Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο δήμαρχος του Λονδίνου καλεί την κυβέρνηση να αποτρέψει το “χάος” στα ταξίδια του Eurostar

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν κάλεσε την κυβέρνηση της Βρετανίας να λάβει μέτρα για να αποφευχθεί το “χάος” στη σιδηροδρομική σύνδεση Eurostar με τη Γαλλία, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να εισαγάγει ένα νέο σύστημα βιομετρικών συνοριακών ελέγχων εντός του έτους.

Με τους ελέγχους της ΕΕ οι ταξιδιώτες από χώρες εκτός του μπλοκ – συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας από τη στιγμή που αποχώρησε το 2020 – θα πρέπει να καταγράφουν βιομετρικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων σαρώσεων προσώπου και δακτυλικών αποτυπωμάτων, στο πρώτο σημείο εισόδου τους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το δίκτυο HS1, που είναι ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής της σιδηροδρομικής γραμμής και των σταθμών μεταξύ του Λονδίνου και της σήραγγας της Μάγχης, δήλωσε ότι οι έλεγχοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλες καθυστερήσεις στα τρένα Eurostar, καθώς και σε περιορισμό των υπηρεσιών και του αριθμού των επιβατών.

Ο Χαν δήλωσε ότι οι Βρετανοί υπουργοί θα πρέπει να παράσχουν στήριξη στην HS1 και την Eurostar για την επίλυση τυχόν προβλημάτων, προειδοποιώντας ότι τυχόν καθυστερήσεις θα βλάψουν το λιανικό εμπόριο και τις βιομηχανίες αναψυχής του Λονδίνου, ιδίως ενόψει της εμπορικής περιόδου των Χριστουγέννων.

“Η επιτυχία του Eurostar αποτελεί ζωτικό μέρος της οικονομικής επιτυχίας του Λονδίνου και του Ηνωμένου Βασιλείου”, δήλωσε ο Χαν. “Όπως έχουν τα πράγματα, αυτοί οι νέοι έλεγχοι μετά το Brexit θα προκαλέσουν χάος”.

Η Eurostar, η οποία εκτελεί επιβατικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες που συνδέουν το Λονδίνο με το Παρίσι και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δήλωσε το 2022 ότι το μέγιστο ποσοστό εξυπηρέτησης στο Λονδίνο μειώθηκε κατά 30% όταν εισήχθησαν οι συνοριακοί έλεγχοι μετά το Brexit.

Related posts

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Θέλουμε να δραστηριοποιηθούμε στις θαλάσσιες περιοχές της Λιβύης

admin

Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο υψηλό 15 ετών του 5,25%

admin

Διευκρινιστική δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τις βίζες σε ελληνικά νησιά

admin

Μολδαβία: Στρατιωτική βάση στην Υπερδνειστερία επλήγη από drone με προέλευση την Ουκρανία

admin

Ο Ερντογάν καταδίκασε τον ισραηλινό “φανατισμό” – Η Άγκυρα είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο εγγυητή

admin

Η Βουλγαρία καταγράφει την μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ΕΕ το 1ο τρίμηνο του 2023

admin

Υεμένη: Τρεις νεκροί από έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων

admin

McDonald’s: Ξεπέρασε τις προσδοκίες για έσοδα – κέρδη στο γ’ τρίμηνο, με ανταγωνιστικές τιμές και προσαρμογές στο μενου

admin

Η Λαϊκή Κινεζική Τράπεζα υποστηρίζει τη μείωση των επιτοκίων για τα ιδιωτικά στεγαστικά δάνεια

admin