Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η τηλεπικοινωνιακή Zee ζητά από τον ινδικό βραχίονα της Sony παράταση της προθεσμίας συγχώνευσης

Η ινδική Zee Entertainment Enterprises ανακοίνωσε στο χρηματιστήριο την Κυριακή ότι ζήτησε περαιτέρω παράταση της προθεσμίας συγχώνευσης από τον ινδικό βραχίονα του ιαπωνικού ομίλου Sony Group “για να καταστεί το σχέδιο αποτελεσματικό”.

Η Zee Entertainment ανέφερε το Σάββατο σε χωριστή ενημέρωση ότι οι ανεξάρτητοι διευθυντές του διοικητικού συμβουλίου Vivek Mehra και Sasha Mirchandani δεν είχαν λάβει τις ψήφους που απαιτούνται για να εξασφαλίσουν τον επαναδιορισμό τους πριν από την προθεσμία της 21ης Δεκεμβρίου για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Ο επαναδιορισμός των δύο ανεξάρτητων διευθυντών της Zee Entertainment παρακολουθούνταν στενά, καθώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν την επιλογή του επικεφαλής της νέας συγχωνευμένης οντότητας.

Η συμφωνία για τη δημιουργία μιας δύναμης μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια, αλλά καθυστέρησε λόγω ρυθμιστικών και άλλων αστάθμητων παραγόντων.

Οι δύο εταιρείες έχουν επίσης συγκρουστεί στο παρελθόν για το ποιος από τους επικεφαλής θα διοικήσει τη συγχωνευμένη οντότητα.

Η Sony πιέζει ώστε ο διευθύνων σύμβουλος των ινδικών δραστηριοτήτων της N.P. Singh να τεθεί επικεφαλής της συγχωνευμένης εταιρείας, καθώς ο υποψήφιος της Zee Punit Goenka βρισκόταν υπό έρευνα, ανέφερε η οικονομική εφημερίδα Mint τον Νοέμβριο, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το Συμβούλιο Κεφαλαιαγοράς της Ινδίας (SEBI) είχε ισχυριστεί τον Ιούνιο ότι ο Goenka και ο πρόεδρος του ομίλου Zee, Subhash Chandra, συμμετείχαν ενεργά στην απόκρυψη κεφαλαίων της εταιρείας.

Ο Goenka και ο Chandra αρνήθηκαν αμφότεροι κάθε αδίκημα.

Ινδικό δικαστήριο ήρε τον Οκτώβριο την απαγόρευση στον Goenka να κατέχει θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο των εταιρειών του ομίλου Zee, αλλά δήλωσε ότι θα πρέπει να συνεργαστεί σε οποιαδήποτε έρευνα του ινδικού εποπτικού φορέα των αγορών.

Related posts

Ευρωκοινοβούλιο: Υπερψηφίστηκε η έκθεση για τα διδάγματα από την πανδημία της covid-19 στην Ειδική Επιτροπή

admin

Oracle: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών με ώθηση από την AI

admin

Πλήγμα στη δραστηριότητα της McDonald’s από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς – “Ανησυχία” για αντισημιτισμό και ισλαμοφοβία

admin

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Περισσότεροι από 84.700 πρόσφυγες έχουν περάσει στην Αρμενία

admin

Κύπρος: Εντός των επόμενων ωρών η αναχώρηση του σκάφους με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα

admin

Guardian: Το σνομπάρισμα του Σουνάκ ενισχύει τις ελληνικές ελπίδες για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

admin

Ρωσία: Αυξάνει τις ημερήσιες πωλήσεις συναλλάγματος λόγω μείωσης των εσόδων από την ενέργεια

admin

Ζελένσκι: H Δύση να παραχωρήσει επιπλέον αντιαεροπορικά συστήματα μετά τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό

admin

Στα Τίρανα μεταβαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη διαδικασία προσχώρησης

admin