Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σκουρλέτης, ο «Πεν Νταλαούρα» και μια δίνη χωρίς τέλος

Ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται στην Κουμουνδούρου – παρά το μπαράζ εξωστρεφών πρωτοβουλιών του Στέφανου Κασσελάκη – και εντείνεται μεταξύ στελεχών και ρευμάτων και ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το επόμενο Σαββατοκύριακο. Τελευταίο επεισόδιο είναι η επιβεβαιωμένη πρόθεση του Πάνου Σκουρλέτη να προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά ενός συγκεκριμένου λογαριασμού με το όνομα «Πεν Νταλαούρα» στο τέως Tουίτερ και νυν Χ, που σύμφωνα με τον ίδιο τον συκοφαντούσε επανειλημμένα.

Εδώ το ενδιαφέρον έχει πως το εν λόγω προφίλ ή και τρολ του Τουίτερ φέρεται ότι καταγράφεται σε λογαριασμούς που στήριξαν φανατικά τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ η μετακίνηση των βολών άρχισε όταν ο «Πεν Νταλαούρα» στήριζε τον Στέφανο Κασσελάκη στην κούρσα διαδοχής για την προεδρία της Κουμουνδούρου και άρα ο Πάνος Σκουρλέτης πια και άλλοι εγγράφονταν στους «εσωτερικούς εχθρούς». Το όλο κλίμα καχυποψίας πια απαντιέται από το περιβάλλον του Πάνου Σκουρλέτη ως «στον βούρκο δεν απαντάς με βούρκο» και πως ο ίδιος αναφέρθηκε σε έναν άτυπο μηχανισμό επιρροής στο Διαδίκτυο και για ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ συνομιλητές του Σκουρλέτη αναφέρουν πως το εν λόγω θέμα είναι μείζον για το πολιτικό σύστημα, όχι μόνον για τον ΣΥΡΙΖΑ και πως όλοι πρέπει να πάρουν τις αποστάσεις τους.

Ο πρώην υπουργός με αιχμή την εξελισσόμενη δίνη στην Κουμουνδούρου είχε μιλήσει πρόσφατα για «παράκεντρα» και «υπόγεια με στημένο μηχανισμό». Στο όλο στόρι προσήλθε και ο Γιάννης Ραγκούσης που σε μακροσκελές του κείμενο στα κοινωνικά δίκτυα – εν είδει μανιφέστου για το πώς θα αποσοβήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την κρίση και το ενδεχόμενο να καταλήξει τρίτο κόμμα – κάνει μια ενδιαφέρουσα αποστροφή που αναβιώνει μια νωπή περιπέτεια που και ο ίδιος είχε με τρολ και bots του Διαδικτύου – όχι απαραίτητα δεξιάς απόχρωσης: «Ταυτοχρόνως ωστόσο, δεν προσπερνώ ως άνευ ουσίας, την αντίθεσή του (σ.σ.: εννοεί τον Στέφανο Κασσελάκη που από την πρώτη στιγμή πήρε το μέρος του Ραγκούση) στις αδιανόητες επιθέσεις που δέχθηκα πρόσφατα, από τα γνωστά-άγνωστα trolls του Διαδικτύου».

Η νέα φάση του εσωτερικού πολέμου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν περνά απαρατήρητη από το Μέγαρο Μαξίμου που διαμέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη αξιολόγησε ως μείζον θέμα την πρόθεση Σκουρλέτη να επισκεφθεί τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: «Πρέπει να μάθουμε τι συνέβαινε με αυτούς τους ανθρώπους, που έβριζαν, διέδιδαν fake news και δημιουργούσαν hashtags, που ταύτιζαν ένα ολόκληρο κόμμα με ειδεχθή εγκλήματα», σημείωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ εστιάζει στο όλο θέμα αφού θεωρεί πως πολλά στελέχη της είχαν στοχοποιηθεί από τον «στρατό των τρολ».

Ο πόλεμος εντός ΣΥΡΙΖΑ αναβαθμίζεται ενόψει ΚΕ – παρότι οι πολλές άγριες δημόσιες τοποθετήσεις έχουν χαμηλώσει εσχάτως εκατέρωθεν – και με αφορμή ένα κείμενο-μανιφέστο που θα κατατεθεί στα όργανα (ΠΓ, ΚΕ, Οργανωτικό) και που τώρα διακινείται στη βάση κυρίως της Ομπρέλας για συλλογή υπογραφών. Το εν λόγω κείμενο διαπιστώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αποδρομή. Κάνει σκληρή κριτική στον Κασσελάκη – με αιχμή και σε Τσίπρα – αναφέροντας πως «λόγω των απαράδεκτων αλλαγών στο καταστατικό, τις οποίες και εμείς δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε, παρότι δώσαμε μάχη και πολλοί και πολλές τις καταψηφίσαμε, η διαδικασία εκλογής προέδρου είχε μια οπερετική κατάληξη, που εξελίσσεται σε δράμα ολοκληρωτικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε απροσχημάτιστα αρχηγικό κόμμα, με ελέω θεού πρόεδρο». Επιμένει δε το όλο πνεύμα του κειμένου αριστερά, τάσσεται κατά των διαγραφών και αναφέρει: «Η αντίθεσή μας με τη σημερινή ηγετική ομάδα και τη στρατηγική της μετάλλαξης δεν είναι μια συνηθισμένη εσωκομματική αντιπαράθεση, είναι ταυτοτικού χαρακτήρα».

Παράλληλα, έχει ενδιαφέρον πως τη Δευτέρα και ενόψει της ΚΕ η Εποχή διοργανώνει εκδήλωση στο Τριανόν με τίτλο «Η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά απέναντι στις προκλήσεις των καιρών» και ομιλητές τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Σία Αναγνωστοπούλου, Κωστή Παπαϊωάννου, Βασίλη Παπαστεργίου, Αντώνη Τζανακόπουλο (έχει σκληρή στάση κατά της ηγεσίας) με μπόλικη σημειολογία του timing και των παρισταμένων.

Related posts

Η ΑΔΑΕ παίρνει τη σκυτάλη από το ΣτΕ

admin

Εύα Καϊλή: Τα στοιχεία που την επιβαρύνουν μετά τη συμφωνία του μετανοημένου υπόπτου Παντσέρι

admin

Φάμελλος: Για τις ακροδεξιές πιέσεις Σαμαρά υπεύθυνος είναι ο Μητσοτάκης

admin

H επόμενη ημέρα μετά τη σύγκρουση

admin

Δημήτρης Καιρίδης: «Θέλουμε συνεργασία με την Τουρκία στο μεταναστευτικό»

admin

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ερντογάν πιέζεται, ο Τσαβούσογλου προκαλεί

admin

Κυπριακό: Θα ξεκινήσουν ξανά συνομιλίες μετά τη διεξαγωγή των τουρκικών εκλογών; Η θέση του Νίκου Χριστοδουλίδη

admin

Δύο ιπτάμενα τάνκερ στους φακέλους του «Πενταγώνου»

admin

Παύλος Μαρινάκης: Στοίχημα αξιοπρέπειας η ψήφος των αποδήμων

admin