Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με 262 «ναι» εγκρίθηκε η τροπολογία

Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε η τροπολογία για τη χορήγηση άδειας διαμονής και εργασίας σε μετανάστες καθώς είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας. Με 262 «υπέρ» έναντι 32 «κατά» και ένα «παρών», η επίμαχη ρύθμιση συγκέντρωσε την αυξημένη πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης με εξαίρεση την Ελληνική Λύση, τους «Σπαρτιάτες» (που κατέγραψαν, πάντως, τρεις απουσίες) και τη Νίκη, που κατήγγειλαν «ισλαμοποίηση» και «λαθρολατρία».

Συνολικά καταγράφηκαν πέντε απουσίες από την ψηφοφορία – της Ελενας Ακρίτα από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω υγείας, του Σταύρου Μιχαηλίδη από το ΠΑΣΟΚ λόγω καθυστερημένης προσέλευσης, όπως έλεγαν πηγές της ΚΟ, και των τριών «Σπαρτιατών» από «ατύχημα», καθώς ο ένας, όπως υποστηρίζεται, ψήφισε αλλά δεν καταμετρήθηκε από το ηλεκτρονικό σύστημα, ο άλλος φέρεται ότι έστειλε επιστολική ψήφο αλλά καθυστερημένα και ο τρίτος γιατί μάλλον ξεχάστηκε. Οσον αφορά το «παρών», το οποίο πολλοί έψαχναν εναγωνίως, ανήκει στην ανεξάρτητη Αρετή Παπαϊωάννου, που έχει διαγραφεί από την Πλεύση Ελευθερίας, ενώ ο έτερος διαγραφείς και γιος της Μιχάλης Χουρδάκης υπερψήφισε.

Ηλεκτρισμένο κλίμα

Το κλίμα πάντως στην αίθουσα ήταν από νωρίς ηλεκτρισμένο εν αναμονή και του Αντώνη Σαμαρά. Σε μια ύστατη προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις που προκαλούσε το σθεναρό «όχι» του πρώην πρωθυπουργού, δεν έλειψαν οι κόντρες με φόντο τη μνημονιακή εποχή, με τον Αδωνη Γεωργιάδη να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «όταν μιλάτε για το τι παραλάβατε από τον Αντώνη Σαμαρά, αν και οι περισσότεροι δεν πιστεύετε στην Ορθοδοξία και στον Θεό, όσοι πιστεύετε, κάντε τον σταυρό σας και πείτε, πάλι καλά που είχαμε τον Αγιο Αντώνη Σαμαρά». Οπως διαβεβαίωσε μάλιστα «εμείς με τον Σαμαρά θα τα βρούμε μεταξύ μας, δεν χρειαζόμαστε εσάς. Εσείς να θυμάστε ότι, αν δεν υπήρχε ο Σαμαράς, στην τσέπη σας θα είχατε μπολιβάρ αντί για ευρώ».

Πάντως, βουλευτές του κλίματος Σαμαρά που διατύπωναν ενστάσεις για την επίμαχη τροπολογία, αποσαφήνιζαν ότι θα την ψηφίσουν παρά τις επιφυλάξεις τους. Ενδεικτική ήταν η παρέμβαση του Μίλτου Χρυσομάλλη, ο οποίος ακούγοντας τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να μιλάει για επείγουσες ανάγκες στον αγροτικό τομέα, όπως η συγκομιδή του ελαιόλαδου, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι το ελαιόλαδο μαζεύτηκε, έστω και με λίγο πιο ακριβά μεροκάματα, άρα άμεση ανάγκη δεν υπάρχει».

Related posts

Φον ντερ Λάιεν: Σύντομα σε λειτουργία νέοι σταθμοί LNG σε Ελλάδα, Κύπρο, Πολωνία

admin

Μαίνεται… ο «πόλεμος του Σημίτη» μεταξύ Κασσελάκη και ΠΑΣΟΚ

admin

Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου απειλεί με απαγόρευση εισόδου Ελλήνων αξιωματούχων

admin

Τα καρφιά, οι απουσίες και το παρασκήνιο από το «μασάζ» στην Πειραιώς

admin

Ο Τζουμάκας «απασφάλισε» με τον Κασσελάκη: «Εχει πέραση σε έναν κόσμο που είναι UFO…»

admin

Τουρκία: Μέχρι χάρτες με τη μεγαλύτερη εμβέλεια του πυραύλου Tayfun έβγαλαν

admin

Πάνος Καμμένος: Φωτογραφήθηκε αγκαλιά με τον Ευάγγελο Αποστολάκη

admin

«Μπάχαλο» στην ΠΓ και απειλές από Κασσελάκη

admin

Ολυμπιακός: Τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε Μητσοτάκη – Τσέφεριν

admin