Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση Moody’s σε ΗΠΑ: Credit negative η διακοπή των λειτουργιών της κυβέρνησης

Η Moody’s προειδοποίησε σήμερα ότι η διακοπή των λειτουργιών της αμερικανικής κυβέρνησης θα αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη για το αξιόχρεο (credit negative) καθώς θα έφερνε στο προσκήνιο τις αδυναμίες των θεσμών και των κυβερνητικών λειτουργιών σε σύγκριση με άλλες χώρες που έχουν κορυφαία βαθμολογία. 

Οι υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα διαταραχθούν και εκατοντάδες χιλιάδες κυβερνητικοί υπάλληλοι θα μπουν σε αργία αν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να καταλήξει σε μια συμφωνία για το δημοσιονομικό έτος που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου. 

Στην περίπτωση ενός αδιεξόδου θα ανασταλεί και η δημοσίευση μακροοικονομικών στοιχείων κρίσιμης σημασίας για τους επενδυτές με απρόβλεπτες συνέπειες για την αμερικανική οικονομία και τις αγορές.

“Η διακοπή των λειτουργιών θα είναι credit negative για τις ΗΠΑ” αναφέρει η Moody’s η οποία έχει διατηρήσει την κορυφαία αξιολόγηση AAA για την αμερικανική κυβέρνηση. “Ειδικότερα, θα επιδείξει τους σημαντικούς περιορισμούς που η όξυνση της πολιτικής πόλωσης επιφέρει στη δημοσιονομική πολιτική σε μια περίοδο αποδυνάμωσης της δημοσιονομικής ισχύος, με οδηγό τη διεύρυνση των ελλειμμάτων και τη μειούμενη πρόσβαση στο χρέος” προειδοποιεί. 

Ο οίκος υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι μια παρατεταμένη διακοπή των κυβερνητικών υπηρεσιών “αναμένεται να πυροδοτήσει διαταραχές τόσο στην αμερικανική οικονομία όσο και στις χρηματοοικονομικές αγορές”.

Το Κογκρέσο μέχρι σήμερα δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων για τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες στο δημοσιονομικό έτος που θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου λόγω των εσωτερικών διαφωνιών στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων. 


 

Related posts

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ αναβλήθηκε λόγω διαφορών στο πρόγραμμα

admin

Wall Street Journal: Βλήματα πυροβολικού από Νότια Κορέα είναι καθ’ οδόν προς Ουκρανία μέσω ΗΠΑ

admin

Μεταναστευτικό: Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει σήμερα στη Ρώμη

admin

Επανέρχεται το Κρεμλίνο στους Nord Stream: “Κράτος ή ομάδα κρατών ίσως να τους ανατίναξαν”

admin

Σεισμός στο Μαρόκο: Ο πρόεδρος Μακρόν δηλώνει “συντετριμμένος” και προσφέρει τη βοήθεια της Γαλλίας

admin

Αμερικανοί βουλευτές ζητούν από τον Μπλίνκεν να απαιτήσει από την Τουρκία τη διακοπή σχέσεων με τη Χαμάς

admin

ΟΗΕ: Συστηματικό ρατσισμό διαπιστώνουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ στις φυλακές των ΗΠΑ

admin

BP: Παραιτήθηκε ο CEO, Μπέρναρντ Λούνι

admin

Μόλις το 17% των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ευρώπη ανήκουν στην B κατηγορία

admin