Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική συζήτηση με Μητσοτάκη

Τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με αιχμή την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας συζήτησαν τηλεφωνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν, με τον Πρωθυπουργό να τονίζει την ανάγκη για  «ανθρωπιστικές παύσεις».

Λίγες ώρες αργότερα ο Πρωθυπουργός αποδεχόταν την πρόσκληση του Εμανουέλ Μακρόν για συμμετοχή στη Διάσκεψη για τη Γάζα που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στο Παρίσι. Οι δύο ηγέτες επιδιώκουν ούτως ή άλλως τον συντονισμό για απευθείας γραμμή ανθρωπιστικής βοήθειας διά θαλάσσης, ενώ για τον Μητσοτάκη θα ακολουθήσει το Βερολίνο και η συνάντηση με τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Οπως είπε ο έλληνας Πρωθυπουργός στο μεταξύ στον Μπλίνκεν – εκφράζοντας την ανησυχία  του την προστασία των αμάχων  στη Λωρίδα της Γάζας – πρέπει να καταγράφεται «συνεχής ροή» στην αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια. Η «εποικοδομητική», κατά τον Μητσοτάκη, συζήτηση έγινε ύστερα από έναν διπλωματικό μαραθώνιο του Μπλίνκεν και την ίδια μέρα που έφτασε στο  αεροδρόμιο της Αιγύπτου το αεροσκάφος C130 με την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την καταδίκη της τρομοκρατίας της Χαμάς και τον διαχωρισμό της από τον παλαιστινιακό λαό και τη στήριξη στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

Related posts

Πολιτική σκοπιμότητα βλέπει το ΥΠΕΞ πίσω από την συνεχιζόμενη κράτηση του Μπεγλέρη

admin

Παππάς: Απαντήστε αν δώσατε εντολή να πάνε 300 κυβικά χώμα από τα Τέμπη σε ιδιωτικό χώρο

admin

Με ηχηρές απουσίες και… μπόλικη οργή η σύνοδος του ΟΑΣΕ

admin

Απαιτείται συμφωνία λογικής και ψυχραιμίας

admin

Εντι Ράμα: «Εμείς δεν θα εξαπατήσουμε την ΕΕ για να ενταχθούμε, όπως η Ελλάδα»

admin

Δεν μαζεύουν υπογραφές για να διώξουν τους 6+6, λένε Πολάκης και Γιώργος Τσίπρας

admin

Κωστής Χατζηδάκης: «Προσωπικό μου στοίχημα η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής»

admin

Αυτά είναι τα αιτήματα των αγροτών από την κυβέρνηση – «Το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχτεί»

admin

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Η απάντηση στον Μπακογιάννη για την αστυνόμευση στην Αθήνα

admin