Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Απόλυση

Λίγο πριν εμφανιστεί στην εκδήλωση «απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;» και αποκαλέσει τον Διονύση Τεμπονέρα «εκπρόσωπό του», ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αιτηθεί την απόλυσή του από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Πολιτική Γραμματεία τις προάλλες, βέβαια, τον χαρακτήρισε «καλό εργατολόγο» και του ζήτησε να συστρατευθούν. Τίποτα δεν εκπλήσσει. Αντίθετα, όλα εξηγούν γιατί δεν θα τολμήσει ποτέ ο αρχηγός να απομακρύνει τον Σφακιανό μέντορά του από το κόμμα.

Πρόβλημα

«Δεν είναι μείζον πολιτικό γεγονός αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει τρίτος στις ευρωεκλογές;» αναρωτήθηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης, ενώ συμπλήρωσε ότι για τον ίδιο σε μια τέτοια περίπτωση «υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα». Φιλική συμβουλή προς όλους τους συντρόφους: αρχίστε να εξετάζετε και το ενδεχόμενο να βγει τέταρτο το κόμμα σας γιατί οι δημοσκόποι δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα από αυτά που βλέπουν στα στοιχεία των ερευνών τους. Η τρίτη θέση, επομένως, μπορεί να είναι και επιτυχία.

Επιφυλάξεις

Η Ματίνα Παγώνη έχει επιφυλάξεις για το κατά πόσο γίνεται να εφαρμοστεί το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων επειδή κατά τα λεγόμενά της δεν επαρκεί το προσωπικό. Παραδόξως, ο Αδωνις δεν έχει βγει ακόμη να θυμίσει πως η γνωστή γαλάζια είχε εντυπωσιαστεί με τον συριζαίο πρόεδρο όταν τον πρωτογνώρισε – τότε που έλεγε ότι «δεν παίζεται στην επικοινωνία». Από την άλλη, βέβαια, ο υπουργός έχει ψηφίσει και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Είναι ικανός, δηλαδή, να απαρνηθεί τον παλιό μιντιακό του εαυτό τόσο εύκολα όσο αποκήρυξε τον παλιό πολιτικό.

Ευχές

Ρώτησαν τον Μάκη Βορίδη για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έναρξη του συνεδρίου του χθες κι εκείνος – με το γνωστό ειρωνικό του μειδίαμα – είπε: «Εύχομαι κάθε επιτυχία, να συνεχίσουν σε αυτόν τον καλό δρόμο». Η αλήθεια είναι πως δεν έχει καμία σημασία αν θα πιάσουν οι ευχές του υπουργού Επικρατείας. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν χρειάζεται να βασιστεί στη μεταφυσική για να οδηγηθεί προς τα εκεί όπου πάει. Φροντίζει μόνη της.

Related posts

Ελληνική υπεροπλία σε αέρα και θάλασσα

admin

ΠΑΣΟΚ κατά Γιαννακούρα στην Αρκαδία

admin

Έφη Αχτσιόγλου: «Από τη μεριά του συνυποψηφίου μου δεν έχω δει σαφές σχέδιο»

admin

Η Τουρκία ως περιφερειακή δύναμη

admin

Λιβύη: Το Προεδρικό Συμβούλιο επιθυμεί φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα – Να εξαλείψουμε τις αιτίες παρεξηγήσεων

admin

Οικονόμου: Από την Παρασκευή αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους

admin

Τηλεφωνική συζήτηση με Μητσοτάκη

admin

Υπόθεση Novartis: Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται με βούλευμα Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη

admin

Έλληνες από το Σουδάν: Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το Τζιμπουτί – Σε εξέλιξη και δεύτερη επιχείρηση

admin