Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Στη “γραμμή” Ερντογάν ο πρόεδρος της βουλής της Ουγγαρίας: Ίσως καθυστερήσει η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Η Ουγγαρία δεν είναι βέβαιη ότι πρέπει να εγκρίνει την προσπάθεια της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου στην τοπική τηλεόραση αργά την Κυριακή, σηματοδοτώντας πιθανώς περαιτέρω καθυστερήσεις στη διαδικασία.

Η έγκριση της Ουγγαρίας κρατείται “όμηρος” από το κοινοβούλιο της χώρας από τον Ιούλιο του 2022, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την κριτική από Σουηδούς πολιτικούς για τη δημοκρατική οπισθοδρόμηση της Ουγγαρίας. Στην ουσία η Ουγγαρία προβάλει πάνω κάτω, τα ίδια επιχειρήματα με την Τουρκία, η οποία προσπαθεί να καθυστερήσει την ένταξη της Σουηδίας, με σκοπό να κερδίσει κάτι από τις ΗΠΑ. Και μάλιστα οι αποφάσεις της Ουγγαρία κοινοποιούνται κατόπιν διαβουλεύσεων κάποιες φορές με Τούρκους αξιωματούχους.

“Δεν είναι σίγουρο ότι χρειάζεται να εγκρίνουμε αυτήν την προσφορά”, δήλωσε στο HirTV ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Λάζλο Κόβερ, υψηλόβαθμος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Fidesz, αναφερόμενος στη Σουηδία.

Τα σχόλιά του ακολουθούν μια επιστολή που έγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας στον Σουηδό ομόλογό του την περασμένη εβδομάδα, στην οποία εξέφρασε εκ νέου ανησυχίες σχετικά με, όπως αποκάλεσε, “προκατειλημμένες και άδικες” κατηγορίες από ορισμένους Σουηδούς πολιτικούς κατά της ουγγρικής κυβέρνησης.

Η Ουγγαρία απειλεί τώρα να σταματήσει την επέκταση του ΝΑΤΟ, λόγω ενός σουηδικού βίντεο διάρκειας 10 λεπτών που δεν της αρέσει. Το κλιπ “σίγουρα δεν βοηθά να εκπληρώνονται τα συνεχώς αυξανόμενα αιτήματά σας”, είπε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο προσωπικά με επιστολή στον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών την Πέμπτη (14 Σεπτεμβρίου), αναφερόμενος στο αίτημα της Σουηδίας να επικυρώσει η Ουγγαρία την υποψηφιότητά της στο ΝΑΤΟ.

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας θα συνέλθει εκ νέου αργότερα αυτόν τον μήνα, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν η συζήτηση και η ψηφοφορία για την επικύρωση της Σουηδίας θα είναι στην ημερήσια διάταξη.

Related posts

ΗΠΑ: Χωρίς μεταβολή τα επιδόματα ανεργίας

admin

Ν. Χριστοδουλίδης: Η πλειοψηφία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων επιθυμούν την επανένωση τού τόπου μας στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου

admin

Η ΕΕ επεκτείνει τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν μετά την επίθεση στο Ισραήλ

admin

Ρωσία: Η FSB συλλαμβάνει ακόμη τρία άτομα για την τρομοκρατική επίθεση της 22ης Μαρτίου

admin

Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα επιστρέψει στις ΗΠΑ αμέσως μετά τη σύνοδο της G7

admin

Ρωσία: Οι ρωσικές αρχές διαλύουν το Κέντρο Ζαχάροφ

admin

Πακιστάν: Τουλάχιστον 27 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα

admin

Οι Ρώσοι λιποτάκτες δικαιούνται άσυλο στη Γαλλία

admin

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ μεταξύ των συμμετεχόντων στην σύνοδο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στη Λισαβόνα

admin