Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η στάση των κορυφαίων οίκων αξιολόγησης για την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ

Οι οίκοι αξιολόγησης βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αυτή τη φορά για τη στάση τους απέναντι στην πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ. Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης Moody’s μείωσε τις προβλέψεις του για την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ, αυξάνοντας τις πιθανότητες υποβάθμισης της μοναδικής εναπομείνασας κορυφαίας αξιολόγησης της χώρας από τον τρίτο βασικό αξιολογητή.

Η κίνηση αυτή έρχεται μήνες μετά από μια παρόμοια υποβάθμιση από τον οίκο Fitch που επικαλείται τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα και τη μειωμένη δυνατότητα εξυπηρέτησης του χρέους.

Η στάση των κορυφαίων οίκων αξιολόγησης για την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ

Moody’s: 

Ο οίκος άλλαξε τις προοπτικές της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ σε ” αρνητικό” από “σταθερό”, μια κίνηση που έρχεται καθώς οι κρατικές δαπάνες και η πολιτική πόλωση αποτελούν αντικείμενο μεγάλης ανησυχίας για τους επενδυτές.

Η συνεχιζόμενη “πολιτική πόλωση στο Κογκρέσο αυξάνει τον κίνδυνο ότι οι νομοθέτες δεν θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συναίνεση επί ενός δημοσιονομικού σχεδίου για την επιβράδυνση της μείωσης της οικονομικής βιωσιμότητας του χρέους”, ανέφερε η Moody’s.

Η κίνηση της Moody’s να περιορίσει τις προοπτικές της φτάνει καθώς το Κογκρέσο αντιμετωπίζει την επικείμενη απειλή για κλείσιμο της κυβέρνησης για άλλη μια φορά.

Fitch:

Η Fitch υποβάθμισε τον Αύγουστο την κορυφαία πιστοληπτική ικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης, επικαλούμενη τη δημοσιονομική επιδείνωση για τα επόμενα τρία χρόνια και τις επανειλημμένες διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους που απειλούν την ικανότητα της κυβέρνησης να πληρώνει τους λογαριασμούς της.

Είχε επισημάνει για πρώτη φορά το ενδεχόμενο υποβάθμισης τον Μάιο, και στη συνέχεια διατήρησε τη θέση αυτή τον Ιούνιο μετά την επίλυση της κρίσης για το ανώτατο όριο του χρέους, λέγοντας ότι σκόπευε να ολοκληρώσει την αξιολόγηση το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

S&P Global:

Η S&P από το 2011 είχε πάρει την τολμηρή απόφαση να υποβαθμίσει τη πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ από το ΑΑΑ σε ΑΑ , επικαλούμενη την πολιτική πόλωση μετά από μια άλλη διαμάχη για το ανώτατο όριο χρέους στην Ουάσινγκτον.

DBRS Morningstar:

Τον Ιούλιο, η DBRS Morningstar επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ στο “ΑΑΑ”, την ανώτατη βαθμίδα της, αφού οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου χρέους την ανάγκασαν να θέσει τις αξιολογήσεις σε αναθεώρηση για υποβάθμιση.

Related posts

ΥΠΕΘΑ Γερμανίας: Εξετάζονται όλες οι επιλογές για αποχώρηση από τον Νίγηρα

admin

ΗΠΑ: Αθώος δήλωσε ο Χάντερ Μπάιντεν αφού η δικαστής δεν δέχτηκε τη συμφωνία του με τις εισαγγελικές αρχές

admin

Το Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσε πως συνέλαβε έναν πρώην πρόεδρο της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

admin

Χάρη έδωσε ο Μπάιντεν σε δεκάδες κρατούμενους που είχαν καταδικαστεί για κατοχή μαριχουάνας

admin

Τουρκικές αμυντικές εταιρείες θα “προστατεύουν” τα σύνορα της Νιγηρίας – Σειρά παίρνει η Ουγκάντα

admin

Εμπρηστική ρητορική Σοϊλού: “Αυτές είναι οι εκλογές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”

admin

Έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ – Δεν ψήφισε ο Ορμπάν

admin

Η Ρωσία κατέρριψε ένα drone σε απόσταση μικρότερη των 200 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μόσχα

admin

Ισραήλ – Γάζα: Ισραηλινοί ιατροδικαστές περιγράφουν σημάδια βασανιστηρίων και κακοποίησης

admin