Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξενοκώστας (ONEX): Επανατοποθετούμε την Ελλάδα γεωστρατηγικά

Την πεποίθησή του ότι μέχρι το 2024 τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα μπορούν να εξυπηρετούν 200 πλοία ετησίως, αριθμός που μαζί με εκείνα στα Ναυπηγεία της Σύρου, ανεβαίνει στα 300 πλοία, εξέφρασε ο Πάνος Ξενοκώστας, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Onex Shipyards, στο πλαίσιο υπογραφής της συμφωνίας χρηματοδότησης μεταξύ της Onex και του αμερικανικού Αναπτυξιακού Οργανισμού DFC (φωτό) και των εγκαινίων της δεξαμενής «Στρατής Γ. Ανδρεάδης», τη μεγαλύτερης δεξαμενής που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα.

Όπως επεσήμανε ο CEO της Onex, η αναγέννηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας θα δημιουργήσει 3.000 νέες θέσεις εργασίας, με την επίδρασή τους στην ελληνική οικονομία να εκτιμάται στο 1%. Τόνισε, δε, ότι η λειτουργία των Ναυπηγείων θα συμβάλλει καθοριστικά στην «πράσινη» μετάβαση της Ελλάδας, λέγοντας πως «επανατοποθετούμε την Ελλάδα γεωστρατηγικά και φιλοδοξούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον άνθρωπο».

Ο Σκοτ Νέιθαν, διευθύνων σύμβουλος της DFC, επεσήμανε: «Η επένδυση αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη και ασφάλεια των ΗΠΑ και της Ελλάδας. Η αμερικανική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη σε τέτοιου είδους εγχειρήματα.

«Το ναυπηγείο παρήκμαζε για αρκετά χρόνια και σήμερα ανυπομονούμε να δούμε αυτό το διαμάντι της Ελευσίνας να λάμπει ξανά», τόνισε από την πλευρά του ο Τζωρτζ Τσούνης, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επένδυση για τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Related posts

Ο ΣΕΒ υποστηρίζει την ανάπτυξη ελληνικών επιχειρήσεων στην ψηφιακή υγεία

admin

Mουζάκης: Εξοδος της «παλαιάς φρουράς» σε επεισοδιακή Συνέλευση

admin

Η EY φιλοδοξεί να επιτύχει αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα για το 2021

admin

Λάμψα: Υψηλές επιδόσεις για τα ξενοδοχεία της Αθήνας

admin

«Πράσινο φως» σε 9 επενδύσεις στις τομάτες μέσα σε 24ώρες!

admin

Τέλος στα «διακοσμητικά» μέλη του ΔΣ

admin

Grivalia Hospitality: Με τη Six Senses Hotels η νέα μονάδα στους Πεταλιούς

admin

United Group: Ανακοίνωση για τους ελέγχους στη Βόρεια Μακεδονία

admin

ΔΕΗ: Στην Κω το τρίτο ΔΕΗ e-bike Festival του 2021

admin