Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζημιές

Δεν είναι σωστό, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσίπρα, ο γονιός να είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τα τζάμια και τα θρανία που σπάει το παιδί του. Πρέπει, είπε, «να συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε όλοι μας. Αυτή η αντίληψη περί ατομικής ευθύνης δεν πρόκειται να λύσει απολύτως τίποτα». Στην ανάλυσή του, λοιπόν, είναι σωστό να καλύπτουν τις ζημιές «η ελληνική κοινωνία και το κράτος». Αναμενόμενη προσέγγιση. Την υλοποίησε άλλωστε ως μέλος της ανήλικης κυβερνώσας Αριστεράς που υπέγραψε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο.

Ψηφοδέλτιο

Η ειδική συνεργάτρια της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Τσαμπάζη, διαφημίζοντας τις προκριματικές της Κυριακής – που τις λανσάρει το κόμμα της ως απόδειξη της πίστης του στην αμεσοδημοκρατία –, εξήγησε ότι όλοι αυτοί οι υποψήφιοι πολλαπλασιάζουν την ισχύ του μηνύματός του. «Γίνεται μια περιοδεία σαν να είμαστε ήδη όλοι στο τελικό ψηφοδέλτιο, με ατζέντα των θεμάτων που καίνε τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αλήθεια; Χρειάζεται ενισχύσεις ο συριζαίος αρχηγός για να κάνει επικοινωνιακό πόλεμο στα σόσιαλ μίντια;

Αχρωμος

«Ευτυχώς, τον ξεφορτωθήκαμε». Με αυτή την ατάκα ο Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε την αποχώρηση Ζαγοράκη από τη ΝΔ. Δεν έχει άδικο σε τίποτα απ’ όσα υπονοεί. Παρ’ όλα αυτά, την πιο σωστή επισήμανση για τη μεταγραφή την είχε κάνει νωρίτερα ο συνομιλητής του στο πάνελ Κώστας Χρυσόγονος. Ο πρώην γαλάζιος και νυν πράσινος είναι «πολιτικά άχρωμος» παρατήρησε. Οντως. Ωστόσο, γι’ αυτό ακριβώς μπορεί να ξεβάψει πάνω στην εικόνα της αξιόπιστης εναλλακτικής που προσπαθεί να φτιάξει το ΠΑΣΟΚ.

Μέτρα

Ανακοινώνοντας μέτρα στήριξης ύψους 870 εκατ. ευρώ, τα οποία θα περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε «ερχόμαστε από τον Απρίλιο και σας λέμε με σχετική ακρίβεια πώς θα κινηθούμε το 2025. Αυτό δείχνει ότι έχουμε ένα επιτελείο που δουλεύει συστηματικά». Εντάξει, διαβάζεται κι έτσι η προαναγγελία του, διαβάζεται κι αλλιώς. Πώς; Ερχόμαστε δύο μήνες πριν από μια εθνικής κατά τα λεγόμενά μας σημασίας κάλπη και σας ενημερώνουμε για τις παροχές που θα σας κάνουμε.

Related posts

Ολο το δραματικό παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ – Σκληρό πόκερ με ρελάνς, πλατφόρμες και συμμαχίες

admin

Κρίσεις, διασπάσεις, διαγραφές στην Αριστερά: 1974-2023

admin

Τα μυστήρια της Χειμάρρας

admin

Ανδρουλάκης: Στο επίκεντρο των δράσεων του ΠΑΣΟΚ η προστασία του περιβάλλοντος

admin

«Μπλόκο» στο κόμμα της Λατινοπούλου από τον Άρειο Πάγο

admin

Τζάκρη: Δεν θα πάει καλά το εγχείρημα των «11» – Τι είπε για την επιστολική ψήφο

admin

Φωτεινή Πιπιλή: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι επιδειξιομανής – Δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο»

admin

Επιχείρηση «κατεβάστε τους τόνους» στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι όροι των «Αριστερών» στον Κασσελάκη

admin

Οι γαλάζιες αγωνίες πίσω από την ευρωλίστα

admin