Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πανωλεθρία του Κασσελάκη

Ελπίζω ότι προχθές, μετά την ακύρωση της συνάντησης του βρετανού πρωθυπουργού με τον έλληνα ομόλογό του, κατάλαβε και ο Στέφανος Κασσελάκης πως η πολιτική είναι λίγο πιο περίπλοκη από το να λες ό,τι σου κατεβεί. Μια μέρα μετά την επίπληξή του στον Μητσοτάκη για τη συνέντευξη στο BBC, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να κάνει δήλωση στήριξης του έλληνα Πρωθυπουργού. Ουσιαστικά παραδεχόμενος ότι οι απαντήσεις στη συνέντευξη ήταν εύστοχες και δεν συνιστούσαν παραχώρηση.

Τέτοια μικρά σοκ, κανονικά είναι πολύτιμα για να ξυπνούν όσους πολιτικούς θεωρούν ότι μπορούν εύκολα να παρακάμπτουν τη συνθετότητα των πραγμάτων. Τα έγραφα και χθες, η πολιτική δεν είναι ό,τι σου κατεβεί. Είναι αγώνας δρόμου που για να τον διανύσεις με επιτυχία χρειάζονται και η γνώση και η πείρα και η διαρκής εγρήγορση και η σκληρή δουλειά.

Ενα από τα λάθη του Αλέξη Τσίπρα ήταν η εδραιωμένη πεποίθηση ότι αρκούσε να λέει συνθήματα για να μείνει σε τροχιά εξουσίας. Τίποτα δεν του δίδαξε ούτε το φιάσκο της κωλοτούμπας, ούτε το ατιμωτικό για τη ρητορική του τρίτο μνημόνιο, ούτε ο εξευτελισμός του μπροστά στον Κλίντον.

Ο διάδοχός του θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη; Δεν ξέρω αν έχει περιθώρια διορθώσεων. Μάλλον έπρεπε εξαρχής να είναι ένας άλλος.

Related posts

Σκληρή κριτική σε Κασσελάκη από Αχτσιόγλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε μία κρίση διάλυσης»

admin

«Στρατηγική πύλη» της Ινδίας στην Ευρώπη η Ελλάδα

admin

Στόχος του Predator και ο Βορίδης; – Ζητούσε αποδραματοποίηση της υπόθεσης των υποκλοπών

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον υπουργό Βιομηχανίας των ΗΑΕ

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: Επτά προτάσεις για την αναβάθμιση του ΕΣΥ

admin

Τουρκία: Σε τρία στάδια οι προκλήσεις της Aγκυρας λίγο πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

admin

Πώς είδαν στο Μαξίμου την εκλογή Κασσελάκη

admin

Αμερικανική ασπίδα στην Κύπρο μέσω Chevron

admin

«Ανήμπορο και αδύναμο το επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη – Ερώτηση ΠΑΣΟΚ στον Οικονόμου

admin