Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μόνη λύση η αναβίωση του διαλόγου για δύο κράτη»

Με αιχμές για τη στάση της Τουρκίας στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, μια εξήγηση για τη στάση που κράτησε η Ελλάδα στο ψήφισμα για τη Γάζα, μπόλικες αναφορές στην Ουκρανία, αλλά και στον λαϊκισμό εντός και εκτός Ελλάδας, η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Φράνσις Φουκουγιάμα στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist περιείχε τα πάντα, επικεντρώθηκε όμως στις δύο πολεμικές συρράξεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο πλανήτης: «Στο μυαλό μου, μόνη λύση μπορεί να είναι η αναβίωση του διαλόγου για δύο κράτη. Δηλαδή το δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν το δικό τους κράτος, χωρίς να απειλούν το δικαίωμα του Ισραήλ να έχει το δικό του κράτος», ανέφερε ο έλληνας Πρωθυπουργός για το Μεσανατολικό, ρίχνοντας το γάντι στην Τουρκία, καθώς «ο πρόεδρος Ερντογάν είναι στη λάθος πλευρά της Ιστορίας καθώς αρνείται να καταδικάσει τη Χαμάς και τη χαρακτηρίζει «απελευθερωτική δύναμη»».

Από την πλευρά του, ο Φουκουγιάμα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: «Κανείς στην Ταϊβάν δεν έπαιρνε στα σοβαρά το ενδεχόμενο μιας εισβολής και τι θα μπορούσε να κάνει η Κίνα, τώρα όμως το παίρνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις νίκες της ΝΔ στις εκλογές, ο Μητσοτάκης σχολίασε πως «μια ικανή κεντροδεξιά κυβέρνηση που επικεντρώνεται στην άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων και εστιάζει στην ανάπτυξη μπορεί να κερδίσει στις εκλογές με το ποσοστό που έλαβε το 2019. Το λαϊκιστικό ισοδύναμο στην Ελλάδα κατέρρευσε όσο ήταν στην αντιπολίτευση».

Μιλώντας για τις ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η χώρα έχει στήριξη και από τα δύο κόμματα που διεκδικούν την προεδρία, ενώ ο Φουκουγιάμα σχολίασε πως «προσεύχεται να μη βγει ο Ντόναλντ Τραμπ» καθώς θα ήταν «καταστροφή για το μέλλον».

Related posts

Κασσελάκης: Γιατί προειδοποιεί βουλευτές με αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια

admin

Φωτιά στην Πεντέλη: Διάσπαρτες εστίες σε Διώνη, Γέρακα, Παλλήνη και Ανθούσα

admin

Εξορμήσεις Κασσελάκη πριν τον ντύσουν στο χακί

admin

«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση για τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο

admin

Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τη Σουηδία ως πλήρες μέλος της Συμμαχίας» – Το μήνυμα των ηγετών στη Ρωσία

admin

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός κουρελιάζει το Σύνταγμα και στέκεται προσοχή στον Σαμαρά

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση φιλίας από Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου – Τα επόμενα βήματα στα δύο στρατόπεδα και ο Τσίπρας

admin

ΣΥΡΙΖΑ σε Γεωργιάδη – ΝΔ: Το παραμύθι περί αστάθειας και χάους δεν έχει δράκο

admin

Στόχος Ελλάδα και Τουρκίας η οικοδόμηση εμπιστοσύνης – Αναζήτηση των καλών στιγμών στην κοινή ιστορία

admin