Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει την εμπιστοσύνη των Ρώσων – Είμαι βέβαιος οι στόχοι θα επιτευχθούν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:48

“Η Ρωσία θα είναι ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη”, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη σαρωτική του νίκη στις προεδρικές εκλογές της χώρας με ποσοστό σχεδόν στο 88%, σύμφωνα πάντα με τις ρωσικές αρχές.

Ο Πούτιν ανέφερε επίσης ότι η νίκη του δείχνει πως η Ρωσία είχε δίκιο που επέλεξε το σημερινό της δρόμο.

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τους Ρώσους που πήγαν να ψηφίσουν ενώ πρόσθεσε και ότι είναι ιδιαίτερα ευγνώμων στους πολεμιστές της Ρωσίας. “Θέλω να ευχαριστήσω τους Ρώσους για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη”

“Κανείς δεν θα καταπιέσει ποτέ τη Ρωσία, όσο είμαστε ενωμένοι. Είμαστε μία ενωμένη οικογένεια. Είμαι βέβαιος ότι τα σχέδια θα εκπληρωθούν, ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν”, δήλωσε επίσης ο Πούτιν και πρόσθεσε: “Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει την εμπιστοσύνη των Ρώσων”.

Σχολιάζοντας τη σαρωτική του νίκη, ανέφερε “ότι αυτή οφείλεται σε δραματικά γεγονότα, στα σημερινά γεγονότα και ότι πρέπει να υπερασπιστούμε το λαό μας με όπλα”. “Το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι πολλά εξαρτώνται από αυτούς”, τόνισε επίσης και ανέφερε ότι ο λαός ήρθε να ψηφίσει για να εδραιωθούν τα επόμενα βήματα.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις, ο Πούτιν δήλωσε ότι “πρέπει να λύσουμε τα καθήκοντα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (σ.σ. έτσι αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή της στην Ουκρανία), να κάνουμε τον στρατό ισχυρότερο. Θα κάνω ό,τι μπορώ για την επίλυση αυτών των καθηκόντων και την επίτευξη των στόχων που θεωρούμε προτεραιότητα.

Όσον αφορά τη νέα κυβέρνηση, ο Πούτιν σημείωσε ότι στο σύνολό της η διοικητική ομάδα είναι αρκετά αποτελεσματική. “Πρέπει να αποφασίσουμε ποιος και σε ποιο πόστο θα είναι πιο αποτελεσματικός”.

Μιλώντας για τους Ρώσους που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας, ανέφερε ότι “υπάρχουν τέσσερις ομάδων των 2.500 ατόμων” και υποστήριξε ότι έχουν χάσει περίπου 800 άτομα. “Δεν θα τους αφήσουμε σε ησυχία”, προειδοποίησε. “Οι Ρώσοι που ζουν στα σύνορα δεν μπορούν να εκφοβηθούν”.

“Οι πρωτοβουλίες είναι με το μέρος των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, προελαύνουν καθημερινά”, υποστήριξε.

Σχολιάζοντας την εκστρατεία “Μεσημέρι κατά του Πούτιν” (σ.σ. εκστρατεία των αντιπολιτευόμενων κατά την οποία καλούσαν τους Ρώσους να μαζευτούν στα εκλογικά κέντρα στις 12 το μεσημέρι για δαμιαρτυρίες κατά του Πούτιν), ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε: “Τους επαινώ για τις εκκλήσεις για την προσέλευση στις κάλπες. Δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Όσοι αλλοίωσαν τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να διωχθούν σύμφωνα με το νόμο”.

Στη συνέχεια, ο Πούτιν αναφέρθηκε και στην Κίνα: “Η Κίνα είναι πολύ πετυχημένη στη διεθνή σκηνή. Οι κυρώσεις κατά της Κίνας είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ρωσίας είναι βιώσιμες. Οι διμερείς σχέσεις αποτελούν σταθεροποιητικό παράγοντα. Είμαι σίγουρος ότι οι σχέσεις μας θα είναι ισχυρότερες τα επόμενα χρόνια. Ελπίζω ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θα μας επιτρέψει να χτίσουμε μια ισχυρότερη Ρωσία”.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στην πρόταση της Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, λέγοντας ότι “είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες. Θα σκεφτούμε με ποιον θα μιλήσουμε για την ειρήνη στην Ουκρανία”

Ακόμη, αναφέρθηκε στον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης ΑΛεξέι Ναβάλνι, σημειώνοντας ότι”πέθανε, είναι πάντα λυπηρό. Μου είπαν λίγες μέρες πριν τον θάνατο του Ναβάλνι ότι υπήρχε μια ιδέα να τον ανταλλάζαμε με όσους κρατούνται στη Δύση. Είχα συμφωνήσει να ανταλλάξω τον Ναβάλνι, αλλά είχα πει ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να επιστρέψει στη Ρωσία”.

Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί στη Δύση και τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι “δεν υπάρχει δημοκρατία στη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Το ρωσικό εκλογικό σύστημα είναι πιο διαφανές από ό,τι στις ΗΠΑ”.

Μιλώντας για την κριτική που ασκεί η Δύση για τις εκλογές στη Ρωσία, δήλωσε ότι “πολεμούν τη Ρωσία, περιορίζοντας την ανάπτυξή της. Η επιλογή του ρωσικού λαού είναι σημαντική για εμένα”.

Ακόμη, αναφερόμενος στη πιθανότητα ολικής σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ και για την αποστολή δυτικών στατρευμα΄των στην Ουκρανία, προειδοποίησε όι κάτι τέτοιο “θα οδηγήσει τον κόσμο στο χείλος του Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου. Όλα είναι εφικτά στον σύγχρονο κόσμο. Δεν νομίζω ότι ενδιαφε΄ρεται κανένας για κάτι τέτοιο. Η Γαλλία μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο της σε μια ειρηνική λύση στην Ουκρανία”.

Πλάνα από ρωσικά κανάλια έδειξαν κόσμο να φωνάζει “Πούτιν, Πούτιν, Πούτιν” πριν από την ομιλία του για τη νίκη του, ενώ μετά το τέλος της ομιλίας κόσμος φώναζε “Ρωσία, Ρωσία, Ρωσία”.

Related posts

Δείκτης Ασφαλείας Μονάχου: Οι μεγάλες απειλές για το 2024

admin

Ισραήλ-Λίβανος: Το AFP ζητά έρευνα για την επίθεση που οδήγησε στον θάνατο ενός δημοσιογράφου του Reuters

admin

Δανία: Ενισχύονται οι έλεγχοι στα σύνορα μετά τις διαδηλώσεις που περιλάμβαναν κάψιμο του Κορανίου

admin

Έπιασαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Danske Bank

admin

Η Νότια Αφρική έστειλε όπλα και πυρομαχικά στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη στη χώρα

admin

Ν. Χριστοδουλίδης: Εντός του 2023 θα διοργανωθεί τριμερής Σύνοδος Κύπρου-Ελλάδας-Παλαιστίνης

admin

Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο στη Γάζα – Οι πιέσεις, τα αγκάθια και οι κίνδυνοι

admin

Σομαλία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού

admin

Σουηδία: Τουλάχιστον 10 συλλήψεις στα επεισόδια μετά το κάψιμο του Κορανίου από Ιρακινό πρόσφυγα

admin