Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο γάμος έγινε στη Νέα Υόρκη, η γιορτή ακολουθεί στην Ελλάδα

Την ώρα που η συνεδρίαση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε ότι το κόμμα προχωρά ακάθεκτο προς διαλυτικές καταστάσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης, προεδρεύων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ανακοίνωσε τον γάμο του. Και εγένετο η είδηση που επισκίασε την πολιτική κρίση στην Κουμουνδούρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παντρεύτηκε, λοιπόν, χθες τον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ, στη Νέα Υόρκη, σε στενό κύκλο. Αν και, όπως διαβεβαίωσε η Δώρα Αυγέρη, το ζευγάρι θα κάνει και γλέντι στην Ελλάδα, κάπως αργά όμως, το επόμενο καλοκαίρι σε «παραμεθόρια περιοχή». Πέραν τούτου ουδεμία παραπάνω πληροφορία δεν έδιναν οι συνεργάτες του Κασσελάκη. Κι έτσι δεν έχει απαντηθεί καν αν ο γάμος ήταν προγραμματισμένος (στη Νέα Υόρκη μπορεί κανείς να βγάλει άδεια γάμου εντός 24ώρου), αν αυτός ήταν ο βασικός λόγος που έπρεπε να φύγει πριν από την Κυριακή του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών κ.λπ. Είναι προφανές, όμως, ότι ο Κασσελάκης με τον γάμο του θα επιδιώξει να στείλει και μήνυμα στην κυβέρνηση, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από χθες ρωτάει το Μαξίμου ακόμη πιο πιεστικά αν θα προχωρήσει στη νομοθέτηση της επέκτασης του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, όπως έχει δεσμευτεί και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η τελετή δεν λύνει νομικά προβλήματα

Πάντως, επειδή το έψαξα διεξοδικά, δεν είναι ακριβές ότι με τον γάμο αυτόν θα εξασφαλιστεί η άδεια παραμονής του Τάιλερ Μακμπέθ στην Ελλάδα. Αυτό θα συνέβαινε αν μιλούσαμε για ετερόφυλο ζευγάρι. Αλλά δεν ισχύει για ένα ομόφυλο ζευγάρι, καθώς ο γάμοι ομοφύλων που έχουν τελεστεί στο εξωτερικό δεν αναγνωρίζονται στην Ελλάδα και δεν μεταγράφονται στα ειδικά ληξιαρχεία. Κι άρα η ειδική διεύθυνση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν δίνει την άδεια διαμονής αυτομάτως στον/στη σύζυγο. Θα τους ζητήσουν να υπογράψουν ελληνικό σύμφωνο συμβίωσης. Εκτός αν ο Κασσελάκης έχει κατά νου να ασκήσει πίεση για την αναγνώριση του γάμου του και διά της νομικής οδού, πέραν της πολιτικής. Κάτι που ακούω ότι είναι στο μυαλό κάποιων συνομιλητών του…

Αναβαθμίζεται

η Σούδα

Η αρχή για τον εκσυγχρονισμό του ναυστάθμου της Σούδας έγινε χθες κι επίσημα, με την υπογραφή της έναρξης της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου από τον αρμόδιο υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη. Ουσιαστικά με τα έργα της αναβάθμισης η Σούδα θα αποτελέσει τη δεύτερη μόνιμη μεγάλη βάση του Πολεμικού Ναυτικού (μαζί με τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας) και οι υποδομές της θα βελτιωθούν ώστε να μπορεί να υποστηρίξει logistics, μεταστάθμευση περισσότερου μόνιμου προσωπικού, μόνιμη στάθμευση και ανεφοδιασμό σε μεγαλύτερη κλίμακα, ώστε να καλύπτει και επιχειρησιακά μεγαλύτερο εύρος γεωγραφικό και δραστηριοτήτων. Προφανώς σε όλα αυτά έχουν δώσει το «πράσινο φως» και οι Αμερικανοί, που είχαν ήδη τα προηγούμενα χρόνια, με δικά τους έξοδα, κάνει πολλές εργασίες συντήρησης εκεί.

Συστάσεις

γενικής χρήσεως

Με αφορμή την πρωθυπουργική σύσταση στο Υπουργικό «πρώτα να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας και μετά να μιλάμε», φούντωσαν κάποιοι τις φήμες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε καρφί στον Λευτέρη Αυγενάκη. Ακόμη κι ότι σκέφτεται να τον απομακρύνει από την κυβέρνηση φαντάστηκαν ορισμένοι. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Οπως με διαβεβαιώνουν οι πηγές μου, η σύσταση του Μητσοτάκη ήταν… γενικής χρήσης. Και, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν δηλώσεις που χρησιμοποιήθηκαν από την αντιπολίτευση, προέχει ότι αποτιμά θετικά το έργο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το διευκρίνισε, άλλωστε, χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στη Θεσσαλία και τονίζοντας ότι ο Αυγενάκης «κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς κρίσης».

Μαθητές στο Μαξίμου

Χθες στο Μαξίμου συνέβη κι ένα ευχάριστο. Μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 130ού Δημοτικού Σχολείου στα Κάτω Πατήσια, που είχαν πάει για σχολική επίσκεψη στην Προεδρική Φρουρά, πήραν το θάρρος να ρωτήσουν τους αστυνομικούς του Μαξίμου αν μπορούν να πουν μια καλημέρα στον Πρωθυπουργό. Και έπειτα από μια συνεννόηση-εξπρές, πράγματι, τους επετράπη η είσοδος και τους υποδέχθηκε στο κεντρικό σαλόνι του Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Πίνατ. Ο σταρ της υπόθεσης ήταν, βέβαια, ο σκύλος που βρήκε μεγάλη χαρά παίζοντας με τα παιδιά. Οσο για τον Μητσοτάκη, αφιέρωσε λίγη ώρα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους τόσο για το κτίριο, όσο και για τις υποχρεώσεις και το πρόγραμμά του.

Related posts

Βουλή: Μόνο με ειδική άδεια θα μπορεί να μπαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης

admin

Κασσελάκης: «Πάμε να πάρουμε τη χώρα πίσω – Από αύριο πρέπει να ενωθούμε»

admin

Δένδιας από Σούδα: Ελλάδα και ΗΠΑ στέκονται μαζί απέναντι στον αναθεωρητισμό

admin

Ο Αλέξης Τσίπρας στα μάτια των ανθρώπων που τον γνώρισαν

admin

Επίσκεψη – αστραπή στην Αθήνα αποφάσισε τελικά ο Ερντογάν

admin

Ελληνοτουρκικά: Η επόμενη μέρα της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν για εμπόριο, επιχειρήσεις, τεχνολογία

admin

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Μέσω gov.gr οι καταγγελίες για σειρά αδικημάτων

admin

Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας: Δεν μπλοφάρουμε για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

admin

Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Φάρος που φωτίζει τον δρόμο προς μια πιο ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία

admin