Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεκινά το project 250 εκατ. ευρώ του Αλ. Αγγελόπουλου για βίλες στην Ηλία

Σε τροχιά υλοποίησης αναμένεται να τεθεί το 2024 το οικιστικό project που έχει δρομολογήσει στη Σκαφιδιά Ηλείας ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, διευθύνων σύμβουλος των Aldemar Resorts, με στόχο την ολοκλήρωση της α’ φάσης του έργου μέσα στο 2025.

Η επένδυση, για την οποία έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, είναι προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί σε μία έκταση 262 στρεμμάτων, εκ των οποίων δομήσιμα είναι τα 100.000 τ.μ.

Βάσει σχεδιασμού, οι κατοικίες που θα αναπτυχθούν θα έχουν εμβαδόν μεταξύ 90 τ.μ. και 250 τ.μ., χωρίς, ωστόσο, να έχει καθοριστεί επακριβώς ο αριθμός τους. Ανάλογα με το μέγεθός τους, θα αναπτυχθούν από 500 έως 700 κατοικίες, καθεμία από τις οποίες θα συνοδεύεται από κήπο και θα κατασκευαστεί με γνώμονα την αειφορία. Οι τιμές πώλησης των κατοικιών δεν θα υπερβούν τα 5.000 ευρώ/τ.μ. και θα απευθύνονται σε επενδυτές μέσης και ανώτερης τάξης.

Αυτή την περίοδο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο επικεφαλής των Aldemar Resorts βρίσκεται σε συζητήσεις για την επιλογή του αρχιτεκτονικού γραφείου που θα αναλάβει το project και μέσα στο επόμενο έτος τοποθετείται η έναρξη των εργασιών για τη χάραξη των δρόμων και τη χωροθέτηση των κατοικιών.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται ζυμώσεις με επενδυτές στην κατεύθυνση ανάπτυξης συνεργειών, σε επίπεδο τόσο χρηματοδότησης, όσο και τεχνογνωσίας, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, με τον Αλ. Αγγελόπουλο να φιλοδοξεί να δημιουργήσει τον πρώτο «πράσινο» οικισμό της χώρας.

Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών, που θα έχουν σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση και θα αναπτυχθούν σε μία έκταση που βρίσκεται δίπλα από το Olympian Village, το resort του ομίλου στην Ηλεία, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του γειτονικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος, καθώς και να αξιοποιήσουν επενδυτικά το ακίνητό τους, παραχωρώντας το προς εκμετάλλευση στο Olympia Village για κάποιο χρονικό διάστημα, αποκτώντας, έτσι, ένα επιπλέον εισόδημα.

Ηδη, καταγράφεται ζήτηση για αγορά κατοικιών από Ελληνες, Ρώσους, Ουκρανούς και Κεντροευρωπαίους επενδυτές, με τις πρώτες πωλήσεις να εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2025. «Αξιοποιούμε η μεγαλύτερη εντός σχεδίου αδειοδοτημένη και ρυμοτομημένη έκταση στην Πελοπόννησο. Πρόκειται για ένα οικόπεδο με γεωθερμία επιφανείας και αυτό μας δίνει το πλεονέκτημα ότι μπορούμε να μιλήσουμε για τον πρώτο πράσινο οικισμό στη χώρα», επισημαίνει ο Αλ. Αγγελόπουλος.

Το φθινόπωρο ο όμιλος Aldemar Resorts ολοκλήρωσε ένα επενδυτικό πλάνο, ύψους 26 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε ξεκινήσει πριν από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού και περιελάμβανε εκτός από την ανάπτυξη του συνεδριακού κέντρου Ilis στην Ηλεία, την επέκταση του Olympian Village με την προσθήκη 140 δωματίων και τη δημιουργία ενός ακόμη εστιατορίου κι ενός υπόγειου parking 200 θέσεων.

Στόχος του Αλ. Αγγελόπουλου είναι το νέο υπερσύγχρονο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο, που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο Olympian Village, να αποτελέσει αναφοράς για την Ηλεία, αλλά και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το διεθνών προδιαγραφών Ilis Congress Center είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της χώρας και μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους συνέδριο, έκθεση και εκδήλωση.

Το συνεδριακό κέντρο αντιστοιχεί σε μια επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ, έχει συνολική έκταση 9.800 τ.μ. και συνολική δυναμικότητα ως 3.000 άτομα σε παράλληλες εκδηλώσεις, με τη μεγάλη αίθουσα να έχει δυναμικότητα 1.200 θέσεων. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι εργασίες στους εξωτερικούς χώρους, με τα εγκαίνια να έχουν προγραμματιστεί για τον προσεχή Μάιο.

Σε ό,τι αφορά το Olympian Village, πλέον η δυναμικότητά του ανέρχεται σε 682 δωμάτια, με τα επισιτιστικά τμήματα (εστιατόρια και μπαρ) να αριθμούν τα 18.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι, την ίδια στιγμή, τα πρώτα δείγματα για το 2024, με τις προκρατήσεις να κινούνται ανοδικά σε ποσοστό 60% σε σχέση με πέρυσι σε ό,τι αφορά το Olympian Village, και τη ζήτηση να διαμορφώνεται στα ίδια επίπεδα με το 2022 για τα Knossos Royal και Knossos Villas της Κρήτης.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των ξενοδοχείων του ομίλου για το 2023, τα νούμερα είναι υψηλότερα συγκριτικά με πέρυσι, με το EBITDA να αναμένεται να διαμορφωθεί σε επίπεδα υψηλότερα κατά 40% σε σχέση με το 2022.

Related posts

Δράσης για αποκατάσταση του περιβάλλοντος από την IKEA

admin

Βελτιωμένη προσφορά για Alpha Bank από UniCredit

admin

Ο Αναστάσης Σταμούλης νέος CFO της Coca-Cola HBC

admin

Σύμπραξη Polygreen-Attica για ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών

admin

Kaspersky: 380.000 νέα κακόβουλα αρχεία καθημερινά το 2021

admin

Δάνειο €150 εκατ. από την Εθνική στη Sunlight Group

admin

Συνεργασία Euromedica-Alfa Life για παροχή υπηρεσιών υγείας

admin

Αμφισβητεί το πρόστιμο του 1 εκατ. ευρώ η Unilever

admin

Επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς ο Μιχάλης Τσαμάζ

admin