Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες επιδρομές της Τουρκίας κατά Κούρων στο Ιράκ: “Θα συνεχίζουμε μέχρι να μη μείνει ούτε ένας”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:00

Οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέες αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ την Τρίτη και κατέστρεψαν 16 στόχους του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν στις περιοχές Μετίνα, Γκάρα, Χακούρκ και στα όρη Καντίλ και Άσος, όπου έχουν τα κρησφύγετά τους οι δυνάμεις των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, στις 8 μ.μ. (τοπική ώρα) και ότι λήφθηκε κάθε μέτρο για να αποφευχθεί η ζημιά στους αμάχους και στο περιβάλλον, ανέφερε το υπουργείο.

Η δεύτερη τη τάξει επιδρομή έρχεται στον απόηχο της επίθεσης στην Άγκυρα, κατά την οποία δύο άνδρες ανατίναξαν βόμβα μπροστά από τουρκικά κυβερνητικά κτήρια την Κυριακή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο και να τραυματίσουν και δύο αστυνομικούς, με τον στρατιωτικό άξονα του PKK να αναλαμβάνει την επίθεση. Η επίθεση παράλληλα αποκάλυψε ένα παιχνίδι δύναμης που παίζεται ανάμεσα στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και τον αντικαταστάτη του Αλί Γερλίκαγια

Στη γραπτή δήλωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με την επιχείρηση αναφέρεται ότι: “Με στόχο να εξαλειφθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του λαού μας και των δυνάμεων ασφαλείας από το βόρειο Ιράκ εξουδετερώνοντας το PKK/KCK και άλλα τρομοκρατικά στοιχεία και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνόρων μας, σύμφωνα με τα δικαιώματα αυτοάμυνας που απορρέουν από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον τρομοκρατικών στόχων στις περιοχές Μετίνα, Γκάρα, Χακούρκ, Καντίλ και Άσος στο βόρειο Ιράκ, στις 20.00 της 3ης Οκτωβρίου, 2023, και με τις αεροπορικές επιχειρήσεις επλήγη η Αυτονομιστική Τρομοκρατία. Συνολικά καταστράφηκαν 16 στόχοι, αποτελούμενοι από σπήλαια, αποθήκες, καταφύγια και αποθήκες που χρησιμοποιεί ο Οργανισμός [εννοεί το ΡΚΚ] και θεωρούνται ότι περιλαμβάνουν υπεύθυνους τρομοκράτες”.

İnlerinde vurmaya devam! 🇹🇷#MillîSavunmaBakanlığı pic.twitter.com/7HHo3G1j1W

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) October 3, 2023

Σύμφωνα με τη δήλωση: “Πολλοί τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν με τη χρήση της μέγιστης ποσότητας πυρομαχικών στις πραγματοποιηθείσες επιχειρήσεις”.

Το υπουργείο τονίζει ότι “οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως και στο παρελθόν, θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας για την επιβίωση και την ασφάλεια της Τουρκίας με αποφασιστικότητα μέχρι να μη μείνει ούτε ένας τρομοκράτης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αναφέρθηκε ότι ελήφθησαν όλες οι προφυλάξεις για την αποφυγή ζημιών σε αθώους πολίτες, φιλικά στοιχεία, ιστορικά και πολιτιστικά αγαθά και στο περιβάλλον”.

Related posts

Η Γερμανία σιωπά στην πρόταση του Πούτιν να ανταλλαγεί ο Ρώσος εκτελεστής που εκτίει ποινή σε γερμανική φυλακή

admin

Εντολή Μπάιντεν για περαιτέρω ενίσχυση του Ισραήλ από τις ΗΠΑ

admin

Σαουδική Αραβία: Το κρατικό επενδυτικό ταμείο παίρνει το τιμόνι της Αλ-Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο

admin

Δεκάδες νεκροί στη Γάζα σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς την παραμονή του Ραμαζανιού

admin

Ανώτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα τριμήνου της Microsoft

admin

Πλημμύρες στη Νότια Κορέα: Στους 22 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών – Στους 14 οι αγνοούμενοι

admin

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: Τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού η φονικότερη χερσαία μεταναστευτική δίοδος στον κόσμο

admin

Υπέρ της Ολυμπιακής Εκεχειρίας τάχθηκε ο Σι Τζινπίνγκ – Να τηρηθεί στους Αγώνες του 2024

admin

Renault: Ελαφρώς χαμηλότερα των προσδοκιών τα μεγέθη 2023, αλλά αυξάνει το μέρισμα

admin