Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βελτιωμένη προσφορά για Alpha Bank από UniCredit

Σε κατάθεση στο ΤΧΣ βελτιωμένης προσφοράς με τίμημα οριακά πάνω από το κλείσιμο της Παρασκευής (1,395 ευρώ) για τις 211.138.299 μετοχές Alpha, που κατέχει το Ταμείο, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιταλικός όμιλος UniCredit.

Παρά το γεγονός ότι από την ανταγωνιστική διαδικασία δεν προέκυψε άλλη προσφορά, με την UniCredit να παραμένει ο μοναδικός διεκδικητής του 8,97% της Alpha, ο ιταλικός όμιλος ανέβασε το προσφερόμενο τίμημα γύρω στα 295 εκατ. ευρώ από 280,8 εκατ. ευρώ (1,33 ευρώ ανά μετοχή). 

Υπενθυμίζεται ότι στην τηλεδιάσκεψη των CEOs Alpha και UniCredit, Β. Ψάλτη και A. Orcel, μετά την ανακοίνωση του mega deal, ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού ομίλου είχε σημειώσει πως μια αποτίμηση, που να αντιστοιχεί σε 0,60x την καθαρή ενσώματη θέση, αποτελεί «ταβάνι», διευκρινίζοντας ότι η UniCredit δεν κάνει εξαγορές σε p/tbv υψηλότερο αυτού που διαπραγματεύεται η ίδια.

Το ΤΧΣ, σε συνεργασία με το σύμβουλο πώλησης, Lazard, αναμένεται να αξιολογήσει, εντός Σαββατοκύριακου, τη βελτιωμένη προσφορά της UniCredit. Δεδομένων των διαρροών περί έκδοσης ανακοίνωσης το πρωί της Δευτέρας, η αγορά εικάζει ότι το Ταμείο έχει ήδη στα χέρια του τις δύο γνωματεύσεις από ανεξάρτητους συμβούλους, που επιβάλει ο νόμος, για το δίκαιο και εύλογο του προσφερόμενου τιμήματος, ώστε να είναι σε θέση τη Δευτέρα να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Related posts

Noval Property: Καθαρά κέρδη €64,6 εκατ. για το 2023

admin

CVC Capital: Εισπράττει 83,9+10,95 εκατ. ευρώ από το «Υγεία»

admin

Alpha Bank: Διανομή 122 εκατ. ευρώ για μέρισμα 2023

admin

Νέες καλύψεις στο πρόγραμμα πλήρους ασφάλισης Υγείας της Εθνικής Ασφαλιστικής

admin

Εξάρχου: Η Ακτωρ θα επεκτείνει την παρουσία της στη Ρουμανία

admin

Alpha Bank: Δεσμευτική συμφωνία με τη Hoist Finance για το Project Light

admin

Trade Estates: Ο στόχος για χαρτοφυλάκιο 1 δισ. και το νέο placement

admin

Deutsche Telekom: Τι παρουσίασε στο φετινό Mobile World Congress

admin

Quest: Αύξησε τζίρο και λειτουργικά κέρδη στο εννεάμηνο

admin