Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικό προβάδισμα 19 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του Attica TV.

Παράλληλα, δυσπιστία απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη καταγράφει και αυτή η μέτρηση.

Επιπλέον, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής, ο Κωστας Μπακογιάννης και ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίζονται τα μεγάλα φαβορί για τον δήμο Αθηναίων και την περιφέρεια αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 34,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%, 11,5 % είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεγάλη άνοδο (9,5%) εμφανίζει η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ. Ενισχυμένη εμφανίζεται και η Ελληνική Λύση (6%), ενώ Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας κινούνται από το 2% έως το 3,5%.

Όσο για την εικόνα που έχουν οι πολίτες για τους πολιτικούς αρχηγούς, θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει το 37% των ερωτηθέντων, δεύτερος έρχεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28%, ακολουθεί ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22%, ενώ Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν τις θετικές γνώμες του 17% και… μοιράζονται την τέταρτη θέση.

Η δημοσκόπηση καταγράφει τις πρώτες αξιολογήσεις των ψηφοφόρων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως προκύπτει, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται με δυσπιστία ακόμη και από τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δεδομένο ότι το 41% δηλώνει ότι δεν έχει ούτε θετική ούτε αρνητική γνώμη για εκείνον, ενώ το 13% απάντησε ότι έχει αρνητική εικόνα.

Προβάδισμα Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής, η δημοσκόπηση εστίασε και στη μάχη για τη μεγαλύτερη περιφέρεια, καθώς και στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Ισχυρό είναι το προβάδισμα του Νίκου Χαρδαλιά στην «κούρσα» για την Περιφέρεια Αττικής. Ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος περιφερειάρχης εμφανίζεται να αποσπά το 40% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον Γιάννη Σγουρό (13,5%) και τον Γιώργο Ιωακειμίδη (12%).

Προηγείται ο Μπακογιάννης στον Δήμο Αθηναίων

H δημοσκόπηση εμφανίζει τον απερχόμενο και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, να προηγείται με ποσοστό 38%, έναντι 14,5% του Κώστα Ζαχαριάδη, 9% του Χάρη Δούκα, 8,5% του Νίκου Σοφιανού και 8,5% του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, νεοναζί Κασιδιάρη.

Related posts

Οι κοινοί στόχοι ΕΥΠ – Predator «δείχνουν» τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου

admin

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για ψήφο αποδήμων, πρώτες αναφορές και για τις φωτιές

admin

Στην Ιμβρο την Μ. Παρασκευή ο Νίκος Δένδιας

admin

Φυσικό αέριο: Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για το Plan B της Ελλάδας

admin

Η συναίνεση τινάζεται στον αέρα

admin

Η Τουρκία ξαναχτυπά: Μιλά για παρενόχληση από ελληνικά μαχητικά

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok – Οι 10 υποσχέσεις που θα τηρήσει

admin

Η μυστική «Tasκ Force» πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου

admin

Αυξάνονται και πληθύνονται τα ακροδεξιά κομματίδια στον συνασπισμό Μπογδάνου

admin