Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σε υψηλό 18 μηνών η ανεργία, σκαρφάλωσε στο 3,8%

Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να προσθέτει νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, ωστόσο η ανεργία αυξήθηκε σημαντικά, ενώ τα στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης τους προηγούμενους δύο μήνες αναθεωρήθηκαν καθοδικά, διαμορφώνοντας πολύ χαμηλότερα τις θέσεις που δημιουργήθηκαν συνολικά μέσα στο καλοκαίρι. 


 


Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 187.000 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν η μέτρηση να δείξει 170.000 θέσεις σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. 

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης ανεργίας σκαρφάλωσε σε υψηλό 18 μηνών στο 3,8% τον Αύγουστο, από 3,5% τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να παραμείνει αμετάβλητος.

Παράλληλα, το γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ αναθεώρησε χαμηλότερα τα στοιχεία των προηγούμενων μηνών, ανακοινώνοντας 105.000 θέσεις για τον Ιούνιο από 185.000 προηγουμένως και 157.000 για τον Ιούλιο από 187.000 που είχε αναφέρει αρχικά.

Τα στοιχεία για την απασχόληση – μαζί με την πορεία του πληθωρισμού – βρίσκονται στο επίκεντρο της ανάλυσης της Federal Reserve για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής. Από τον Μάρτιο του 2022 η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει αυξήσει τα επιτόκια της κατά συνολικά 525 μονάδες βάσης, οδηγώντας τα σε υψηλό 22 ετών, στο 5,25% με 5,50%. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι τα τελευταία στοιχεία θα οδηγήσουν την Fed να κάνει μια παύση στη νομισματική σύσφιξη στην επόμενη συνεδρίαση της, τον Σεπτέμβριο. 

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν τέλος ότι οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν 0,2% τον Αύγουστο, μετά την άνοδο του Ιουλίου κατά 0,4%. Για τους 12 μήνες μέχρι τον Αύγουστο, οι μισθοί έχουν αυξηθεί κατά 4,3%.

Οι αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα υποχώρησαν μετά τα στοιχεία για την απασχόληση.

Ειδικότερα, η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ χάνει σχεδόν 2 μονάδες βάσης στο 4,084%, ενώ στο διετές υποχωρεί 5,8 μ.β. στο 4,801%. 


 

Related posts

Richemont: Βουτιά 8% για τη μετοχή μετά τα αποτελέσματα τριμήνου

admin

Ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα

admin

Νέες απειλές Μεντβέντεφ: Αν οι Ουκρανοί πάρουν ρωσικά εδάφη τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά

admin

Προειδοποίηση του βασιλιά Αμπντάλα ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια βίαιου εκτοπισμού Παλαιστινίων

admin

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις ΗΠΑ – Ισραήλ σε υψηλό επίπεδο με επίκεντρο το καυτό θέμα “Ράφα”

admin

Βρετανία: Σε νέο επίπεδο ρεκόρ ο αριθμός των μεταναστών που διέσχισαν τη Μάγχη

admin

The Body Shop: Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης στη Μ. Βρετανία, σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας

admin

Ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ; Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα απαντήσει μέσα στον Απρίλιο

admin

Κροατία – Βουλευτικές εκλογές: Ο πρόεδρος της χώρας υποψήφιος εναντίον του πρωθυπουργού του

admin