Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κάτω από 50% η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Απρίλιο, λένε οι αγορές

Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων σκαρφάλωσαν σε υψηλά πολλών εβδομάδων την Παρασκευή, με τις αγορές να δίνουν πλέον πιθανότητα κάτω από το 50% η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να κάνει την πρώτη μείωση των επιτοκίων της τον Απρίλιο.

Οι αγορές επαναξιολογούν τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών μετά από ένα μπαράζ ισχυρών οικονομικών στοιχείων και τις συνεχείς δηλώσεις αξιωματούχων ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να είναι προσεκτικές πριν αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια τους

Η ΕΚΤ χρειάζεται περισσότερα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός οδεύει πίσω στο 2% πριν κόψει τα επιτόκια της, παρά την αύξηση της αισιοδοξίας ότι οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές αμβλύνονται, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι την Πέμπτη. 

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, ενισχύοντας έτσι τις εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να κάνει υπομονή πριν κόψει τα επιτόκια της. Την περασμένη Κυριακή ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ ανέφερε ότι η τράπεζα θα πρέπει να είναι προσεκτική. 

Οι αγορές δίνουν πλέον πιθανότητα 48% η πρώτη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 25 μονάδες βάση να γίνει τον Απρίλιο, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Σε αυτό το κλίμα, η απόδοση στο 10ετές της Γερμανίας κινείται στο 2,366%, ενώ νωρίτερα σκαρφάλωσε στο 2,389% το υψηλότερο από τις αρχές Δεκεμβρίου. Στο ιταλικό 10ετές σκαρφαλώνει στο 3,938%, ενώ νωρίτερα ενισχύθηκε πάνω από το 3,95% επίσης υψηλό από τον Δεκέμβριο.

Related posts

Οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν γύρω από το Μπαχμούτ – Η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της

admin

Τουρκία: Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες – Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

admin

Ουρουγουάη: Τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της λειψυδρίας στην πρωτεύουσα

admin

Εισαγγελείς του ΔΠΔ πήραν καταθέσεις από μέλη του προσωπικού των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Γάζας

admin

Ο Λαβρόφ ζήτησε να συμμετάσχει στην Υπουργική Διάσκεψη του ΟΑΣΕ που θα διεξαχθεί στα Σκόπια

admin

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμπεται οριστικά η υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη

admin

ΗΠΑ: Οι αρχές ζητούν την ανάκληση 52 εκατομμυρίων ελαττωματικών αερόσακων

admin

Το Κρεμλίνο κρίνει “αναπόφευκτη” την αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στο Κίεβο και τους Ευρωπαίους συμμάχους του

admin

Εκλογές στην Ισπανία: Νίκη του Λαϊκού Κόμματος δείχνουν οι δημοσκοπήσεις – Σχηματίζει κυβέρνηση μόνο με το ακροδεξιό Vox

admin