Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομματική πειθαρχία βάζει ο Κασσελάκης

Τα ζητήματα ισότητας είναι από αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ «σηκώνει» ψηλά στην ατζέντα του. Γι’ αυτό και η Κουμουνδούρου επέλεξε να καταθέσει δική της πρόταση νόμου για τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για όλα τα ζευγάρια, για το δικαίωμα τεκνοθεσίας και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής – προβλέποντας «άνοιγμα» των ισχυουσών διατάξεων για την παρένθετη μητέρα, αλλά και καθιέρωση των όρων «γονέας 1» και «γονέας 2».

Παρότι θεωρεί το νομοσχέδιο ατελές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα το υπερψηφίσει – όπως επιβεβαίωσε ο Στέφανος Κασσελάκης (Star) θα υπάρξει και κομματική πειθαρχία. Το νομοσχέδιο, όπως είπε ο Κασσελάκης, θα περάσει «χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ», στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του οποίου δεν θα υπάρξει «κατά συνείδηση» – το τελευταίο διάστημα πάντως έχουν έρθει στη δημοσιότητα περιπτώσεις βουλευτών (Α. Μεϊκόπουλος, Α. Λινού) που διαφωνούν με την τεκνοθεσία.

«Στο ζήτημα της τεκνοθεσίας, υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που πρέπει να λυθούν», ανέφερε ο Κασσελάκης, μιλώντας για την ανάγκη χαλάρωσης του πλαισίου για όλα τα ζευγάρια. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προτροπή του οι αντιφρονούντες γαλάζιοι βουλευτές να απόσχουν την ώρα της ψηφοφορίας, μιλώντας για πολιτική δειλία και εργαλειοποίηση του ονόματός του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε τα βέλη του και προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ: «Η στάση Ανδρουλάκη είναι πολιτικής εκμετάλλευσης. Περιμένει από την ψήφο του Πλεύρη για να πάρει απόφαση, αρχηγός προοδευτικού κόμματος;», αναρωτήθηκε.

Related posts

Αλβανία, ΕΕ και κράτος δικαίου

admin

Καλπάκης: «Ισχύει κύριε Μητσοτάκη ότι ξέρατε τα πάντα αλλά αφήσατε τη Θεσσαλία στο έλεος της κακοκαιρίας;»

admin

Αξιολόγηση ανά μήνα και ξαφνικές εφόδους

admin

CNN Turk: Μετά τον Tayfun η Άγκυρα ετοιμάζει πυραύλους εμβέλειας 800 χλμ

admin

Υπεροχή στον αέρα με 10 ελληνικούς εξομοιωτές πτήσης για F-16

admin

Αχτσιόγλου: Εγγυώμαι την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ – Προϋπόθεση το τέλος των ανθρωποφαγικών συμπεριφορών

admin

Σε «σκοτοδίνη» ο Κοντονής από τον φάκελο Novartis

admin

Δηλώσεις Δένδια και Τσαβούσογλου: «Οι σχέσεις καλής γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες μέρες»

admin

Μητσοτάκης: Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα γίνει νέο τοπόσημο της πόλης

admin