Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι 42 που συνθέτουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές

Το μοντέλο που είχε επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναν χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2023, για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, υιοθετήθηκε στα αποκαλυπτήρια των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών, αυτή τη φορά όχι από την έδρα της ΝΔ στην Πειραιώς αλλά από τη γειτονιά των παλιών γραφείων της παράταξης στη Ρηγίλλης. Από το Ωδείο Αθηνών και με φόντο τη φράση «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη» ένας – ένας οι υποψήφιοι για μία θέση σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο πήραν το μικρόφωνο για σύντομη τοποθέτηση. Οι 32 είχαν αποκαλυφθεί το προηγούμενο διάστημα με ανακοινώσεις κατά κύματα και ο Μητσοτάκης προσδοκούσε εκπλήξεις και συμβολισμούς με μόνο 10 εκκρεμότητες.

Κυρίαρχη ήταν αυτή του Φρέντι Μπελέρη. Η καρέκλα του έμεινε συμβολικά κενή στον χώρο ενώ ο ίδιος σε μήνυμά του τόνισε ότι η μάχη δεν είναι προσωπική, «είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία (…) για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη (…) για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του Ελληνισμού, την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας». Με θερμά λόγια  αναφέρθηκαν και οι συνυποψήφιοί του Πύρρος Δήμας και Μανόλης Κεφαλογιάννης. Πρόσωπο που κλείδωσε τα τελευταία 24ωρα σε ραντεβού με τον Πρωθυπουργό ήταν επίσης η Ελεονώρα Μελέτη. Η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια είχε, κατά πληροφορίες, και άλλη προσέγγιση, πέραν της γαλάζιας, ενώ πρώτη κρούση είχε γίνει από τη ΝΔ προ μηνών χωρίς να συνεχιστεί τότε η συζήτηση.

Από την Πειραιώς μιλούν για «βαθιά εθνικό και γνήσια ευρωπαϊκό» ψηφοδέλτιο με στόχο την ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες και τη σταθερότητα στο εσωτερικό. Ο Μητσοτάκης πρόταξε τις προκλήσεις της επόμενης Ευρωβουλής και έστειλε ξανά μήνυμα κατά της χαλαρότητας – πόσω μάλλον της διαμαρτυρίας – στις 9 Ιουνίου. «Σηκώνω το γάντι και λέω ναι, στείλτε μήνυμα. Ενα μήνυμα σταθερότητας» είπε, καλώντας τους πολίτες να δουν τη «μεγάλη εικόνα» στην τελευταία, όπως είπε, εθνική κάλπη «πριν από τις εθνικές εκλογές του 2027». Για την αντιπολίτευση σημείωσε ότι υπάρχει μια «εμμονή, να πέσει ο Μητσοτάκης» και αυτό «δεν συνιστά πολιτική πρόταση».

Οι παλιοί και οι νεοφώτιστοι

Υποψήφιοι είναι εκ νέου οι νυν ευρωβουλευτές Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μαρία Σπυράκη και για πρώτη φορά (αλφαβητικά) οι: Σεραφίνα Αβραμίδου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, Βανέσα Αρχοντίδου, Γιώργος Αυτιάς, Γιάννης Βεζυργιαννίδης, Γιώργος Δακής, Γιάννης Δεκόλης, Πύρρος Δήμας, Νόνη Δούνια, Θανάσης Εξαδάκτυλος, Ανδρέας Ζαμπούκας, Σπύρος Καρανικόλας, Θεόφιλος Καραχάλιος, Δημήτρης Κατσαούνης, Βασίλης Κοντοζαμάνης, Ολγα Κουρή – Καλλέργη, Μαρία – Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, Πίστη Κρυσταλλίδου, Ελεονώρα Μελέτη, Γιώργος Μουρούτης, Φρέντι Μπελέρης, Γιώργος Μπλιούμης, Νίκος Ναούμης, Ταμέρ – Ορέστης Ομράν – Κουκουβιτάκης, Αντρη Παράσχου, Βούλα Πατουλίδου, Αννα – Μαρία Ρογδάκη, Βασίλης Σακελλάρης, Σωτήρης Σέρμπος, Νουρτζάν Σούλογλου, Νίκος Στέφος, Λυδία – Αντωνία Τρακατέλλη, Δημήτρης Τσιόδρας, Θανάσης Τσουχαντάρης, Βίκυ Φλέσσα, Νιόβη Χριστοπούλου, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Related posts

Μητσοτάκης: Απαντάμε στο πρόβλημα της ακρίβειας – Ενθαρρυντικά τα στοιχεία από τον πληθωρισμό των τροφίμων

admin

Τσαβούσογλου: Ανοίξαμε νέα σελίδα με την Ελλάδα

admin

Απάντηση ΥΠΕΝ στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα πραγματικά δεδομένα για τα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας

admin

Δάφνη: Θύμα κλοπής έπεσε 42χρονος ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού

admin

Διαδοχικά παζάρια Σολτς με Μητσοτάκη και Ερντογάν – Πίεση στην Αθήνα για πρόσφυγες

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε την Τουρκία για την βοήθεια στις πυρκαγιές

admin

Qatargate: Μετανιωμένος δήλωσε στους δικαστές ο σύντροφος της Καϊλή – «H Εύα δεν υπήρξε αποδέκτης χρημάτων» επανέλαβε

admin

Μέτωπο αλλά χωρίς… μέτωπο, με το βλέμμα στις ευρωεκλογές

admin

Απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για την επιστολή στον ΟΗΕ: «Η ελληνική πλευρά, την απορρίπτει στο σύνολό της»

admin