Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταιγισμός με 2.500 σχόλια μέσα σε 5 ημέρες

Σε πεδίο καταδίκης του πολιτικού γάμου μεταξύ των ομοφύλων έχει μετατραπεί η ανοιχτή διαβούλευση για το σχετικό νομοσχέδιο. Πέντε ημέρες μετά την έναρξη της διαδικασίας, στο opengov.gr είχαν κατατεθεί σχεδόν 2.500 σχόλια, με την πλειονότητα των οποίων να απορρίπτει κατηγορηματικά τις δρομολογούμενες ρυθμίσεις. Αρκετές παρεμβάσεις επικαλούνται θεολογικά επιχειρήματα, άλλες έχουν κοινωνικό ή και βιολογικό υπόβαθρο, ενώ οι περισσότερες καταθέτουν τη συμφωνία ή τη διαφωνία πολιτών αντιμετωπίζοντας τη διαβούλευση ως ένα άτυπο «δημοψήφισμα».

«Αν ενδιαφέρεστε, όπως λέτε, για τα δικαιώματα των παιδιών, να κοιτάξετε για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών σε οικογένειες με κοινωνικά προβλήματα, την ευαισθητοποίηση όλων των μηχανισμών του κράτους για τη μη κακοποίηση παιδιών στις οικογένειες και να διευκολύνετε τα πάμπολλα άτεκνα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που πληρούν τις προϋποθέσεις αλλά περιμένουν για χρόνια να υιοθετήσουν ορφανά παιδάκια από τα ορφανοτροφεία (τώρα σας έπιασε ο πόνος να βρουν οικογένειες και αγάπη;) ή να διευκολύνετε τις διαδικασίες αναδοχής των παιδιών από οικογένειες με φυσιολογική σύνθεση μητέρας και πατέρα. Τι σχέση έχουν οι ομοφυλόφιλοι με την τεκνοθεσία; Επιλέξανε έναν τρόπο ζωής και σεξουαλικού προσανατολισμού που δεν φέρει παιδιά στον κόσμο… τι να κάνουμε τώρα; Να αλλάξουμε και τη φύση όπως τους βολεύει; Αποδεχτείτε την κατάσταση και μη συμπεριφέρεστε εγωιστικά και συμφεροντολογικά, αν μη τι άλλο..», αναφέρει η Μαρία σε ένα από τα πιο ψύχραιμα σχόλια που έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ άλλος γράφει: «ΟΧΙ… Δεν συμφωνώ για πολλούς λόγους και όχι μόνο θρησκευτικό. Το θέμα του γάμου τους είχε λυθεί. Ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια οδηγεί σε γονέα 1 και γονέα 2, που σημαίνει κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας, καθώς και σε εμπορευματοποίηση της γυναίκας μέσω της παρένθετης κύησης (επί πληρωμή, που σημαίνει trafficking και είναι παράνομο)».

«Η οργή του Θεού…»

Στον αντίποδα εκατοντάδες πιο… φλογερά σχόλια κάνουν λόγο για «νομιμοποίηση της εκτροπής», για «αντίχριστους νόμους» και για «οργή του Θεού που θα πέσει πάνω από την Ελλάδα». Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση της Μ.Κ.: «Διαφωνώ καθώς ο Θεός έπλασε Αρρεν και Θήλυ και ο Χριστός ευλόγησε τον γάμο μεταξύ ανδρός και γυναικός, οτιδήποτε άλλο είναι ψυχική ασθένεια. Καλή μετάνοια…». «Οποιος τα έβαλε με τη φύση βρέθηκε απελπισμένος και δυστυχισμένος να ζητάει έλεος, όποιος τα έβαλε με τον Θεό καταδικάστηκε και στην παρούσα και στην αιώνιο ζωή. Ελπίζουμε στην πλήρη απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου – εκτρώματος… και προετοιμαζόμαστε για τα δεινά που θα ακολουθήσουν της αμετροεπούς και δαιμονικής εμμονής των κυβερνώντων και του μηχανισμού προπαγάνδας που έχει στηθεί», αναφέρει άλλος, ενώ παρακάτω διαβάζουμε: «Διαλύσετε την πατρίδα. Διαλύσετε τη θρησκεία. Η οικογένεια τι σας έφταιξε; Ο,τι νόμο και να ψηφίσετε, δύο άντρες ή δύο γυναίκες δεν αποτελούν οικογένεια. Ο Θεός ευλόγησε τον γάμο της γυναίκας και του άντρα. Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά. Στη συνείδησή μας ποτέ. Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, όσο και αν δεν σας αρέσει».

Ενδεικτικό της έντονης συζήτησης που έχει ανοίξει για το θέμα είναι, εκτός από τον καταιγισμό σχολίων στη δημόσια διαβούλευση, ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες επιχειρούν να εμβαθύνουν με μακροσκελείς αναλύσεις, με το εκτενέστερο σχόλιο να αποτελείται από 7.200 λέξεις, δηλαδή να είναι σχεδόν ίσο με ένα κεφάλαιο βιβλίου…

Η διαβούλευση θα είναι ανοικτή σε σχόλια έως και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Related posts

«Αναμνήσεις»: Ο «χαρισματικός» κατά τον Σόιμπλε Τσίπρας και η ευχή που του έδωσε και δεν τελεσφόρησε

admin

Βασίλης Κικίλιας: «Εθνική προσπάθεια για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές, δάση και περιουσίες»

admin

Ανδρέας Λοβέρδος: Επιστρέφει στην πολιτική

admin

Μαϊάμι, Σφακιά, Τζουμέρκα

admin

Οικονόμου: Σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Σπίτι μου» για 10.000 νέους

admin

ROMA, ROMA

admin

Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ απ’ το ’80

admin

Τουρκικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών έκανε υπέρπτηση στην κυπριακή ΑΟΖ

admin

Τελεσίγραφο Κασσελάκη: Ή με στηρίζετε ή βρείτε κάποιον να κονταροχτυπηθούμε στο Συνέδριο

admin