Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Home Depot: Ξεπέρασε τις προσδοκίες στο τρίμηνο αλλά έβαλε χαμηλά τον πήχη του 2024

Μικτή ήταν η εικόνα που παρουσίασε η Home Depot στην ανακοίνωση των τελευταίων μεγεθών της, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός υπερέβη μεν τις προβλέψεις της αγοράς για το κλείσιμο του 2023 αλλά το outlook που έδωσε για φέτος ήταν σημαντικά πιο απαισιόδοξο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Ειδικότερα, παρά τη μείωση των πωλήσεων της κατά 3% ετησίως, η αλυσίδα ειδών οικιακών βελτιώσεων ξεπέρασε τη μέση εκτίμηση της αγοράς τόσο στον τζίρο της όσο και στα κέρδη της στο τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Τα καθαρά κέρδη της Home Depot στο κλείσιμο του περασμένου έτους υποχώρησαν στα 2,8 δισ. η 2,82 δολ. ανά μετοχή από τα 3,36 δισ. ή 3,3 δολ/μτχ στο ίδιο διάστημα πέρυσι αλλά ξεπέρασαν τα 2,77 δολ/μτχ που έβλεπαν οι αναλυτές.

Παρομοίως, οι καθαρές της πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 34,79 δισ. δολάρια, μειωμένες από τα 35,83 δισ. πέρυσι αλλά ξεπέρασαν επίσης τα 34,64 δισ. που περίμενε η αγορά.

Επιπλέον, η εταιρεία ενέκρινε αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος που διανέμει κατά 7,7% στα 2,25 δολάρια από τα 2,09 δολ.

Η αρνητική εικόνα ωστόσο ήρθε από τις προβλέψεις που έκανε για την τρέχουσα ετήσια χρήση της, καθώς η Home Depot ενημέρωσε ότι αναμένει περαιτέρω πτώση των πωλήσεων της και περιορισμό της κερδοφορίας της.

Όπως σημειώνει το Reuters, οι επιχειρήσεις του κλάδου οικιακών βελτιώσεων γενικά βλέπουν να διατηρείται σταθερή η ζήτηση για βασικά είδη όπως τα υδραυλικά και τα σκεύη, ενώ πιο αναβαθμισμένες κατηγορίες όπως το δάπεδο, η κουζίνα και τα έπιπλα δείχνουν να υστερούν καθώς οι πολίτες περιορίζουν τις δαπάνες τους για ανακαινίσεις εν μέσω του επίμονου πληθωρισμού.

Σε αυτό το κλίμα, η Home Depot προέβλεψε ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις της θα μειωθούν κατά περίπου 1% στο οικονομικό 2024, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μία οριακή αύξηση της τάξεως του 0,06%, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

Παράλληλα, η εταιρεία αναμένει ότι τα κέρδη της ανά μετοχή θα αυξηθούν κατά περίπου 1% για το οικονομικό 2024, ενώ οι αναλυτές έβλεπαν ισχυρή άνοδο κατά 3,62% στα 15,61 δολ.

Με το απαισιόδοξο outlook να επικρατεί στη βαρύτητα των ανακοινώσεων, η μετοχή της Home Depot διαπραγματεύεται με απώλειες άνω του 3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street.

Related posts

H&M: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη στο τρίμηνο – “Υψηλές πτήσεις” για τη μετοχή

admin

Η ΕΕ καταδικάζει έντονα τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις σε Γερμανία και Τσεχία

admin

Ο Ζελένσκι ονόμασε τον πρώην αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων Ζαλούζνι “Ήρωα της Ουκρανίας”

admin

Γερμανία: Πτώση 2,4% στις λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο

admin

Εννέα οι νεκροί από το ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοικτά της Μάλτας

admin

SpaceX: Έλαβε το πράσινο φως για δεύτερη διαστημική πτήση του Starship

admin

Νεπάλ: Τουλάχιστον 22 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό που έπληξε το δυτικό Νεπάλ

admin

Βρετανία: Οι απεργίες των νοσηλευτών θα συνεχιστούν ακόμη, παρά την αποδοχή του σωματείου για συμφωνία μισθών

admin

Ερντογάν: Διέκοψα τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ για να επιτύχω εκεχειρία στη Γάζα

admin