Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΤΟ… ΑΙΝΙΓΜΑ

Η συζήτηση είχε ξεκινήσει νωρίτερα, όμως ξαναφούντωσε στην απουσία του Οθωνα Ηλιόπουλου από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια και έπειτα ξανά, στο συνέδριο: «Ουδέποτε ζήτησε ή με πίεσε κανείς από τους βουλευτές Επικρατείας», σχολίασε επ’ αυτού ο Ηλιόπουλος (Attica), απαντώντας στα σενάρια, σημειώνοντας πως παρόμοια πίεση δεν του ασκήθηκε ούτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό όμως δεν σημαίνει, με βάση τα λεγόμενα του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, πως ο όγκος της ακαδημαϊκής του δουλειάς δεν είναι αυξημένος, που «αναπόφευκτα θα δημιουργήσει ερώτημα τι κρατάω, τι αφήνω». Το ενδεχόμενο παραίτησής του, επομένως, είναι ανοιχτό – και αυτό δημιουργεί νέα ερωτήματα.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ

Στις 13 Μαρτίου ο Στέφανος Κασσελάκης μπαίνει στον στρατό για να υπηρετήσει τη θητεία του – άρα εύλογα συμπεραίνει κανείς πως αν τελικά μπει στη Βουλή, θα μπει τον επόμενο μήνα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με έναν τρόπο σίγουρα: μετά την ενδεχόμενη παραίτηση Ηλιόπουλου να παραιτηθούν και όλοι οι υπόλοιποι στη λίστα (ανάμεσά τους η Πόπη Τσαπανίδου και ο διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου) μέχρι τη θέση 9. Η φημολογία των τελευταίων ωρών μιλάει και για μια (αμφιλεγόμενη, λένε οι γνωρίζοντες) ερμηνεία του νέου εκλογικού νόμου, στον οποίο προβλέπεται εκπροσώπηση αποδήμων στην θέση 1 έως 3 – με βάση αυτή, τη θέση του (απόδημου) Ηλιόπουλου πρέπει να πάρει ο επόμενος απόδημος στη λίστα, δηλαδή ο Κασσελάκης.

ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΕΣ

Δεν ασχολήθηκαν όλοι με «sugar daddies» χθες στη Βουλή. Στο προεδρείο της Ολομέλειας ήταν η Ολγα Γεροβασίλη και ήταν σειρά του Δημήτρη Μαρκόπουλου να μιλήσει. Και μπορεί ο Σωκράτης Φάμελλος να έκανε αναφορά στην Τσικνοπέμπτη, συνδέοντάς τη με τη χθεσινή συζήτηση, η αντιπρόεδρος όμως υπενθύμισε ότι, σήμερα, η ημέρα της ψήφισης συμπίπτει με την Ημέρα της Γυναίκας. «Αυτό δεν το είχα σκεφτεί, κυρία πρόεδρε, η Παιδεία άλλωστε είναι γένους θηλυκού», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ. Και έλαβε απάντηση: «Ολα τα καλά είναι γένους θηλυκού».

ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ

Πώς φαίνεται ότι αρμόδιοι για τα κομματικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής είναι πια οι millennials και η genZ; Πριν από λίγες μέρες, σε Tik-Tok ο Χαρίτσης χρησιμοποίησε το 90s σύνθημα του γλάρου της HELMEPA «όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές» για να αναφερθεί στο νομοσχέδιο του αιγιαλού. «Και μην ξεχνάτε: όχι fake news, όχι Μητσοτάκη σε θάλασσες και ακτές» έλεγε και το χθεσινό βίντεο του Κασσελάκη, για το ίδιο θέμα. Κάποια πιο πονηρεμένη θα έλεγε πως έχει πέσει κόπι-πάστε, εγώ νομίζω απλώς ότι οι 30άρηδες ηγούνται της επικοινωνίας – και έχουν όλοι τις ίδιες αναφορές.

Related posts

Οι ΗΠΑ «σκίζουν» το τουρκολιβυκό μνημόνιο – «Δεν δικαιούσθε να υπογράφετε συμφωνίες»

admin

Αναζητούν νέα στελέχη από 3.000 βιογραφικά

admin

«Αποχαιρετιστήριο» γεύμα Μητσοτάκη – Αναστασιάδη

admin

Εξι χώρες περιμένουν στον προθάλαμο της Ευρώπης

admin

Νέο φρένο Μητσοτάκη για έξτρα παροχές στους αγρότες λίγο πριν το μεγάλο συλλαλητήριο

admin

Γάμος ομοφύλων: Αποχή «έδειξε» στους διαφωνούντες ο Μητσοτάκης – Τι θα κάνει αν καταψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ;

admin

Κουτσούμπας για «sugar daddies»: Τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε, όχι τις γυναίκες-θύματα

admin

Γλαβίνας για γάμο ομοφύλων: Κατ’ όνομα φιλελεύθερη η στάση Μητσοτάκη, όταν υποκινεί σε αποχή

admin

Ταγίπ Ερντογάν: Επαναφέρει τη «Γαλάζια Πατρίδα» ως κεντρικό προεκλογικό αφήγημα

admin