Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Πρόστιμο – μαμούθ 1,8 δισ. ευρώ στην Apple για αντιμονοπωλιακές πρακτικές

Πρόστιμο ύψους 1,8 δισ. ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Apple βάση του αντιμονοπωλιακού νόμου για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που διατηρεί ο τεχνολογικός κολοσσός στην αγορά streaming μουσικής. 

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η Apple έχει εφαρμόσει περιορισμούς στους προγραμματιστές εφαρμοφών που τους εμπόδιζαν να ενημερώσουν τους χρήστες του λειουργικού συστήματος iOS σχετικά με εναλλακτικές και φθηνότερες συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής που ήταν διαθέσιμες εκτός της εφαρμογής.

Η Apple απαγόρευσε επίσης στους προγραμματιστές εφαρμογών streaming μουσικής να παρέχουν οποιεσδήποτε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες θα μπορούσαν να εγγραφούν σε αυτές τις φθηνότερες προσφορές.

Πρόκεται για το πρώτο αντιμονοπωλιακό πρόστιμο της Apple από τις Βρυξέλλες και είναι ένα από τα μεγαλύτερα που καταβάλλονται σε εταιρεία τεχνολογίας από την ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για την Apple μετά από καταγγελία από το Spotify το 2019. Η έρευνα περιορίστηκε για να επικεντρωθεί στους συμβατικούς περιορισμούς που επέβαλε η Apple στους προγραμματιστές εφαρμογών που τους εμποδίζουν να ενημερώνουν τους χρήστες iPhone και iPad για εναλλακτικές συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής σε χαμηλότερες τιμές εκτός του App Store.

Σύμφωνα με την Κομισιόν η Apple ακολουθούσε αυτή την πρακτική σχεδόν δέκα χρόνια και “ίσως οδήγησε πολλούς χρήστες iOS να πληρώσουν σημαντικά υψηλότερες τιμές”

Related posts

ΕΕ: Η φον ντερ Λάιεν στην ώρα του απολογισμού, εννέα μήνες πριν από τις ευρωεκλογές

admin

Οι πρόεδροι των Φιλιππίνων και της Κίνας συζήτησαν για την ένταση στη Νότια Σινική Θάλασσα

admin

Την συνεργασία της με την Evam ανακοίνωσε η tbi bank

admin

Η Ουκρανία έπληξε ένα ναυπηγείο στην Κριμαία, στο λιμάνι του Κερτς – Υπέστη ζημιές ένα ρωσικό πλοίο

admin

ΗΠΑ: Έτοιμος να εγκρίνει τη πώληση των F-16 στην Τουρκία δηλώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας

admin

Al Jazeera: Ο δημοσιογράφος που τραυματίστηκε στη Γάζα δεν είναι μέλος της Χαμάς

admin

Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της χώρας

admin

Πολωνία: Νέος πρωθυπουργός ο Ντόναλντ Τουσκ

admin

Επιστολή Μπλίνκεν στους εργαζόμενους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

admin