Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κατηγορώ» από Φλωρίδη για τις αλλαγές του ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα

Πόλεμος ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής χθες, με αφορμή τον νέο Ποινικό Κώδικα που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, μετά τις σκληρές καταγγελίες του Γιώργου Φλωρίδη για τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά το 2019. Οι αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσαν οξύτατες αντιδράσεις στις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς και διαπληκτισμούς με τον Παύλο Πολάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Επί δεκαετίες, κάτω από την επίδραση συγκεκριμένων απόψεων, όλες οι αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες έτειναν στην προάσπιση δικαιωμάτων αυτών που εγκληματούν. Ξεχάστηκε ότι υπάρχουν και τα δικαιώματα των θυμάτων και της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο Φλωρίδης, προσθέτοντας ότι ξεχάστηκαν «οι πολίτες που θέλουν να μην τους κλέβεις, να μην τους συκοφαντείς, να μη βιάζεις τα παιδιά τους, αυτά είναι τα δικαιώματα των Ελλήνων που αγνοήθηκαν». Εκείνη την ώρα ακούστηκαν αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Πολάκη και άλλους βουλευτές που φώναζαν «ντροπή», «πώς κατάντησες έτσι», ενώ, σύμφωνα με άλλους βουλευτές, ο Πολάκης χαρακτήρισε τον υπουργό «γελωτοποιό». Δεν ήθελε και πολύ ακόμη για να ξεσπάσει η ένταση.

«Αυτά δεν θα τα αφήσω αναπάντητα», αντέδρασε ο Φλωρίδης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως το 2019 κράτησε ανοιχτή τη Βουλή, ενώ είχε προαναγγείλει τις εκλογές, προκειμένου να αλλάξει τους Ποινικούς Κώδικες και να αθωώσει βαρυποινίτες. «Σας ενοχλεί γιατί η φροντίδα σας ήταν το πώς θα προστατεύσετε τους εγκληματίες», είπε, αναφερόμενος και στις παλιότερες καταγγελίες του Σταύρου Κοντονή εναντίον του πρώην κόμματός του.

Κοινή γραμμή Τσακαλώτου – Πολάκη

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Τσακαλώτος, χαρακτηρίζοντας «ακροδεξιό» τον Φλωρίδη και λέγοντας ότι «έχω να ακούσω τόσο συντηρητικό λόγο από την περίοδο που στην αίθουσα ήταν η Χρυσή Αυγή». «Ποιος είναι ακροδεξιός;», ανταπάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «αυτός που φέρνει διατάξεις για την προστασία των πολιτών ή εκείνος που φέρνει για την προστασία της ολιγαρχίας;». Ενώ μετά πέρασε στην επίθεση και ο Πολάκης λέγοντας προς τον Φλωρίδη «είπατε αισχρά ψέματα για να δικαιολογήσετε τον αισχρό ακροδεξιό λόγο ενός παλιού ΠΑΣΟΚ που έχει γίνει θεραπαινίδα τώρα ενός νεοφιλελεύθερου οργανισμού».

Μετακόμιση από το Στεφανοβίκειο

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας αναμένεται να μετακομίσουν τα ελικόπτερα της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, που βρίσκονταν στο Στεφανοβίκειο, ενώ, από ό,τι με πληροφορούν οι πηγές μου, όλα τα ελικόπτερα τύπου Apache που βρίσκονταν στη βάση έχουν ήδη μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Ημαθίας. Μάλιστα, ακούω ότι ήδη έχει υπάρξει πρόνοια για την καθημερινή μεταφορά και του προσωπικού της βάσης από τη Νέα Αγχίαλο και τον Βόλο στο αεροδρόμιο της Ημαθίας και τη Λάρισα, όπου έχουν μεταφερθεί τα διοικητήρια των μονάδων.

Οι αποφάσεις για την αλλαγή «έδρας» δεν έχουν ακόμη επισημοποιηθεί, αλλά αναμένονται στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς οι ζημιές από την κακοκαιρία «Daniel» και την υπερχείλιση της λίμνης Κάρλα έχουν καταστήσει το Στεφανοβίκειο μη λειτουργικό.

Με αμερικανική έγκριση

Για τους Αμερικανούς ειδικότερα σας είχα γράψει από καιρό ότι η Αλεξάνδρεια είχε επιλεγεί ως μια άμεση λύση μεταφοράς από το Στεφανοβίκειο. Αλλά, από ό,τι προκύπτει, εδώ ίσχυσε η ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Εξάλλου το αεροδρόμιο της Ημαθίας έχει το προτέρημα να βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και σε περιοχή όπου ήδη κάνουν ασκήσεις οι Αμερικανοί, ενώ διαθέτει τις υποδομές και τα υπόστεγα για να φιλοξενήσει τα αμερικανικά ελικόπτερα και το προσωπικό.

Ενας γάμος υπό παρακολούθηση

Ανέφερα χθες κάποιες νέες αντιδράσεις για το θέμα της επέκτασης του γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια και το Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με τα focus groups και τις άλλες δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του, κατέγραψε και το σχετικό σινιάλο που έστειλε η Εκκλησία της Ελλάδος. Η οποία συζήτησε το θέμα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με την επίσημη ενημέρωση να καταγράφει, λακωνικά αλλά χαρακτηριστικά, ότι «αποφασίστηκε να παρακολουθείται το θέμα και αναλόγως με τις εξελίξεις να εξετασθεί». Η μοναδική, ωστόσο, ανεπίσημη διαρροή που έγινε ήταν ακόμη πιο λακωνική αλλά κι ακόμη πιο σαφής, με ανώτερη εκκλησιαστική πηγή να τονίζει ότι «η Εκκλησία θα υπερασπιστεί τον θεσμό της οικογένειας».

Το θέμα, προφανώς, συνεχίζει να συζητείται και στο νεοδημοκρατικό παρασκήνιο, καθώς χτυπάει τα αντανακλαστικά της δεξιάς πτέρυγας που μεταφέρουν ότι εισπράττουν και τις ανησυχίες των ψηφοφόρων τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανοίγει, πάντως, τα χαρτιά του, αν κι οι δικές μου πηγές επιμένουν ότι το ζήτημα είναι ενταγμένο στην κυβερνητική ατζέντα του 2024. Χωρίς να προσδιορίζεται αν μιλάμε για πριν ή μετά τις ευρωεκλογές…

Related posts

Νέες πιέσεις στην Αθήνα για παροχή εξοπλισμού στην Ουκρανία

admin

Ελληνας ΥΠΕΞ: Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της Αγκυρας – Διάλογος με ύβρεις και υπερπτήσεις δεν γίνεται

admin

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Να ξαναχτίσουμε καλύτερα όσα χάσαμε»

admin

Συγχαρητήρια Σαρμά στον Ερντογάν για την επανεκλογή του

admin

Τάραξε τα νερά η υποψηφιότητα του Μπελέρη με τη ΝΔ

admin

Ταγίπ Ερντογάν: Θα οικοδομήσουμε τον αιώνα της Τουρκίας – Επαναφορά της ρητορικής για τη «Γαλάζια Πατρίδα»

admin

Απανωτά «χαστούκια» στην Τουρκία για «χάρτη Μπαχτσελί» και πώληση F-16

admin

Τι εξετάζεται στη σύσκεψη στου Μαξίμου για την οπαδική βία

admin

Οι θαλάσσιες ζώνες «δένουν» την Αγκυρα

admin