Image default
ALPHA BANK

Ο άνθρωπος που αλλάζει… όνομα στην Alpha Αστικά Ακίνητα

Οπωσδήποτε, το όνομά του αποτελεί (σχεδόν) συνώνυμο της Alpha Αστικά Ακίνητα. Άλλωστε, ο ίδιος εργάζεται στην εισηγμένη από τον Φεβρουάριο του 1990, έχοντας συμπληρώσει τρεις ολόκληρες δεκαετίες. Μάλιστα, από το 2013 έως το 2022 βρέθηκε και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, συνεισφέροντας καθοριστικά στο σχέδιο μετεξέλιξης της θυγατρικής της Alpha Bank.

Ο λόγος για τον Γιώργο Ποιμενίδη, ο οποίος από την τιμητική θέση του προέδρου της εταιρείας, ετοιμάζεται να επιβραβεύσει για ακόμη μία φορά τους μετόχους, μοιράζοντας το ποσό των 2,2 ευρώ/μετοχή, σε συνέχεια του μερίσματος 0,26 ευρώ τον Ιούνιο του 2023. Η τυπική έγκριση στην επιστροφή του κεφαλαίου θα δοθεί στη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Ο πρόεδρος της Alpha Αστικά Ακίνητα, Γιώργος Ποιμενίδης

Εκεί θα αποφασιστεί και η οριστική μετονομασία της εισηγμένης σε Alpha Real Estate Services, κάτι το οποίο σηματοδοτεί την ολική μετάβαση από μια εταιρεία ακινήτων σε μια εταιρεία παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών, δραστηριοποιούμενη σχεδόν αποκλειστικά στον τομέα των εκτιμήσεων, της διαχείρισης και της μεσιτείας.

Κατά την περίοδο άσκησης των καθηκόντων ως CEO, η μετοχή της εταιρείας πέρασε αρκετά «σκαμπανεβάσματα», κάτι απολύτως λογικό δεδομένης της πολυετούς οικονομικής κρίσης. Ακόμη και έτσι, όμως, αφού το 2013 παρέλαβε τη μετοχή στην περιοχή των 6 ευρώ, το 2022 κατάφερε να την παραδώσει στην περιοχή των 8 ευρώ.

Και σήμερα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Γκάνος, από κοινού με τον κ. Ποιμενίδη, έρχεται να την οδηγήσει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, φλερτάροντας αισίως με το ψυχολογικό όριο των 9 ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση, δε, υπερβαίνει τα 120 εκατ. ευρώ, με τη γενναιόδωρη μερισματική πολιτική (απόδοση 28%) να υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερες αξίες, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης P/E ήδη κινείται στο 21,6x, δηλαδή αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο των εισηγμένων του Χ.Α.

Related posts

Πώς είδαν οι διεθνείς οίκοι τα αποτελέσματα της Alpha Bank

ad

Κερδοφορία 53,4 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank στο 9μηνο

admin

Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank: Ναι στην υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού

admin

Alpha: Παράταση ως Παρασκευή για τις δεσμευτικές στο χαρτοφυλάκιο «Sky»

admin

Alpha Bank: Άνω του 5% το ποσοστό της BlackRock

admin

Alpha Bank: Άνω του 5% η έμμεση συμμετοχή της BlackRock

admin

Alpha Bank: Στα 162 εκατ. ευρώ τα κέρδη το α’ τρίμηνο- Πρόβλεψη για 20% μέρισμα

ad

Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία κινητοποιεί η Alpha Bank

admin

Alpha Bank: Bonus έως 1.200 ευρώ στο προσωπικό

ad