Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κλιμακώνεται ο εμφύλιος στη MARKET IN

Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ των μετόχων της εταιρείας MARKET IN Ακινήτων (μητρικής της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΕΒΕ) με την κατάθεση από τη Μαργαρίτα Ράμμου (μετόχου μειοψηφίας) αίτησης έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου κατά της εταιρείας και των φυσικών προσώπων αυτής.

Η τρίτη αυτή αίτηση διαχειριστικού ελέγχου -σ.σ. οι προηγούμενες δύο έχουν αποσυρθεί- που κατέθεσε η κυρία Μαργαρίτα Ράμμου του Θωμά και της Γιαννούλας μετόχου μειοψηφίας με 29,55% της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ Ακινήτων ΑΕ (μητρικής εταιρείας κατά 97,2% της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΕΒΕ), στρέφεται κατά της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ Ακινήτων, της Ευλαμπίας Ράμμου του Θωμά και της Γιαννούλας, του Πέτρου Χαροντάκη, του Ιωάννη Καλύμνιου και της Γιαννούλας χήρας Θωμά Ράμμου. Η αίτηση συζητήθηκε στις 9 Ιανουαρίου.

Η πλευρά της Μαργαρίτας Ράμμου ζητά «να διαταχθεί η διενέργεια εκτάκτου ελέγχου λόγω πιθανολόγησης παραβίασης νομοθετικών και καταστατικών διατάξεων και αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της «MAΡKET IN Ακινήτων» καθώς και η διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου λόγω μη χρηστής και συνετής διαχείρισης στην «MAΡKET IN Ακινήτων» τόσο για την ίδια όσο και για τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις της με την θυγατρική της εταιρεία με την «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ». Επίσης ζητά να οριστεί ορκωτός ελεγκτής – λογιστής για την διενέργεια του ανωτέρω εκτάκτου ελέγχου.

Η πλευρά της πλειοψηφίας, δηλαδή η ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ Ακινήτων, η Ευλαμπία Ράμμου, ο Πέτρος Χαροντάκης, ο Ιωάννης Καλύμνιος και η Γιαννούλα Ράμμου, χαρακτηρίζει τα αιτήματα της Μαργαρίτας Ράμμου ως πολλαπλώς απαράδεκτα και αβάσιμα, ενώ αναφέρει ότι η ένδικη αίτηση «εντάσσεται στο οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο εκβίασης της αντιδίκου και του συζύγου της εις βάρος της Ευλαμπίας Ράμμου (αδελφής της αντιδίκου) και της Γιαννούλας Ράμμου (μητέρας της αντιδίκου) με στόχο να μας εξαναγκάσουν να αγοράσουμε τις μετοχές μειοψηφίας έναντι εξωφρενικού τιμήματος».

Αναφέρουν δε ότι οι αιτήσεις της Μαργαρίτας Ράμμου «περί δήθεν παρανομιών και δήθεν κακοδιαχείρισης, οι όποιες ψευδοαιτιάσεις αφορούν στο σύνολό τους το χρόνο πριν το θάνατο του Θωμά Ράμμου, ο οποίος λάμβανε όλες τις σχετικές και καθόλα νόμιμες και επιτυχείς επιχειρηματικές αποφάσεις, όχι μόνο είναι ψευδείς αλλά η ίδια η Μαργαρίτα Ράμμου γνώριζε τα πάντα ως μέλος του δ.σ. της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ Ακινήτων από το 2016, χωρίς να διαμαρτυρηθεί, αλλά έχει εγκρίνει τα πάντα με την υπογραφή της».

Γιατί ζητά διαχειριστικό έλεγχο η Μαργαρίτα Ράμμου

Στην αίτηση η κυρία Μαργαρίτα Ράμμου υποστηρίζει ότι «η διοίκησή της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ Ακινήτων αποφεύγει συστηματικά να παράσχει οιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με τα κρίσιμα ζητήματα». Σε άλλο σημείο αναφέρει είναι «ότι με την από 15.11.2023 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ Ακινήτων αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία (με μειοψηφία δική μου) και κατά απόλυτη κατάχρηση της εξουσίας της πλειοψηφίας, η παροχή εξουσίας προς το Διοικητικό Συμβούλιο για μια πενταετία να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο … μέχρι του ύψους του μετοχικού κεφαλαίου που ανέρχεται σήμερα σε 5.503.293,01 €».

