Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Χούθι λένε ότι επιτέθηκαν σε φορτηγό πλοίο του αμερικανικού στρατού

Το κίνημα Χούθι της Υεμένης δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι δυνάμεις του εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στο αμερικανικό στρατιωτικό φορτηγό πλοίο Ocean Jazz στον Κόλπο του Άντεν.

Δεν διευκρίνισε πότε ή ακριβώς πού έγινε η επίθεση, ή αν προκλήθηκαν ζημιές, και δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο ή επιβεβαίωση από τον αμερικανικό στρατό.

“Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης συνεχίζουν να ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε αμερικανική ή βρετανική επίθεση εναντίον της χώρας μας στοχεύοντας όλες τις πηγές απειλής στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού των Χούθι Γιαχία Σαρέα.

Οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επιδρομές σε όλη την Υεμένη κατά των δυνάμεων των Χούθι τις τελευταίες εβδομάδες ως απάντηση στις πολύμηνες επιθέσεις των Χούθι στα πλοία της Ερυθράς Θάλασσας που οι υποστηριζόμενες από το Ιράν μαχητές έδωσαν ως απάντηση στον πόλεμο στη Γάζα.

Οι Χούθι, οι οποίοι αρχικά δήλωσαν ότι στόχευαν μόνο πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, είπαν ότι θα επιτεθούν επίσης σε αμερικανικά πλοία μετά τα πλήγματα.

Η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey είπε ότι το σκάφος που ονομάστηκε από τους Χούθι τη Δευτέρα είχε συμβόλαιο από τον αμερικανικό στρατό.

Οι επιθέσεις των Χούθι σε πλοία μέσα και γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα έχουν επιβραδύνει το εμπόριο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και ανησυχούν τις παγκόσμιες δυνάμεις σε μια κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα.

Οι Χούθι, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Υεμένης, λένε ότι οι επιθέσεις τους είναι σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους που δέχονται επίθεση από το Ισραήλ στη Γάζα.

Related posts

Ρωσία: Εξουδετέρωσε 19 ουκρανικά drones μέσα στη νύχτα

admin

Προειδοποίηση Moody’s σε ΗΠΑ: Credit negative η διακοπή των λειτουργιών της κυβέρνησης

admin

Το Ισραήλ έπληξε δύο τρομοκρατικούς πυρήνες της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

admin

Home Depot: Ξεπέρασε τις προσδοκίες στο τρίμηνο αλλά έβαλε χαμηλά τον πήχη του 2024

admin

ΗΠΑ: Υπερψηφίστηκε στη Γερουσία το νομοσχέδιο για τις βραχυπρόθεσμες δημόσιες δαπάνες

admin

Μ. Βρετανία: Η Ρωσία πιστεύεται ότι μπλόκαρε το δορυφορικό σήμα του αεροσκάφους του Υπ. Άμυνας

admin

Η Ινδία προχωρά στην αγορά γαλλικών μαχητικών και υποβρυχίων

admin

ΗΠΑ: “Ακόμα μακριά” οι διαπραγματευτές στις συνομιλίες για το χρέος

admin

Τουρκία: Οι “Μητέρες του Σαββάτου” διαδηλώνουν στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από 5 χρόνια απαγόρευσης

admin