Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πριν από την καταιγίδα;

Μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, το προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη έχει εμφανώς ηρεμήσει – ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μονοπωλεί πια τις ψυχαγωγικές εκπομπές, δεν εμφανίζεται παντού με τον σύντροφό του, έχει στοιχειώδες πρόγραμμα για την ημέρα του, δεν σηκώνει το γάντι στα «καρφιά» που συνεχίζουν να ρίχνουν (αν και πιο αραιά) τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Για τους αισιόδοξους, κάνει μια πραγματική προσπάθεια να περισώσει την κατάσταση ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής. Για τους πονηρεμένους, δεν θέλει να δώσει αφορμές – το blame game βρίσκεται άλλωστε ήδη σε εξέλιξη.

«Ανέστιοι» για την ώρα

Οι δύο βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας που ανεξαρτητοποιήθηκαν, ο Μιχάλης Χουρδάκης και η Αρετή Παπαϊωάννου, καλούνται από το πρώην κόμμα τους να παραδώσουν τις έδρες τους. Φαίνεται πως η ηγεσία διέκρινε στην επιστολή της Παπαϊωάννου την ίδια φράση που σημείωσαν και οι υπόλοιποι: «Το αξίωμα του βουλευτή συνοδεύεται από μεγάλη ευθύνη (…) Δεν του πρέπει να βρίσκεται στον «πάγκο», αμέτοχος, ούτε «τιμωρία», ανέστιος».

Διπλοβάρδιες

Διά στόματος Παύλου Μαρινάκη, το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη την επόμενη Δευτέρα επιβεβαιώθηκε: ο Πρωθυπουργός θα δώσει το «παρών» και στην εκδήλωση για τη Μαριέττα Γιαννάκου και σ’ αυτήν για τον Κώστα Σημίτη. Μια συμβολική διπλοβάρδια, που έχει ενδιαφέρον κυρίως γιατί αντικατοπτρίζει τον τρόπο που ο Μητσοτάκης φιλοδοξεί να συνεχίσει να επηρεάζει το κομματικό του ακροατήριο και τους ψηφοφόρους του προοδευτικού Κέντρου – αν το καταφέρνει, είναι άλλο θέμα.

Προειδοποιητικοί αστερίσκοι

Για όποιον δεν έχει καταλάβει τις παράπλευρες επιπτώσεις που έχει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη, ας ρίξει μια ματιά στο Παρίσι. Οπως συνέβη στο Βερολίνο πριν από κάποιες εβδομάδες, αυτή τη φορά στη γαλλική πρωτεύουσα σπίτια εβραϊκών οικογενειών βάφτηκαν με το αστέρι του Δαβίδ, μαρκαρίστηκαν με τρόπο που θυμίζει άλλες, πιο σκοτεινές εποχές. Είναι επικίνδυνη η συνήθεια που αναπτύσσεται, κυρίως γιατί τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακοι που, στην πραγματικότητα, καθόλου δεν νοιάζονται για την κατάσταση στη Γάζα. Αλλα πράγματα τους ενδιαφέρουν – και φαίνεται.

Related posts

Κεραμέως για σχολεία: Καμιά συζήτηση για κλείσιμο ή υποχρεωτική μάσκα λόγω της έξαρσης ιώσεων και κοροναϊού

admin

Ελληνοτουρκικά: Ο Τάσος Χατζηβασιλείου εκπρόσωπος του πρωθυπουργού στο συνέδριο του κόμματος του Ερντογάν

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλος προβληματισμός Φάμελλου – «Δεν είμαι σίγουρος για την εκλογή προέδρου»

admin

Πιερρακάκης: Πώς θα ψηφίσουμε με το κινητό

admin

Στο τραπέζι του ΕΛΚ και ο επίτροπος Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης

admin

Καυσόξυλα: Τροπολογία του ΥΠΑΝ για πλαφόν στην τιμή τους

admin

Οι φοιτητές ψάχνουν τα «Πολυτεχνεία» της γενιάς τους

admin

Κύπρος: Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Χριστοδουλίδης για τα Τέμπη

admin

Γαλάζιο «σπριντ» για τις τοπικές «μάχες» με στόχο το 13+3 – Πού και γιατί βγαίνει μπροστά άμεσα ο Μητσοτάκης

admin