Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

«Πιο δυνατά»

Αν ένα πρόβλημα υπήρχε στη χθεσινή παρουσίαση, αυτή ήταν η ακουστική της αίθουσας, που δεν ήταν σχεδιασμένοι για τον αριθμό των παριστάμενων. Ο κόσμος ήταν πολύς για τα δεδομένα, η μικροφωνική εγκατάσταση δεν διευκόλυνε την ήδη κακή ακουστική. Γι’ αυτό και κάθε λίγο και λιγάκι κάποιος από το κοινό φώναζε «πιο δυνατά», ενθαρρύνοντας τους ομιλητές να φωνάξουν για να ακουστούν καλύτερα. Από κάποια στιγμή και μετά, πάντως, όλοι είχαν συμβιβαστεί με την κατάσταση – και οι βουλευτές που πήραν τον λόγο έκαναν και τη σχετική πλάκα.

Κρασιά, εγγραφές και QR

Στο τέλος της παρουσίασης οι διοργανωτές είχαν προνοήσει για ένα τσακ οργάνωσης και ένα τσακ χαλαρότητας: ποτήρια με κόκκινο και λευκό κρασί περίμεναν τους παριστάμενους – εννοείται πως ένα έσπασε και γέμισε γυαλιά την είσοδο της αίθουσας, για το γούρι. Σε ένα τραπέζι στην άκρη, μια ομάδα εθελοντών μοίραζε αιτήσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον νέο φορέα. Και για τους νεότερους, υπήρχε και το σχετικό QR, που παρέπεμπε στην ίδια αίτηση συμμετοχής, αυτήν τη φορά διαδικτυακά.

Επισήμως από Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί και θεσμικά, μέσα στη Βουλή, η συγκρότηση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση. Πράγμα που σημαίνει πως (αν δεν υπάρξει σχετική διευκόλυνση από το προεδρείο) και να πάρει τον λόγο ο Χαρίτσης αύριο, στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο φορολογικό, δεν θα τον πάρει ως πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Κοινοβουλευτικά προνόμια

Αν το χρονοδιάγραμμα επιβεβαιωθεί, τα προνόμια της ΚΟ όσον αφορά τις παρεμβάσεις στην Ολομέλεια θα αρχίσουν να ισχύουν στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που ξεκινάει στις 13 Δεκεμβρίου, δηλαδή μια εβδομάδα αργότερα. Για τα υπόλοιπα (γραφεία, θέσεις εντός Ολομέλειας και λοιπά γραφειοκρατικά ζητήματα), οι σχετικές ετοιμασίες σε μεγάλο βαθμό έχουν ήδη γίνει το προηγούμενο διάστημα, ως υπόθεση εργασίας, καθώς όλοι γνωρίζουν εδώ και μέρες τις προθέσεις όσων αποχώρησαν από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Related posts

Φάμελλος: Το κόμμα δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου

admin

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε Επιτροπή Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης

admin

Οι φόβοι Μητσοτάκη και τα παρασκηνιακά «καρφιά» εντός της Κυβέρνησης – Η διαφορετική οπτική των γαλάζιων στελεχών

admin

Εκλεισε το μάτι στο Κέντρο από το πρώτο μήνυμα

admin

Κρίσιμοι εταίροι οι πόλεις στον αγώνα για το κλίμα

admin

Αποστάσεις

admin

Μητσοτάκης: Τον ευχαριστώ για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη

admin

Κασσελάκης: Ούτε για μένα είναι εύκολη απόφαση οι διαγραφές

admin

«Απόβαση» Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη με θηριώδη μεταγωγικά

admin