Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ROMA, ROMA

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές μπαίνουν από την Παρασκευή σε λογική ευρωεκλογών, στο συνέδριο της Ρώμης – στο οποίο θα συμμετέχει και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πέραν του ότι θα εγκρίνει επισήμως την υποψηφιότητα του Νίκολας Σμιτ για την προεδρία της Κομισιόν απέναντι στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, θα κάνει και επαφές με μια σειρά κεντροαριστερών ευρωπαίων παραγόντων – και θα συμμετάσχει στο δείπνο των ηγετών της Παρασκευής. Στο συνέδριο αναμένεται να μιλήσουν ο Πέδρο Σάντσεθ, η Μέτε Φρέντρικσεν, ο Ολαφ Σολτς και ο Μαρσέλ Τσολάκου, ο Αντόνιο Κόστα, η Ιράτσε Γκαρθία Πέρεζ και η Ελι Σλάιν.

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ

Με αγκαλιές και φιλιά χαιρετήθηκαν ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ολγα Γεροβασίλη στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το άγρυπνο βλέμμα του Σωκράτη Φάμελλου, στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα Τέμπη – τα χαμόγελα μπροστά στην κάμερα, βέβαια, δεν αντικατοπτρίζουν ακριβώς τις συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό του κόμματος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Η Γεροβασίλη, πάντως, όταν επέστρεψε για να προεδρεύσει στην Ολομέλεια, φορούσε το ίδιο «πάρε με όταν φτάσεις» αυτοκόλλητο που κοσμούσε το μπλουζάκι του Κασσελάκη.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Θα γίνει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο Σαββατοκύριακο; Η απάντηση, μέχρι και χθες το απόγευμα, ήταν «κατά πάσα πιθανότητα ναι», ωστόσο ακόμα κι αν δεν γίνει, οι αλλαγές που ετοιμάζονται πρέπει να θεωρούνται δεδομένες – οι θέσεις εκπροσώπου Τύπου και διευθυντή ΚΟ λόγω ευρωψηφοδελτίου, η αλλαγή ΠΓ μετά τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και η ανασύσταση του Εκτελεστικού Γραφείου. Ολες είναι δεδομένες, εκτός από μια – παρά τις ισχυρές ενδείξεις για το αντίθετο, φαίνεται πως η Ράνια Σβίγκου συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από πριν για να παραμείνει στη θέση της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ

Και τι μένει στον Αλέξη Τσίπρα; Το ινστιτούτο που αρχίζει πλέον να παίρνει σάρκα και οστά, με την πρώτη εκδήλωση να προγραμματίζεται για μετά τις ευρωεκλογές -με global ατζέντα, για όποιον αναρωτιόταν. Συντονιστής του ινστιτούτου έχει αναλάβει ο μέχρι πρότινος διπλωματικός σύμβουλος στον ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Καλπαδάκης. Αφήνοντας την Κουμουνδούρου (και στο πόδι του τον Δημήτρη Παπαγεωργίου) ο Καλπαδάκης παραμένει στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργό τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2025, οπότε και θα επιστρέψει υπηρεσιακά στο υπουργείο Εξωτερικών.

Related posts

Νότης Μηταράκης: Αποσυμφορούμε τα νησιά, τις πόλεις και τις γειτονιές μας

admin

Κυπριακό: Σε εξελίξεις μετά τις εκλογές στην Τουρκία προσβλέπει ο Χριστοδουλίδης

admin

Η Λιβύη βάζει φωτιά στη Μεσόγειο – Η επέκταση των χωρικών υδάτων και ο τουρκικός εκνευρισμός

admin

Δημοσκοπήσεις: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, δεν κλείνει η ψαλίδα ΝΔ – κοινωνίας

admin

Η κυβέρνηση επιδιώκει να μειωθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

admin

Καραμέρος: Κάπως μου κάνει να συναντούν δύο Έλληνες μουσουλμάνοι βουλευτές τον Ερντογάν

admin

«Καραμπόλες» στην κατανομή εδρών – Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από μία

admin

Σηκώνουν τα μανίκια οι αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ, με όπλο την οικονομία – Οι επόμενες κινήσεις

admin

Ελληνοτουρκικά: Δένδιας και Γκιουλέρ θα συζητήσουν τα ΜΟΕ στο Βίλνιους

admin