Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Βόλο: Προτεραιότητά μας ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων

Πρώτη προτεραιότητα είναι ο απεγκλωβισμός και η τροφοδοσία των κατοίκων που βρίσκονται αποκλεισμένοι είτε δια θαλάσσης είτε δια αέρος, είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά την ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου.

Όπως επεσήμανε άμεση προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της υδροδότησης στον Βόλο, εκτιμώντας ότι από αύριο θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Εκανε λόγο για πλήρη καταστροφή του δικτύου ύδρευσης και τόνισε ότι ήδη έχει ζητηθεί η τεχνική βοήθεια της ΕΥΔΑΠ για την αποκατάσταση της ζημιάς.

«Καλούμαστε να χειριστούμε μία πλήρη καταστροφή του δικτύου υδροδότησης», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Θα τρέξουμε πολύ γρήγορα στο μοντέλο του Ιανού» για την πρώτη οικονομική στήριξη των πολιτών που επλήγησαν από τη κακοκαιρία.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θα ξαναφτιάξουμε πιο ανθεκτικές τις υποδομές μας»

Δεσμεύθηκε για άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο για την αποκατάσταση ζημιών σημειώνοντας ότι «θα ξαναφτιάξουμε πιο ανθεκτικές τις υποδομές μας».

Ο πρωθυπουργός  σχολιάζοντας την κακοκαιρία που έπληξε περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή τη Θεσσαλία και τη Μαγνησία επεσήμανε ότι «δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα αυτό που συμβαίνει με την κλιματική κρίση, είδαμε τι συνέβη και στην Σλοβενία», τονίζοντας ότι θα διεκδικήσουμε κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Ελληνική οικονομία πατά στα πόδια της και έχουμε τις αντοχές να στηρίξουμε τους πολίτες μας για να αντέξουν σε αυτή την καταστροφή», είπε.

Ο πρωθυπουργός για μια ακόμα φορά αναφέρθηκε στο απόλυτο ρεκόρ βροχόπτωσης στον Βόλο.

Για απόλυτο ρεκόρ βροχόπτωσης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις τους με την ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου

Related posts

Η «Kακοκαιρία Daniel» και ο «Τυφώνας Αγοραστός»

admin

Πιερρακάκης: Πώς θα ψηφίσουμε με το κινητό

admin

Συνάντηση Χαρίτση με ΠτΔ: «Υπάρχουν ζητήματα που η ελληνική πολιτεία πρέπει να απαντήσει»

admin

Γρίφος η συνύπαρξη διαρκείας

admin

Καλάθι του Νοικοκυριού: Εντός Φεβρουαρίου νέες μειώσεις σε προϊόντα λέει ο Γεωργιάδης

admin

Το ΠΑΣΟΚ συναντά ξανά τον εαυτό του

admin

Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Βουλή

admin

Ευρωβαρόμετρο: Δυσαρέσκεια για δημοκρατία και καθημερινότητα

admin

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα

admin