Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Ανακοίνωσε το πρόγραμμα επίσκεψης στις ΗΠΑ χωρίς συνάντηση με Μπάιντεν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα, για πρώτη φορά μετά την επανεκλογή του, ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή κυβέρνηση, με φόντο εντάσεις στις σχέσεις του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Νετανιάχου θα φτάσει στο Σαν Φρανσίσκο στις 18 Σεπτεμβρίου για να έχει συναντήσεις στη Silicon Valley πριν μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δεν είναι προγραμματισμένη κάποια συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Το ταξίδι Νετανιάχου στις ΗΠΑ έρχεται στο πλαίσιο εντάσεων μεταξύ των χωρών, με αφορμή μια αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου, μεταρρύθμιση που έχει επικριθεί ανοιχτά από τον Αμερικανό πρόεδρο εδώ και πολλούς μήνες.

Η μεταρρύθμιση, που έχει ως στόχο να αυξήσει τις αρμοδιότητες της αιρετής εξουσίας έναντι εκείνων της δικαστικής, έχει πυροδοτήσει το μεγαλύτερο κίνημα διαμαρτυρίας στην ιστορία του εβραϊκού κράτους.

Ο Μπάιντεν κάλεσε τους ηγέτες του Ισραήλ να μην βιαστούν να επιβάλουν την μεταρρύθμιση που συνιστά “πηγή διχασμού”.

Στα τέλη Ιουλίου, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε “λυπηρή” από το κοινοβούλιο του Ισραήλ, ενός μέτρου που θεωρείται “κλειδί” για την υιοθέτηση του μέτρου.

Από την επιστροφή του στα τέλη του 2022 στην ηγεσία της ισραηλινής κυβέρνησης, της πιο δεξιάς στην ιστορία του ισραηλινού κράτους, ο Νετανιάχου δεν έχει προσκληθεί στον Λευκό Οίκο ενώ ο Μπάιντεν υποδέχθηκε πρόσφατα τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε τον Ιούλιο ότι οι δύο ηγέτες “θα συναντηθούν στις ΗΠΑ αργότερα φέτος”, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

Related posts

Το Twitter εγκατέλειψε τον κώδικα της ΕΕ κατά της παραπληροφόρησης

admin

Γερμανία: Έρευνα της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Βαυαρίας για σειρά πυρκαγιών με την υποψία του πολιτικού κινήτρου

admin

Νετανιάχου: “Μήνυμα” προς Χαμάς η ακύρωση της επίσκεψης ισραηλινής αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ

admin

Λαγκάρντ: “Σε περιοριστικά επίπεδα τα επιτόκια μέχρι να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο 2%”

admin

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ προειδοποιεί για “ποινικές ευθύνες” όταν παραβιάζονται δικαιώματα αμάχων

admin

Ταραχές στο Μπουένος Άιρες καθώς το Κογκρέσο συζητά τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μιλέι

admin

Ουκρανία: Παράγουμε περισσότερα drones από όσα μπορούμε ως κράτος να αγοράσουμε

admin

Η Αυστρία αναζητά εναλλακτικές για τον επαναπατρισμό πολιτών από το Ισραήλ μετά το τεχνικό πρόβλημα του μόνου διαθέσιμου C-130

admin

ΗΠΑ-Κίνα: Προς σύνοδο των προέδρων Τζο Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ τον Νοέμβριο

admin