Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυση SEC στον Έλον Μασκ για να τον αναγκάσει να καταθέσει σε έρευνα για την εξαγορά της Twitter

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ μηνύεται από τις ρυθμιστικές αρχές κινητών αξιών σε σχέση με τη συμφωνία του των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Twitter, σύμφωνα με ρυθμιστικά έγγραφα που κατατέθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος).

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μηνύει τον Μασκ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο προκειμένου εκείνος να αναγκαστεί να καταθέσει στην έρευνα της υπηρεσίας για τη συμφωνία γύρω από την Twitter, η οποία έκλεισε πέρυσι. Ο Μασκ δεν έχει μέχρι στιγμής παραστεί για κατάθεση, ανέφερε η SEC.

Σύμφωνα με την κατάθεση, η κλήτευση στον Μασκ σχετίζεται με “μια συνεχιζόμενη έρευνα” για πιθανές παραβιάσεις της νομοθεσίας περί τίτλων σε σχέση με τις αγορές μετοχών του Twitter από τον Μασκ και τις σχετικές δηλώσεις του.

Η SEC “αναζητά τη μαρτυρία του Μασκ για να λάβει πληροφορίες που δεν έχει ήδη στην κατοχή της η SEC που σχετίζονται με την νόμιμη και νομότυπη έρευνά της”, ανέφερε η υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Μασκ δεν εμφανίστηκε για κατάθεση, παρά το γεγονός ότι συμφώνησε να το κάνει και παρόλου που του επιδόθηκε κλήτευση τον Μάιο.

Ο Μασκ επίσης δεν προέβαλε αντιρρήσεις για μια ενδεχόμενη κατάθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε μια αμοιβαία συμφωνημένη ημερομηνία, μέχρι δύο ημέρες πριν από την ημερομηνία μέσα στον Σεπτέμβριο, όταν ο Μασκ ενημέρωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι δεν θα εμφανιζόταν.

Ο Μασκ “προσπάθησε να δικαιολογήσει την άρνησή του να συμμορφωθεί με την κλήτευση προβάλλοντας, για πρώτη φορά, αρκετές ψευδείς ενστάσεις”, ανέφερε η υπηρεσία.

Related posts

Γ. Γεραπετρίτης: Η στάση αρχής της Ελλάδας έχει πιστωθεί και από το Ισραήλ και από την παλαιστινιακή Αρχή

admin

Bloomberg: Πρόγραμμα επιδότησης 1 δισ. δολ. για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και απόσυρση ρυπογόνων ετοιμάζει η Ιταλία

admin

Πακιστάν: Ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν όρισε ως υποψήφιο πρωθυπουργό τον Όμαρ Αγιούμπ

admin

Στόλτενμπεργκ: Δεν έχει παρατηρηθεί μετακίνηση μαχητών της Wagner προς τη Λευκορωσία

admin

Βιλερουά (ΕΚΤ): Έρχονται και άλλες αυξήσεις των επιτοκίων

admin

Κρίση στην Αϊτή: Σχεδόν 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα μέσα σ’ έναν μήνα

admin

“Βαθιά ανησυχία” για τον πόλεμο στην Ουκρανία εκφράζουν ηγέτες της ΕΕ, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής

admin

Η Γαλλία “δεν θα δεχθεί μετανάστες” από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα

admin

Μπέρμποκ: Η ασφάλεια βασική προτεραιότητα για τις χώρες της Βαλτικής Θάλασσας

admin