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την Μαργαρίτα Ράμμου, «καταδεικνύει με ενέργεια ότι μετά από την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ Ακινήτων από 27.12.2018 κατά το ποσό των 4 εκατ. Ευρώ με επιστροφή μετρητών προς τους μετόχους της, την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 6,6 εκατ. Ευρώ στις 31.12.2019 και την ανάλωσή του για την χρηματοδότηση της επιστροφής του ποσού της μείωσης προς τους μετόχους, την πρόκληση απόφασης της θυγατρικής για παροχή δανείου ύψους 6,5 εκατ. Ευρώ προς τον Θωμά Ράμμο, έφτασε στο σημείο η διοίκηση της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ Ακινήτων να εξετάζει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, και δη μέχρι του ποσού των 5,5 εκατ. ευρώ, όχι όμως με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αλλά με απόφαση του ίδιου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ Ακινήτων».

Σε άλλο σημείο της αίτησής της η κυρία Ράμμου υποστηρίζει ότι δεν υφίσταται κατ’ αρχάς η απόδειξη της πράγματι επιστροφής του ποσού της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4 εκατ. ευρώ προς τους μετόχους της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ Ακινήτων. Ζητά έλεγχο και για την έκδοση του ομολογιακού δανείου ύψους 6,6 εκατ. ευρώ από την ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ στις 31.12.2019, το οποίο όπως αναφέρει «φέρεται να καλύφθηκε από την θυγατρική ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΕΒΕ στις 20.9.2020 και αναλώθηκε (ή υποτίθεται ότι αναλώθηκε) κατά το ποσό των 4 εκατ. ευρώ για την επιστροφή του ποσού της μείωσης κεφαλαίου προς τους μετόχους». Ζητά έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο για την πρόκληση από την ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ Ακινήτων της απόφασης από την Γενική Συνέλευση μετόχων της θυγατρικής της («ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΕΒΕ») στις 31.12.2019 για την έγκριση χορήγησης δανείου ύψους 6,522 εκατ. Ευρώ προς τον μέτοχο και συνδεδεμένο μέρος Θωμά Ράμμο.

Το τέταρτο ζήτημα για το οποίο έχει ζητήσει τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ Ακινήτων αφορά τον χειρισμό αξιώσεων που είχε η θυγατρική της «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΕΒΕ» κατά εταιρειών του ομίλου «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ». Όπως υποστηρίζει «κατά περίεργο τρόπο, η καρτέλα «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ», η οποία μέχρι τα τέλη του 2018 έφερε υπόλοιπο 5,8 εκατ. Ευρώ, μηδενίστηκε στις 31.12.2019».

Το πέμπτο ζήτημα του αιτούμενου έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου αφορά την πρόκληση από την ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ Ακινήτων της έκδοσης απόφασης στην θυγατρική της «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΕΒΕ» για τη διανομή μερίσματος στους μετόχους αυτής για την χρήση του 2019 και το έκτο αντικείμενο του αιτούμενου έκτακτου ελέγχου αφορά την εκμίσθωση δυο ακινήτων της θυγατρικής, ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΕΒΕ (ξενοδοχείο ΔΟΥΚΑΤΟ).

Τι υποστηρίζει η πλευρά της πλειοψηφίας

Το -.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με την πλευρά της πλειοψηφίας, ωστόσο αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό.

Όμως σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο και είναι εις γνώση του -.gr η πλευρά πλειοψηφίας υποστηρίζει ότι: «είναι απολύτως ψευδής ο ισχυρισμός της αντιδίκου (σ.σ. Μαργαρίτας Ράμμου) (σελ. 15, 18, 26 της ένδικης αίτησης) ότι δήθεν η β’ εξ ημών (Ευλαμπία Ράμμου) διοικούσα την α’ εξ ημών (ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ Ακινήτων) εταιρεία (και την ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΕΒΕ) από το 2014 λόγω της ιδιότητας μου ως διευθύνουσας συμβούλου: Την απόλυτη εξουσία διοίκησης σε όλες τις εταιρείες είχε και ασκούσε ανέκαθεν ο αείμνηστος πατέρας μας Θωμάς Ράμμος ο οποίος ως παραδοσιακός επιχειρηματίας ήταν συγκεντρωτικός και λάμβανε ο ίδιος όλες τις αποφάσεις».

Η πλευρά της πλειοψηφίας και συγκεκριμένα η Ευλαμπία Ράμμου υποστηρίζει ότι όσα κατεγγέλλει η αδερφή της, Μαργαρίτα Ράμμου, στην ένδικη αίτησή της ως δήθεν παράνομες πράξεις ή/και πράξεις κακοδιαχείρισης διαστρεβλώνοντας βάναυσα την πραγματικότητα αφορούν γεγονότα, που συνέβησαν πριν τον θάνατο του Θωμά Ράμμου (πατέρας των αντιδίκων), τα οποία γνώριζε, όπως λέει, η Ευλαμπία Ράμμου, και λόγω της ιδιότητάς της ως μέλους του δ.σ. της εταιρεία από το 2016 και τα οποία γεγονότα ουδέποτε είχε διανοηθεί να αμφισβητήσει η αντίδικος, όσο ζούσε ο πατέρας τους.

