Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αεροδρόμιο Αμβούργου:Αίσιο τέλος στο περιστατικό ομηρείας

Έληξε το περιστατικό ομηρείας που βρισκόταν από χθες το βράδυ σε εξέλιξη στην πίστα του αεροδρομίου του Αμβούργου.

Σύμφωνα με την αστυνομία της γερμανικής πόλης, συνελήφθη χωρίς να προβάλλει αντίσταση ο ύποπτος, ένας 35χρονος Τούρκος που είχε εισέλθει με το αυτοκίνητό του στην πίστα του αεροδρομίου και κρατούσε όμηρο την τετράχρονη κόρη του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πατέρας και κόρη βγήκαν από το αυτοκίνητο και το παιδί δείχνει να μην έχει τραυματιστεί.

🇩🇪✈️Currently, there is an ongoing armed hostage situation in Hamburg Airport where an armed man drove to the airport and barricaded himself under an aircraft.

Negotiation with the armed man is continuing which was said German Police. #HamburgAirport #Hamburg pic.twitter.com/eBDdplYFdH

— NATO🇺🇸 VS KREMLIN🇷🇺 (@eduinfotech101) November 5, 2023

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Αμβούργου χαρακτήρισε την Κυριακή τη διαμορφωθείσα κατάσταση ως “τεταμένη”, αλλά δήλωσε ότι το γεγονός ότι ο ύποπτος εξακολουθεί να επικοινωνεί μαζί τους αποτελεί καλό σημάδι.

“Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι έχει μαζί του ένα όπλο και πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας ότι ενδεχομένως έχει μαζί του κάποιους εκρηκτικούς μηχανισμούς”, δήλωσε η Σάντρα Λεβγκρούεν, προσθέτοντας ότι το παιδί πιστεύεται ότι δεν έχει τραυματιστεί.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο άνδρας οδήγησε το αυτοκίνητό του στην πίστα του αεροδρομίου, την περιοχή όπου συνήθως σταθμεύουν τα αεροσκάφη. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας πάρκαρε το αυτοκίνητό του κάτω από ένα αεροπλάνο της Turkish Airlines.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο άνδρας πυροβόλησε με το όπλο του δύο φορές στον αέρα και πέταξε φλεγόμενα μπουκάλια από το όχημα.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η κατάσταση αφορά “διαφορά επιμέλειας”. Η μητέρα του παιδιού φέρεται να ειδοποίησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ότι το τετράχρονο παιδί είχε απαχθεί.

Η κ. Levgruen δήλωσε ότι ο άνδρας δεν συμφωνούσε με ορισμένες αποφάσεις που έλαβαν οι αρχές σε σχέση με τη ρύθμιση της επιμέλειας και ήθελε να ταξιδέψει στην Τουρκία με το παιδί. 

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις μαζί του διεξάγονται στα τουρκικά μέσω μεταφραστή, αλλά δεν είναι σαφές ποια είναι η σχέση του με τη χώρα.

Ψυχολόγοι καθώς και αστυνομικοί ειδικευμένοι στις διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο σημείο, ανέφερε η αστυνομία, μαζί με τις ειδικές δυνάμεις.

Περίπου οι μισές από τις αναχωρήσεις και αφίξεις που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή έχουν ακυρωθεί, ενώ ορισμένες πτήσεις εκτρέπονται, σύμφωνα με το αεροδρόμιο του Αμβούργου. Έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις και ακυρώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε ακόμη: 

Related posts

Κρεμλίνο: “Αναλύουμε κάθε κίνηση της Πολωνίας για να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ”

admin

Ρωσία: Οι Ευρωπαίοι στρέφουν την πλάτη στην Ουκρανία

admin

Νίγηρας: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το “έργο” της ECOWAS

admin

Σ. Σεζουρνέ: Αν πέσει η Ουκρανία θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση

admin

Ουκρανία: Στρατηγός υποστηρίζει ότι το Κίεβο διέσπασε τη γραμμή άμυνας των Ρώσων στον νότο

admin

ΟΗΕ: Να γίνει έρευνα για την χρήση από το Ισραήλ “υψηλής έντασης εκρηκτικών όπλων” στην Γάζα

admin

Το Κρεμλίνο κρίνει “αναπόφευκτη” την αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στο Κίεβο και τους Ευρωπαίους συμμάχους του

admin

Η Ρωσία λέει ότι κατέρριψε ουκρανικό πύραυλο στην Κριμαία και drones στο Μπριάνσκ

admin

McDonald’s: Αύξηση κερδών στο δ’ τρίμηνο, έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα

admin