Image default
ΚΟΣΜΟΣ

“Μη ρεαλιστικά” το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας και οι προτάσεις για τα σιτηρά, λέει ο Λαβρόφ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε το Σάββατο ότι το προτεινόμενο ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας καθώς και οι τελευταίες προτάσεις του ΟΗΕ για την αναβίωση της συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα είναι “μη ρεαλιστικά”, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Ο Λαβρόφ μίλησε σε συνέντευξη Τύπου μετά από μια εβδομάδα έντονης παγκόσμιας διπλωματίας στην ετήσια συγκέντρωση των παγκόσμιων ηγετών στην έδρα του  ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

“Είναι εντελώς ανέφικτο”, είπε ο Λαβρόφ για ένα σχέδιο ειρήνης 10 σημείων που προωθείται από το Κίεβο. “Δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί αυτό. Δεν είναι ρεαλιστικό και όλοι το καταλαβαίνουν, αλλά την ίδια στιγμή, λένε ότι αυτή είναι η μόνη βάση για διαπραγματεύσεις”, πρόσθεσε.

Δήλωσε ακόμα ότι η σύγκρουση θα επιλυθεί στο πεδίο της μάχης εάν το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί επιμείνουν σε αυτή τη στάση.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι η Μόσχα εγκατέλειψε την πρωτοβουλία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα επειδή οι υποσχέσεις που δόθηκαν στη Ρωσία – συμπεριλαμβανομένης της άρσης των κυρώσεων σε μία ρωσική τράπεζα και της επανασύνδεσής της με το παγκόσμιο σύστημα SWIFT – δεν εκπληρώθηκαν.

Δήλωσε τέλος ότι οι τελευταίες προτάσεις του ΟΗΕ για την αναβίωση της συμφωνίας που επιτρέπει έναν διάδρομο εξαγωγής για τα ουκρανικά γεωργικά προϊόντα είναι “απλώς μη ρεαλιστικές”.

Related posts

Ουκρανία: Άμαχος σκοτώθηκε σε ρωσική αεροπορική επιδρομή στην περιφέρεια της Οδησσού

admin

Βραζιλία: Εξέγερση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας – Σκοτώθηκαν 5 κρατούμενοι

admin

Γερμανία: Έρευνα της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Βαυαρίας για σειρά πυρκαγιών με την υποψία του πολιτικού κινήτρου

admin

Γερμανία: Εγείρονται ζητήματα ασφαλείας του αεροδρομίου του Αμβούργου μετά το περιστατικό ομηρείας στην πίστα του

admin

Ζούκερμπεργκ: Ρήξη χιαστού μετά από τραυματισμό σε προπόνηση πολεμικών τεχνών

admin

Ινδία: Τουλάχιστον 27 νεκροί και 50 αγνοούμενοι από κατολίσθηση

admin

Βόρεια Κορέα: Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε περισσότερες από 60 οβίδες στα ανοιχτά της κορεατικής χερσονήσου

admin

Ρωσία: Ο Πούτιν συγχαίρει τις ρωσικές δυνάμεις για την κατάληψη του Μπαχμούτ

admin

Το Μεξικό απειλεί με αντίποινα εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς στον χάλυβα

admin