Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών ίσως χειρότερος νόμος από τις «Πρέσπες», λέει πολιτευτής της ΝΔ

Άστοχη και ιστορικά επικίνδυνη νομοθετική πρωτοβουλία, που -ίσως- είναι χειρότερη από τη «Συμφωνία των Πρεσπών», χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ και πολιτευτής με το κυβερνών κόμμα Κώστας Κιλτίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Κιλτίδης ήταν βουλευτής Κιλκίς εκλεγμένος με τη ΝΔ από το 2000 μέχρι τον Μάιο 2012. Από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023 ήρθε δεύτερος σε ψήφους (6.732) στον ίδιο νόμο, πίσω από τον Γιώργο Γεωργαντά, με αποτέλεσμα να μην εκλεχθεί.

Με άρθρο του στην ιστοσελίδα Voria.gr, καταφέρεται κατά του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη με ακραίο λόγο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι λυπάται «ανυπόκριτα, που δικαιώνομαι, όταν πριν 22 χρόνια εξέφρασα τους φόβους μου για τη δημιουργία του ενός φύλου (από ολίγον άνδρας, έως γυναίκα ή το αντίθετο) και την κοινωνία του ενός πέμπτου, που θα απολαμβάνει τη δημιουργία της ζωής, με τους υπόλοιπους να λαθροβιούν».

«Είναι ξεκάθαρο το πρόταγμα του άρθρου 21»

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «η συνέχεια του ελληνισμού, με την ενσάρκωση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του χριστιανισμού και ως παράδοση έφερε και το Σύνταγμα του 1975. Από τα προαναφερθέντα η συνταγματική επιταγή, που αφορά τους πολίτες είναι απολύτως ταυτισμένη με την επιστήμη και το πολιτιστικό αποτύπωμα του ελληνορθόδοξου πολιτισμού. Προφανώς και υπάρχει η πρόνοια της συνέχειας του έθνους, την κορωνίδα των εννοιών που διαπραγματεύεται το Σύνταγμα. Είναι ξεκάθαρο το πρόταγμα του άρθρου 21».

Στη συνέχεια, έρχεται στο επίμαχο σημείο που υπογραμμίζει ότι η νομοθετική πρωτοβουλία είναι -ίσως- χειρότερη από τις «Πρέσπες», και την ονοματοδοσία της Βόρειας Μακεδονίας. «Προστατεύεται η οικογένεια και τα μέρη αυτής. Ο γάμος, η μητρότητα και τα τέκνα. Δεν χωρεί ερμηνεία, εκτός και αν μιλήσουμε άλλη γλώσσα ή διαστρέψουμε την επιστήμη κατά το δοκούν. Στην άστοχη και ιστορικά επικίνδυνη νομοθετική πρωτοβουλία, ίσως χειρότερη από τις «Πρέσπες», προσπαθούν να θέσουν επιχειρήματα ψευδεπίγραφη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Μπορεί να σώσει το αριστερό πρόσημο η πλευρά των ηττημένων;

admin

Ξανθόπουλος: Στήριξα την Αχτσιόγλου αλλά κραυγάζω να μείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Μαρινάκης για Λιβύη: «Ηταν τροχαίο δυστύχημα – Δεν μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ»

admin

Η Ασημακοπούλου «φορτώνει» τη διαρροή στον Θεοδωρόπουλο

admin

Απόβαση του FBI στην Κύπρο για τους ρώσους ολιγάρχες

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Για άλλη μια φορά ανίκανο το δήθεν επιτελικό κράτος

admin

Διονύσης Τεμπονέρας: Στο Πολυτεχνείο για να τιμήσει την 50η επέτειο της εξέγερσης – Το μήνυμά του

admin

Σωκράτης Φάμελλος: Ζητά την παραπομπή βουλευτή της Ελληνικής Λύσης στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής

admin

Οι διπλωμάτες διοικητές της ΕΥΠ – Από το 1999 και την «διπλωματία των σεισμών» μέχρι σήμερα

admin