Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οχι σε ένα κόμμα που θα είναι περίκλειστο κάστρο»

Στην επέτειο των δύο ετών από την εκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέστησε σαφείς τους στόχους του κόμματός του για το ερχόμενο διάστημα, μιλώντας (Alpha) για ένα ποσοστό στις ερχόμενες Ευρωεκλογές που θα καθιστά το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα και θα ξεπερνάει το 15%-16%. «Είμαστε ένα κόμμα με συνέπεια, μιλάμε συγκεκριμένα. Είναι ο δύσκολος δρόμος» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως, με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να πάρει τη θέση του αξιόμαχου αντιπάλου της ΝΔ: «Να γίνουμε η χρήσιμη διέξοδος για τον τόπο, ώστε η ΝΔ να φύγει από την κυβέρνηση» σχολίασε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ανισορροπία του πολιτικού συστήματος, στο οποίο παρατηρείται ένα ισχυρό πολιτικό κόμμα και πολλά κόμματα με μικρότερα ποσοστά. Ο Ανδρουλάκης μίλησε για μια σύγκρουση της ΝΔ με τη Δημοκρατική Παράταξη με «προγραμματικούς, ιδεολογικούς και πολιτικούς όρους, για να μην υπάρχει περαιτέρω αύξηση της αλαζονείας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα προσωπικά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης».

Παράλληλα, σκιαγραφώντας τη νέα φάση του κόμματός του, ο Ανδρουλάκης μίλησε για έναν σχηματισμό που έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και έχει ανανεωθεί: «Εχουμε σύγχρονο προσωπικό, σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, έχουμε κόψει δεσμούς με παλιές κακές νοοτροπίες» σχολίασε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως στο ΠΑΣΟΚ έχουν επιλέξει τη σοβαρότητα και τη συνέπεια ώστε να δίνουν λύσεις «στα μεγάλα προβλήματα της χώρας» – με αυτόν τον τρόπο στη Χαριλάου Τρικούπη αποσκοπούν να προσελκύσουν ψηφοφόρους από το προοδευτικό κέντρο, αλλά και από την ευρύτερη Κεντροαριστερά, οι οποίοι αναζητούν εφαρμόσιμες, ρεαλιστικές προτάσεις και δεν καλύπτονται από τις λύσεις που προκύπτουν στα αριστερά.

Εκλεισε την πόρτα

Παρ’ όλα αυτά, ο Ανδρουλάκης δεν σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μιλάμε προγραμματικά, πολιτικά, στο όνομα μιας Κεντροαριστεράς που είναι χρήσιμη, όχι ένα κόμμα περίκλειστο κάστρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ένα κόμμα της κοινωνίας» σχολίασε ο Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, έκλεισε εκ νέου την πόρτα σε πρώην υπουργούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήταν παλαιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τώρα ενδεχομένως να θελήσουν να επιστρέψουν: «Ενα νέο κόμμα έχει νέο ηθικό βάρος. Οσοι υπηρέτησαν καρέκλες, δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ» τόνισε.

Σχολιάζοντας την πιθανότητα συνεργασιών, ο Ανδρουλάκης επιμένει στην αυτονομία του ΠΑΣΟΚ εν όψει Ευρωεκλογών, τονίζοντας πως η όποια συνέργεια μπορεί να υπάρξει εντός Βουλής, σε θεσμικό επίπεδο. «Με όλα τα κόμματα που έχουν μια κοινή στρατηγική σε μεγάλα θέματα, μπορεί να υπάρξει συνεννόηση εντός Βουλής. Με όλες τις πλευρές», επεσήμανε, όταν ρωτήθηκε για το πώς βλέπει την πιθανότητα συνεργασίας με την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς.

Related posts

Ο Αλέξης Τσίπρας στα μάτια των ανθρώπων που τον γνώρισαν

admin

Πολάκης: Κάθε μέρα στην αντιπολίτευση κάναμε έναν συμβιβασμό – Τι είπε για την υποψηφιότητά του για την ηγεσία

admin

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η ελευθερία και η ανθρώπινη ζωή, είναι οι σπουδαιότερες αξίες»

admin

Εκλογές 2023: Τι ισχύει μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, πώς θα εμφανίζονται οι υποψήφιοι, τι προβλέπει το Σύνταγμα

admin

Προσδοκίες στο Μαξίμου για εκτόνωση του αγροτικού μετώπου

admin

Τα 7 βασικά ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών

admin

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Μέσω gov.gr οι καταγγελίες για σειρά αδικημάτων

admin

Τουρκία: Ο Ερντογάν απειλεί έμμεσα την Αθήνα με πόλεμο

admin

Το νέο κόμμα της Αριστεράς

admin