Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσκλητήριο επενδύσεων σε CEOs εταιρειών τεχνολογίας και ενέργειας

Για το Νταβός αναχωρεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προγραμματίζοντας στις τελευταίες ημέρες του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ επαφές με επενδυτικές και διπλωματικές διαστάσεις. Προτεραιότητα του Πρωθυπουργού στα ραντεβού που αναμένονται στο περιθώριο των εργασιών, στις δημόσιες συζητήσεις του φόρουμ και στις συνεντεύξεις του σε CNN και Bloomberg, αύριο και μεθαύριο, είναι, κατά τους συνεργάτες του, να αναδείξει την Ελλάδα ως «δύναμη αξιοπιστίας» και «πυλώνα σταθερότητας».

Το βάρος πέφτει προπαντός στις συνομιλίες με επιχειρηματικούς παράγοντες – κυρίως με CEOs εταιρειών τεχνολογίας και ενέργειας. Στα στελέχη αυτά και με «όπλο» πλέον την επενδυτική βαθμίδα ο Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις «επενδυτικές ευκαιρίες» στην Ελλάδα, τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους στόχους της νέας τετραετίας του.

Ο Μητσοτάκης δίνει σημασία στις συζητήσεις… πίσω από τις κάμερες στο Νταβός, με φόντο τις θετικές εξελίξεις των επενδύσεων της Microsoft (όπως των data centers στην Αττική) καθώς οι ζυμώσεις είχαν ξεκινήσει από την Ελβετία το 2020. Ο ίδιος θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ για την Πέμπτη έχει κλειδώσει δύο συζητήσεις: η μια για την πράσινη μετάβαση (μεταξύ άλλων με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς) και η άλλη για θέματα εξωτερικής πολιτικής με τον αρχισυντάκτη του «Foreign Policy» Ράβι Αγκραουαλ.

Related posts

Πάμε για θερμό καλοκαίρι με την Τουρκία

admin

Πρόβλημα εσωτερικής συνοχής στην Κουμουνδούρου

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Delphi Forum- Μητσοτάκης: Ανάγκη για ευρωπαϊκά μέτρα απέναντι στην ενεργειακή κρίση

admin

Μηταράκης σε ΣΥΡΙΖΑ για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Καμία μορφή παραβατικότητας δεν θα γίνει ανεκτή

admin

Βουλή: Καταχειροκροτήθηκε ο Ζελένσκι από τους έλληνες πολιτικούς

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

Η Eλλάδα στην ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ομπρέλα

admin

Οταν μιλούν οι πρώην πρωθυπουργοί

admin