Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός επαναλειτουργεί το κέντρο επιτήρησης που χτυπήθηκε από τη Χαμάς

Μετά την επίθεση που δέχθηκε από τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, το κέντρο ελέγχου παρακολούθησης του Ναχάλ Οζ επαναλειτούργησε από τον στρατό, προσωρινά στη στρατιωτική βάση Ρεΐμ.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι τρομοκράτες της Χαμάς σκότωσαν και αιχμαλώτισαν αρκετά μέλη της 414ης μονάδας του Σώματος Στρατιωτικής Υπηρεσίας Συλλογής Πληροφοριών στη βάση του Ναχάλ Οζ, αναφέρει το The Israel of Times.

Οι στρατιώτες της μονάδας είναι επιφορτισμένοι με την επιτήρηση των καμερών παρακολούθησης κατά μήκος των συνόρων της Γάζας και την αποστολή δυνάμεων σε πιθανά περιστατικά.

Το νέο κέντρο διοίκησης, το οποίο εγκαινιάστηκε χθες στη βάση της Μεραρχίας της Γάζας – το στρατόπεδο Ρεΐ’μ – θα επιτρέψει στους επιζώντες στρατιώτες και εφέδρους να εκτελούν και πάλι τις εργασίες τους για την παρακολούθηση της περιοχής Ναχάλ Οζ.

“Η ιστορία του κέντρου διοίκησης του Ναχάλ Οζ θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας ως μια ιστορία ηρωισμού και μάχης”, λέει ο διοικητής της Μονάδας 414, αντισυνταγματάρχης Οφίρ Άβραμ.

Έξω από το νέο κέντρο διοίκησης, έχει ζωγραφιστεί μια τοιχογραφία που δείχνει τρεις στρατιώτες σε ένα χωράφι με ηλιοτρόπια, με το κείμενο να γράφει: “Τα λουλούδια θα συνεχίσουν να ανθίζουν”.

Related posts

Φινλανδία: Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν ενέκρινε την έκδοση Ρώσου νεοναζί που καταζητείται στην Ουκρανία

admin

Μπένι Γκαντζ: “Υποσχόμενες, πρώιμες ενδείξεις” για μια νέα συμφωνία για τους ομήρους

admin

Ερντογάν: Η επίσκεψη Μητσοτάκη αποτελεί σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

admin

ΗΠΑ: Ο Τραμπ πανηγυρίζει για τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου – “Εγώ έφτιαξα τη συντηρητική πλειοψηφία στο δικαστήριο”

admin

Τουρκία: Το κόμμα της Χεζμπολάχ θεωρεί νόμιμο το μακελειό της Χαμάς και ζητά “άρση αναγνώρισης του Ισραήλ”

admin

“Κατάπαυση του πυρός και διατήρηση από τη Ρωσία των προσαρτημένων εδαφών” προτείνει η Κίνα – Απορρίπτει την πρόταση η Ευρώπη

admin

Στη “γραμμή” Ερντογάν ο πρόεδρος της βουλής της Ουγγαρίας: Ίσως καθυστερήσει η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Ζελένσκι: Ο πόλεμος φτάνει στη Ρωσία, στα στρατηγικά κέντρα και τις στρατιωτικές βάσεις της

admin

Εντι Ράμα: Η υπόθεση Μπελέρη αφορά αποκλειστικά τη δικαιοσύνη

admin