Σε άλλο σημείο των δικογράφων αναφέρεται πως στόχος της αντιδίκου είναι να προκαλέσει λειτουργική και διοικητική ασφυξία στις εταιρείες και να δυσφημίσει τις εταιρείες στις συναλλαγές.

Από τα έγγραφα προκύπτει πως η Μαργαρίτα Ράμμου έχει ασκήσει τα τελευταία δύο έτη 11 αγωγές και δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά εταιρειών του ομίλου και φυσικών προσώπων και έχει προσβάλει κάθε απόφαση κάθε εταιρικού οργάνου (γενικής συνέλευσης και διοικητικού συμβουλίου) όλων ανεξαίρετα των εταιρειών.

Η πρώτη αίτηση έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου που κατέθεσε η Μαργαρίτα Ράμμου κατατέθηκε στις 18 Ιουλίου του 2022 η οποία είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί κατά τη δικάσιμο της 21ης Οκτωβρίου του 2022 οπότε και αναβλήθηκε με αίτημα της Μαργαρίτας Ράμμου. Η δεύτερη αίτηση ελέγχου ασκήθηκε στις 10 Απριλίου του 2023, προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 12 Μαΐου του 2023 και αναβλήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος για τις 15 Ιουνίου του 2023 και αναβλήθηκε εκ νέου με αίτημα της Μαργαρίτας Ράμμου για τη δικάσιμο της 29ης Σεπτεμβρίου του 2023 οπότε η κυρία Μαργαρίτα Ράμμου παραιτήθηκε με δήλωση στο ακροατήριο από το δικόγραφο της δεύτερης αίτησής της.

Όπως αναφέρεται στα δικόγραφα και όπως υποστηρίζει η πλευρά της πλειοψηφίας μεταξύ της πρώτης αίτησης έκτακτου ελέγχου, της δεύτερης και της ένδικης τρίτης αίτησης υπάρχει μια διαφορά: «η πρώτη αίτηση στρεφόταν και κατά της θυγατρικής εταιρείας ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΕΒΕ κατά της οποίας δεν στρέφονται η δεύτερη και η ένδικη τρίτη αίτηση».

Σε αρκετά σημεία των εγγράφων αναφέρεται ότι η Μαργαρίτα Ράμμου έχει υπογράψει ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και έχει εγκρίνει ως μέτοχος τις αποφάσεις μεταξύ άλλων των γενικών συνελεύσεων. Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι η Μαργαρίτα Ράμμου, «όχι μόνο γνωρίζει τα πάντα ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της α’ εξ ημών από το 2016, αλλά έχει βεβαιώσει με την υπογραφή της ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου στις οικονομικές καταστάσεις τη νομιμότητα των καταγγελλομένων πράξεων». Ενώ σημειώνεται πως η Μαργαρίτα Ράμμου «προσπαθεί να προκαλέσει δολίως έκτακτο έλεγχο και στην ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΕΒΕ, η οποία δεν είναι καν διάδικος».

Με την αίτησή της η πλευρά της πλειοψηφίας ζητά να γίνει δεκτή η Κύρια Παρέμβασή της και να απορριφθούν στο σύνολο τους η ένδικη αίτηση, οι προτάσεις, ενστάσεις και οι λοιποί ισχυρισμοί της Μαργαρίτας Ράμμου.

Related posts

Γιατί η Ε. Ι. Παπαδοπούλος «θυσίασε» τα περιθώρια κέρδους

admin

Δωρεάν συσκευές απολύμανσης αέρα σε επιχειρήσεις καφεστίασης

admin

Attica Group: Μηδένισε τη συμμετοχή της η MIG

admin

ΕΛΠΕ: Υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις ΤΑΙΠΕΔ για την εκλογή των μελών Δ.Σ.

admin

Τρίμηνο πρόγραμμα προετοιμασίας για ελληνικές startups από τη Microsoft

admin

Ζημιές €27,6 εκατ. στο εννεάμηνο για Attica Bank, εκκρεμεί η στρατηγική για NPEs

admin

Trade Estates AEEAΠ: Καθαρά κέρδη 13,4 εκατ. το πρώτο εξάμηνο

admin

Polygreen: Κυκλική διαχείριση αποβλήτων για Interamerican, Public, Optima

admin

Στα σκαριά απαλλαγή της Σφακιανάκης από υπερβολικό δανεισμό

admin