Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ: Αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10:57

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατάφερε να αποκαταστήσει την επικοινωνία με τους επαγγελματίες υγείας στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη βόρεια Γάζα, δήλωσε την Κυριακή ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

“Δυστυχώς, το νοσοκομείο δεν λειτουργεί πλέον ως νοσοκομείο”, πρόσθεσε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ο αξιωματούχος του οργανισμού.

Ο ΠΟΥ έχασε την επικοινωνία με το νοσοκομείο το Σάββατο και το υπουργείο Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Γάζα δήλωσε ότι η λειτουργία του νοσοκομειακού συγκροτήματος, που είναι το μεγαλύτερο στον παλαιστινιακό θύλακα, ανεστάλη καθώς τελείωσαν τα καύσιμα, σύμφωνα με το Reuters.

Εν τω μεταξύ, και το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το Αλ Κουντς, σταμάτησε να δέχεται νέους ασθενείς την Κυριακή, με το προσωπικό να λέει ότι οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού και η έλλειψη καυσίμων και φαρμάκων απειλούν τη ζωή βρεφών και άλλων ασθενών.

Τα νοσοκομεία στα βόρεια του παλαιστινιακού θύλακα είναι αποκλεισμένα από τις ισραηλινές δυνάμεις και μετά βίας μπορούν να φροντίσουν όσους βρίσκονται μέσα, δήλωσε το ιατρικό προσωπικό. Το Ισραήλ λέει ότι πολεμά τους τρομοκράτες της Χαμάς στην περιοχή και τα νοσοκομεία πρέπει να εκκενωθούν.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας της Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, πέντε πρόωρα βρέφη και επτά ασθενείς που νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας πέθαναν λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

“Φοβόμαστε ότι ο απολογισμός αυτός θα έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο μέχρι το πρωί”, είπε ο Γιούσεφ Άμπου Ρις.

Το Σάββατο, το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι 39 πρόωρα νεογέννητα βρίσκονταν ακόμη εκεί και οι νοσηλεύτριες τους έδιναν οξυγόνο χειροκίνητα για να τα κρατήσουν στη ζωή.

Ένα μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα είπε ότι 17 ασθενείς νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Related posts

Τέλος ο Bullard από τη Fed – Γίνεται κοσμήτορας σε πανεπιστήμιο

admin

Ιταλία και Σαουδική Αραβία υπογράφουν συμφωνία για την ενίσχυση των επενδύσεων

admin

Τυνησία: Διαδηλώσεις κατά του προέδρου Σάγιεντ στην Τύνιδα

admin

Η ΕΕ έχει δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των €200 δισ. της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας

admin

ΜΜΕ Αυστραλίας: Ο προϋπολογισμός της Αυστραλίας θα “δείξει” μείωση του πληθωρισμού

admin

Πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ καταδικάστηκε στη Λετονία για ξέπλυμα χρήματος – Έως έξι χρόνια φυλακή

admin

Επιστρέφει στο Δ.Σ. της OpenAI ο Σαμ Άλτμαν

admin

Tο NATO ανακοίνωσε την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων στο Κόσοβο

admin

Η Σουηδία “κόβει” τη χρηματοδότηση προς την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους

admin