεις» των βουλευτών ανά ομάδες από τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο που θα είναι και ο εισηγητής του νομοσχεδίου στο Υπουργικό Συμβούλιο, τον Μαρινάκη και τη γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, παρουσία των υπουργών και αντιπροέδρων της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη. Την ώρα που υφυπουργοί παραμένουν στη ζώνη των ενστάσεων, αλλά και βουλευτές προτίθενται να καταψηφίσουν, επέμεινε στη διαφωνία και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης με ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης («Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα», είπε στο «ΒΗΜΑ»).

Related posts

Αυταπάτες

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα των δύο μονομάχων για το Κυπριακό

admin

Εκλεκτοί

admin

Νέα «κυβερνητική συγκάλυψη» των υποκλοπών, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Ενστάσεις

admin

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σύσταση να κλείνουν οι ενεργοβόρες συσκευές – Ποιες ώρες ζητά η κυβέρνηση

admin

Μπουτάρης σε Κασσελάκη: Πρόσεχε και μην κάνεις μ@λ@κ!ες

admin

Πρώτη θεσμική συζήτηση σε καλό κλίμα

admin