Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μεσανατολικό: Η Βρετανία καλεί σε αυτοσυγκράτηση, ανθρωπιστικό διάδρομο ζητά η Γαλλία

Ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι δήλωσε σήμερα ότι συνομίλησε με την κυβέρνηση του Ισραήλ, σχετικά με το καθήκον της για την ανάληψη δράσης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία της ζωής των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και για την επίδειξη αυτοσυγκράτησης από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

“Μίλησα απευθείας με την κυβέρνηση του Ισραήλ, σχετικά με το καθήκον τους να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, αλλά και για τη σημασία της προστασίας της ζωής των αμάχων στην Γάζα”, δήλωσε σήμερα ο Κλέβερλι στη Διάσκεψη Ειρήνης του Καΐρου.

“Παρά τις απίστευτα δύσκολες καταστάσεις, απηύθυνα κάλεσμα για την επίδειξη πειθαρχίας και επαγγελματισμού, αλλά και για την ανάγκη αυτοσυγκράτησης του στρατού του Ισραήλ”, τόνισε ο Βρετανός υπουργός.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά υποστήριξε σήμερα την ανάγκη ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, ενώ η οργάνωση ενός τέτοιου διαδρόμου θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός.

Η ίδια, έκανε το παραπάνω σχόλιο στην ομιλία της στη Διάσκεψη Ειρήνης του Καΐρου, μετά από την κλιμακούμενη πολεμική σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Related posts

Εγγονή του ηγέτη της Χαμάς, Χανίγε, σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στη Γάζα

admin

Μπάιντεν από Ισραήλ: Η Χαμάς χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος – Φαίνεται ότι για το νοσοκομείο ευθύνεται η Ισλαμική Τζιχάντ

admin

Η Ουκρανία “εργάζεται” με τις ΗΠΑ για τη νέα αμερικανική βοήθεια

admin

Κάτοικοι της Γάζας λένε πως η πείνα προκαλεί κοινωνική κατάρρευση – Φόβοι για έξοδο προς Αίγυπτο

admin

Η ΕΕ δεσμεύει τα έσοδα από παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας για μελλοντική στήριξη της Ουκρανίας

admin

Πακιστάν: Χειροπέδες σε γιατρό και μηχανικό αυτοκινήτων για λαθρεμπόριο ανθρώπινων οργάνων – Έκαναν 328 παράνομες μεταμοσχεύσεις

admin

ΗΠΑ: Δυο νεκροί από πυρά σε γιορτή αποφοίτησης μαθητών λυκείου στη Βιρτζίνια

admin

Τα μυστήρια του Κατάρ και η εκεχειρία στη Γάζα

admin

Broadbent (ΒοΕ) από Jackson Hole: Τα επιτόκια θα χρειαστεί να μείνουν ψηλά για περισσότερο χρόνο

admin